Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:07, 30 sie 2013

Do góry
Działaj Ja dzisiaj mało ogrodowy jestem - jeszcze tylko ostatnie poprawki w domu i czekam na moją ekipę

Aha !!!!!! Rano poleciałem po coś do donic i dorwałem kilka badylków Będą zdobić całą jesień, a może nawet i zimę
Pierwsza donica

I druga Właściwie identyczna

Inspiracją oczywiście były kompozycje Danusi z ogrodu z lustrem z zeszłego roku Planowałem tu bordowe, lecz jaśniejsze żurawki, ale jak te po 3 złote to przynajmniej żal nie będzie jak zmarzną
Traffki i wrzosy po 4 zł Także mam farta z tym Wadowickim jarmarkiem
Zieleń to Życie 2013 18:05, 30 sie 2013

Do góry
Byłam, zwiedziłam, oto moja subiektywna relacja

Piątek to dzień otwarcia wystawy, celebryci, ministrowie, przedstawiciele najwyższych urzędów, ambasad i Nasza Szefowa. Danusia w doborowym telewizyjnym towarzystwie

Potem było oficjalnie, powitania, wręczenia nagród, przecięcie wstęgi, oczywiście właściwymi nożycami

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:37, 30 sie 2013

Do góry
Lawenda w donicy ładnie sie rozrasta:
tak było nie tak dawno:

a tak dziś
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:29, 30 sie 2013

Do góry
A w zeszłym tygodniu kupiłam wrzosy i trawki brązowe, (niestety juz jesień)

Chwasty w trawniku 17:29, 30 sie 2013

Do góry
Z cyklu "jaki to chwast", serdeczna prośba do doświadczonych ogrodników o pomoc w rozpoznaniu chwasta ze zdjęć.

Już w 1-2 dni po skoszeniu trawy wybija się ponad jej poziom. Ma też jaśniejszy niż trawa kolor, a część liści/łodyg wygląda jakby usychała/gniła.

Dzięki!

Działka wkoło Lubczyka :) 17:28, 30 sie 2013

Do góry
Ewus, od Ciebie w południe roslinki były już na swoim miejscu
Zobacz, cały karton, a gdzie tu jeszcze do końca
Juke, te większe trawkę i ta niebieską trawkę dałam na razie do doniczek, dla nich mam miejsce w nieskończonej części skarpy

Już pewnie dziś więcej nie zrobię, bo m kominek maluje, pewnie cd skarpy nastąpi jutro
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:24, 30 sie 2013

Do góry
Czy to jesień? czy gdzyb jakiś? czy umiera bo coś go zjadło?

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:42, 30 sie 2013

Do góry
kachat napisał(a)
Dzięki, tak właśnie się do czterech tam doliczyłam Ale to przez rok piękne urosły Ja mam 3 kupione i właśnie się zastanawiałam, jak je posadzić... No to już wiem

O takie coś posadziłam I urosło.. bonice to chociaż niskie, a z takich patyczków urosły te 2 metrowe też.. w tylnym rzędzie..... i to był szok

Mój ogród - co dalej? 16:35, 30 sie 2013

Do góry
Sierpniowe uciechy...

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 16:30, 30 sie 2013

Do góry
Gabisia napisał(a)
2012

2013

Piękne zmiany Gabisiu, ogród pięknieje i proszę napisz co to za trawka za bukszpanami?
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:18, 30 sie 2013

Do góry
kachat napisał(a)
Aniu, możesz napisać, ile Bonic tu wsadziłaś? I jak długo rosły do takich rozmiarów

Rośnie 4szt. co 80cm.. Sadziłam w zeszłym roku na wiosnę.. łagodna zima była, wiec ich nie przycinałam.. i dlatego takie wysokie.....

Posadziłam dokładnie 14 kwietnia 2012 roku.. nie miałam czasu zrobić rabaty wiec posadziłam w dołki..... nawet trawy nie zdjęłam z całej rabaty tylko małe kółeczka

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:10, 30 sie 2013

Do góry
asc napisał(a)

Basiu... Sebka ogród to tylko kawałek mojego ...wiec proporcjonalnie do ogrodu dobierane są rewolucje.. Zdziwiłam się jak mały ogród jest u Sebka.. Mały ale bardzo ładny

Na końcu osi widokowej nowa rabata i serby.. co maja zasłonić sąsiednią architekturę drewnianą

M stwierdził, że tam też ułoży linie kropkującą ... niech szybciej rosną

Teraz widzę cel tej rabaty
super horti na wejściu dałaś, po prostu przemyślane.
A Ty ciągle piszesz że masz nieład

Jeszcze Pastella dalej mi wpadła w oko, biała z brudnym różem może być
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 16:01, 30 sie 2013

Do góry
Gabisia napisał(a)
Kupiłam wczoraj proso virgatum.
Piękne...
Zobaczymy jak się będzie spisywać u mnie.

Piękna, delikatna trawka, ale na szczęście u mnie nie przemarza. Bardzo ją lubię. U Ciebie coraz piękniejsze widoczki Te kolory i faktury. Miodzio.
I zdjęcia też zachwycają
Buziaczki
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 15:09, 30 sie 2013

Do góry

Załączam zdjęcie rabaty w cieniu.
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 14:34, 30 sie 2013

Do góry
KasiaWB napisał(a)
pogoda dopisuje

więc murowanie narożnika trwa

od strony drogi, ogrodzenie będzie wysokie jak ta deska po prawej

No, Kasiu, szalejesz, cuuudnie!!! Mur rewelacyjny, super robota i boskie cegły.
Rośliny już takie dorodne.
My jednak jesteśmy na bakier z żelazną zasadą- najpierw dom, potem o gród, ale jak na razie całkiem nam to nieźle wychodzi, co? Z drobnymi stratami trzeba się liczyć, to nieuniknione, ale w efekcie wychodzi na duży plus. I taniej, bo przecież ile roślin masz już do podziału.

Pozdrawiam serdecznie.
W kamiennym kręgu od początku 14:34, 30 sie 2013

Do góry
JoannA napisał(a)

Cieszę się Aniu ogromnie, że się zdecydowałaś

To Wasza w tym zasługa sprowokowliście mnie

Dzisiaj motylek odpoczywał na trzmielinie

W kamiennym kręgu od początku 14:29, 30 sie 2013

Do góry
Joaska napisał(a)

Aniu ale cudne ujęcie ...a jak mu sie błyszczą skrzydełka .... piękne...

Tak trzmiel w oświetleniu słonecznym też mi się podoba

W kamiennym kręgu od początku 14:27, 30 sie 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Aniu Twoje zdjęcia są piękne ale i też Twoja wrażliwośc na przyrode, Umiesz uchwić to co piękne Te owady jak zdjęcia nieba coś pięknego Powinnas to gdzieś wysłac Pozdrawiam serdecznie

Danusiu, dziękuję za miłe słowa no właśnie wstawianie moich zdjęć na tym forum to już jest upublicznienie...są inni specjalisci od fotografii....ja jestem laikiem....ale nie ukrywam, że sprawia mi to wielką frajdę...takie zatrzymanie chwili....kiedyś będzie co wspominać
Pozdrawiam
Moja glediczja ma nowe przyrosty

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies