Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 17:52, 21 wrz 2013

Do góry
Weroniko, Gosiu i Elu Wam również bardzo dziękuję Miło i to bardzo Dla mnie spełnianie swoich marzeń jest największym celem w życiu... i jak na razie podążam na przód...choć nie zawsze jest z górki Pozdrawiam

W kamiennym kręgu od początku 17:46, 21 wrz 2013

Do góry
E Ciebie Aniu też cudne widoczki, to niebo, nie dziwie się, że motyle oszalały na Twoim punkcie, jak im zgotowałaś takie ulubione nektary z rozchodników i wrzosiki posadziłaś, a co tam chowasz pod tymi doniczkami

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 17:46, 21 wrz 2013

Do góry
tu łaczą sie dwie foty aż sie panorama zrobiła - widzicie?

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 17:45, 21 wrz 2013

Do góry

Oh !!!! Bajka, musze jechać, muszę, zbieranie grzybów bardzo lubię ... i potem aromat uszek wigilijnych... Dzięki Haniu za ten cudny widok : )
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 17:40, 21 wrz 2013

Do góry
Ognik się czerwieni...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:38, 21 wrz 2013

Do góry
A tu foto poglądowe:
narazie oddzieliłam to deskami od reszty rabatki
Może niedoskonały ale..... 17:35, 21 wrz 2013

Do góry
Wrzosowisko cudne, masz pięknego yorka, co z ręką ?, pozdrawiam, zagoi się,
dlatego zrażam się do róż
Pszczelarnia 17:33, 21 wrz 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Część kwiatowo-warzywna. W tym roku przesadziłam z ilością kwiatów w warzywniku, warzyw nie widać .

O z jaka przyjemnością wspominamy te klimaty, jakie to było poetyckie, sycące zmysły i zapadające w pamieć lato.
Pozdrawiamy Ewo i urocza kołatka u drzwi : )
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:30, 21 wrz 2013

Do góry
Agania napisał(a)

Aniu, widoki mam super, ale wokoło nieużytki, które niosą z wiatrem i rozsiewają chwasty, za siatką mam trawsko do wysokości ogrodzenia, ale coś za coś. Jak jest piękna pogoda po halnym to widać, Śnieżnicę, Babią Górę i nawet Tatry

Dech zapiera
Pozdrawiam
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 17:30, 21 wrz 2013

Do góry
Na początek - kto znajdzie ptaszka?

W kamiennym kręgu od początku 17:24, 21 wrz 2013

Do góry
....jeden przysiadł nawet na moim przdramieniu....zwinął trąbkę i czekał na fotę

a na palcu przysiadła mi ważka, ale ostrość kiepska
W kamiennym kręgu od początku 17:19, 21 wrz 2013

Do góry
chyba były wygłodniłe, bo nie przeszkadzała im moja obecność

W kamiennym kręgu od początku 17:14, 21 wrz 2013

Do góry
Dzisiejszy taniec motyli....jeszcze takiego nie widziałam...

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 17:03, 21 wrz 2013

Do góry
narazie widok na rabaty jest taki ) między innymi z tego powodu bywam ostatnio mało na forum

wreszcie mury zaczną się piąć do góry oby pogoda i siły dopisały oraz budżet to wytrzymał trzymajcie kciuki
Słoneczny ogród słonecznej safikey 16:38, 21 wrz 2013

Do góry
Z powodu deszczu moje żurawki z utęsknieniem marzą o małej porcji słońca:

mam nadzieję, że przyszły tydzień będzie słoneczny i poza pracami na rabatach, uda mi sie wykopać warzywa z warzywnika

udanego weekendu
Moja bajka 16:36, 21 wrz 2013

Do góry
Wietrzne dzwonki
Ogród wśród pól i wiatrów 16:15, 21 wrz 2013

Do góry
A teraz dylamat... Co zrobić na tych nieużytkach. Najgorsze, że w ogóle nie mam koncepcji ;(
Do zagospodarowania mam 3 miskanty gracillimusy, trzmieliny zielono-żółte i zielono-białe w rozmażalniku, chyba z pięć laurowiśni.
No i myślę, że wzdłuż kostki będzie ten carex co się rozmnaża w licznej ilości.
Jest to strona południowo - wschodnia.
Trzeba coś dosadzić koło furtki, może kosodrzewinę?? No i cały ten trójkąt nieszczęsny.
W najgorszym razie zostawię sobie ten kawałek na przyszły rok, będę miała zimę na przemyślenia. Ale nie ukrywam, że liczę na jakiś H E L P D E S K

Ogród wśród pól i wiatrów 15:57, 21 wrz 2013

Do góry
Miskant szaleje, horti trzymają się dzielnie, w sumie wyglądają jak w pełni lata.
Nie sądziłam że ML, niby taki delikatny .. a tak dzielnie zniesie mój "wygwizdów".
Jeszcze jedna próba przed nim - sroga zima.

Ogród wśród pól i wiatrów 15:50, 21 wrz 2013

Do góry
Żeby nie było, że się obijam - oznajmiam, że mnożę
Carex morrowi Ice dance zakupiona sztuka jedna, rozmnożona na jakieś 40
Dwie pełne skrzyneczki. Skutczność....... zobaczymy....

A jakieś dwa tygodnie temu też carexa kupiłam tylko inny rodzaj. Taka mniejsza.
Zakupiona sztuka jedna - rozmnożona na 7
I już widzę, że skuteczność będzie wysoka. Chciałam usunąć te pożółkłe listki,
pociągnęłam za mocno, wyciągając całą sadzonkę. A tu kupka korzonków
Mazurkowo 15:49, 21 wrz 2013

Do góry
Hej Eluś, teraz zaglądam dopiero, bo tydzień zleciał migusiem (przez te imprezy też I żadna nie była moją własną, bo ja to letnia dziewczyna jestem.
O rh czytałam, czytałam, czytałam i coraz to bardziej głupia byłam. Bo nijak nie wiem gdzie je posadzić. No bo tak – słońca pełnego nie bardzo, ale pełnego cienia takiego od budynku też nie. A pod drzewem też nie bardzo – bo płytki system korzeniowy…Muszę na spokojnie przemyśleć i do Bogdzi też zajrzeć, ale na razie czasu mało. Tą korę o której piszesz- wiem już jaka i w Leroyu też jest. Fajnie wygląda, bo drobniejsza i ciemniejsza i chyba będziemy ją kupować na następne rabatki .

Bogda, pod względem planu czy rozmiarów? Czy nasadzeń?

A co u nas? Zakupiłam sobie ostróżki na moją rabatkę floksową. Kusi mnie strasznie by jeszcze do tego dorzucić szałwię, trawę (turzycę evergold), bodziszki czerwone – karminowe. Pan Mąż ze mną zwariuje jak nic Jak będę mieć chwilkę to wrzucę Wam mój wspaniały rysunek - mojego zamysłu.

Chodziłam dziś i obserwowałam. Rośliny chyba żyją Chociaż nie wiem jak te floksy nieszczęsne, ale pewno na wiosnę się okaże kto przeżył a kto nie.
A czy to normalne, że moje hortensje no-name (ogrodowe?) mają teraz czerwone liście?

I chciałabym jeszcze kogoś przedstawić:

Jeszcze przebywa ze swoją mamunią, ale mamy nadzieję, że jak tylko będzie ciut starszy i bardziej samodzielny zamieszka z nami w Mazurkowie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies