Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:58, 12 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)

Cała mądrość źyciowa zostala zamknięta w tym zdaniu. Dziękuję Bogdziu za taki wpis u Irenki

Wnuczki to sama słodycz , szczególnie małe bo potem juz mają swoje zdanie i jest powtórka z tego co było z dziecmi.
gierczusia 22:00, 12 wrz 2013

Ależ piękna ta wiewióra ... Oprócz miłości do wiewiórki zapałałam teź miłością do inwersy... Już się bojam nawet myśleć o upychaniu , choć pokusa jest ciężka do odparcia ... Nooo chyba ,że inwersa , to w sumie wielgaśne drzewo , to w takim razie będę musiała stanowczo się z tymi myślami pożegnać
Bogdzia 22:01, 12 wrz 2013

gierczusia napisał(a)
Hihhahiha ... ( Konrad byłby ze mnie dumny ).... Poczytałam o tym jak dupeńki szczygłom będą chudnąć ... Banan mi jeszcze nie zszedł ...

Buziam Bogdziu

Konrad cwaniutko to sobie wydumał-- teraz nie musi myślec który kwiatek komu pochwalic albo co doradzic tylko napisze hi hi i juz po sprawie, no a Anka wiadomo zawsze ciekawie pisze Pozdrawiam Eluś.
Bogdzia 22:04, 12 wrz 2013

gierczusia napisał(a)
Ależ piękna ta wiewióra ... Oprócz miłości do wiewiórki zapałałam teź miłością do inwersy... Już się bojam nawet myśleć o upychaniu , choć pokusa jest ciężka do odparcia ... Nooo chyba ,że inwersa , to w sumie wielgaśne drzewo , to w takim razie będę musiała stanowczo się z tymi myślami pożegnać

Moim zdaniem powinnaś się pożegnac bo inwersa wprawdzie szczuplutka ale na dole ma szeroki welon i on mnóstwo miejsca zajmuje , ale teraz pomyślałam o mojej drugiej inwersie i ona nie ma tego welonu więc do małego ogrodu pasuje. A czy mnie źle sie zdaje że przy lustrze ma byc jakiś swierk?Nie inwersa????
bogumila 22:23, 12 wrz 2013

Trochę pooglądałam...mam spore zaległości...piękna wiewiórka,u nas jeszcze nie bywa,widziałam tylko w lesie.Pozdrawiam.
Bogdzia 22:26, 12 wrz 2013

bogumila_bienko napisał(a)
Trochę pooglądałam...mam spore zaległości...piękna wiewiórka,u nas jeszcze nie bywa,widziałam tylko w lesie.Pozdrawiam.

Bogusiu mój ogród jest pod lasem i mam w nim kilka wielkich drzew ale i orzechy więc wiewióry przychodza ale te dwie chyba wychowały się w budce dla ptaków która ma większy otwór i stale buszują po ogrodzie.Pozdrawiam serdecznie.
bogumila 22:31, 12 wrz 2013

Bogdzia napisał(a)

Bogusiu mój ogród jest pod lasem i mam w nim kilka wielkich drzew ale i orzechy więc wiewióry przychodza ale te dwie chyba wychowały się w budce dla ptaków która ma większy otwór i stale buszują po ogrodzie.Pozdrawiam serdecznie.
W ubiegłym roku biegały po włoskie orzechy...ale w tym roku nie obrodziły.
Bogdzia 22:33, 12 wrz 2013

bogumila_bienko napisał(a)
W ubiegłym roku biegały po włoskie orzechy...ale w tym roku nie obrodziły.

U mnie trochę jest ale niezbyt dużo , dla nich na jesień wystarczy.W tamtym roku było dużo więcej.
bogumila 22:42, 12 wrz 2013

Bogdzia napisał(a)

U mnie trochę jest ale niezbyt dużo , dla nich na jesień wystarczy.W tamtym roku było dużo więcej.
Opieńki u Ciebie rosną?U nas się już pokazały...
Mala_Mi 22:46, 12 wrz 2013

Kondzio sie Twego wpisu przestraszył i fotki wrzuca...

Wiewiórki to potrafią pograndzić, ale jakby mi taka chciała.. to nie miałabym nic przeciwko.. no ale u nas lasu nie ma.... czekam, aż mój urośnie

A na kiepskich miejscach.. wypalić zielsko sypnąć dobrego kompostu i posiać nową bez kopania czy ruszania korzeni..... będzie troche lepsza niż stara, i nie uszkodzi drzew..