Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

O....! 21:39, 28 sie 2013

Do góry
witam Was miło, no konie to zawsze fajny widok naprawdę sympatyczne zwierzęta...i coraz mniej ich...

Kasia, Agnieszka, Sebek, Borbetka, GorAna, Joaska, Debra, Basia, Zbysiu, Gabriela, Bogusiu - dzięki
Marzena, nie mają szans na dosięgnięcie...
Dajana, no miło mi, że sprawiłam Ci przyjemność, ja też Cię pamietam oczywiście ze spotkania u Alinki
Justyna, zapraszam, wracaj
Mira, tak kolejne, teraz trzecie duże, obornika od koni nie chcę ze względu na laseczki tężca, które tam bytują, a ja mam tendencję do notorycznego kaleczenia sie przy pracach w ogrodzie...
Margi - całkiem niedaleko od Tarnowa ale nie wiem czy raj, raczej często trudne warunki - ale widoki piękne, to prawda

chyba powoli kończy się lato...
ciągle rano mgły...

a po południu dymy z ognisk...

no i konie nadal się pasą...
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:37, 28 sie 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)

Śliczne te serducho z Gardenii i szyszki też
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:34, 28 sie 2013

Do góry
Czosnek skalny zwany też górskim 'Allium montanum'

Wrzosy też mi kwitną
Słoneczny ogród słonecznej safikey 21:33, 28 sie 2013

Do góry
w sobotę dokupiłam kilka nowych roślinek i dosadziłam na rabatach:

zamiast uschniętego cyprysika zdecydowałam się posadzić berberys Orange Rocket - pieknie się wybarwia i doda koloru zielono-żółtej rabacie na żwirku

niesamowicie mi się spodobały jego kolory

tu berberys już posadzony, bardzo mnie cieszy ten kolor

rabata wygląda teraz fajniej i jeszcze bardziej kolorowo, bo bordowego tutaj zdecydowanie brakowało

Siejsko czarodziejsko 21:23, 28 sie 2013

Do góry
Dostałam lub mam obiecane od znajomych różne roślinki
część powsadałąm na tymczas w różnych miejscach ale powinny trafic na docelowe stanowiska
niestety zbytnio sie nieznam na roslinkach - prosze podpowiedzcie jak sie nazywaja.

A może część z nich da sie wykorzystac na nowych stanowiskach.
nie muszą być wykorzystane tutaj przy strumieniu, w watku sa zdjecia z różnych stron domu. Rosliny mogą poczekac na inne miejsca. Tutaj bym chciała zamknąć temat ze wzgledu na przekopany trawnik (zakładany drenaz).

tutaj wiem ze to mnijsze to hortensja ( na razie mała sadzonka wiec trudno zgadywać) to drugie to jałowiec ??? - jaki

tutaj bukszpan - to u niego normalne, te zółte liscie?

to jest berberys ??

ogrodoweimpresjejolki 21:22, 28 sie 2013

Do góry
Cieszę się, że już lepiej
Co z tym ogródeczkiem począć 21:21, 28 sie 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)

Myslę że na linii gdzie stoi lampka posadzę jeszcze z trzy jasne trawki ,będzie pasic ?

jeżeli dobrze rozumiem, to szerokość liczyc od ściany do żurawek?...czy będzie ten pasek jeszcze zwężany?
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:20, 28 sie 2013

Do góry
I ta część z zapożyczonym krajobrazem (przed wjazdem), dzięki której mój ogród wydaje się być położony w lesie Tyle, że sąsiad nie podcina swojej pęcherznicy i moim zdaniem brzydko to wygląda i w dodatku przełazi na moją stronę. Mogę to ciachnąć?

I anabalki w otulinie z irgi płożącej na wjeździe, te trochę się już kładą, bo mają ciężkie kule. Mój błąd, że nie podparłam.

I w końcu zaczęłam porządkować tę nieszczęsną stronę, której wam nie pokazywałam. Mam tu macierzankę pstrą, bukszpany (niebieskie) i przesadzone niedawno,przycięte w kulkę lawendy, które się przyjęły w nowym miejscu.

I skalniak pod brzozami, które zaczynają już niestety strasznie śmiecić.

Ogród Sylwii od początku cz.II 21:19, 28 sie 2013

Do góry
Marzenko , Filipie - dziękuję , a kwitnąca jeszcze lawenda dla Was

Ogród Leny. 21:18, 28 sie 2013

Do góry
Lena napisał(a)
Sylwia witaj
To nie tylko przez rewolucje u Ciebie - mi też doby brakuje
Ja w każdym razie serdecznie Cię zapraszam

A teraz fotki

Lena czy to zawciąg wzdłuż ścieżki rośnie??

Fajnie wygląda....
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:16, 28 sie 2013

Do góry
Mathildis, Bogdzia, Agnieszka - dziękuję , że zaglądacie i kibicujecie .... to motywuje

Kwiatuszki dla Was

Ogród Sylwii od początku cz.II 21:14, 28 sie 2013

Do góry
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:13, 28 sie 2013

Do góry

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:12, 28 sie 2013

Do góry
I panna Anabell w towarzystwie skromnej werbeny patagońskiej. Mam kilkanaście sadzonek wychodowane z nasionek od Jotki chyba, już zaczynają kwitnąć

Rudbekie, a z tyłu miskant 'Zebrinus'

Rozplenice japońskie 'Little bunny' w towarzystwie klona japońskiego chyba 'Dissectum'

O i bluszcz 'Erecta', który chyba potrzebuje jakichś niebieskich pastylek, bo stać na baczność nie chce, tylko się na boki kładzie

ogrodoweimpresjejolki 21:11, 28 sie 2013

Do góry
Jolu fajnie ze jestes . Nabieraj sił . Moze Ci w tym pomogą pierwsze wiosenne kwiaty????
Wprawdzie to nie to samo co cała gromada bocków Agi ale każda energia sie przyda. Buziaki.
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:10, 28 sie 2013

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:10, 28 sie 2013

Do góry
Goryczka wylądowała w miejsce zimowitów, a zimowity poszły gdzie popadnie... teraz dwie goryczki są obok siebie.. białą i niebieska

Goryczka...

A to przesadzana trawa..
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:09, 28 sie 2013

Do góry
ale żeby nie było tylko na roboczo to troszkę z ogrodu co by się nie cofać i cofać

kwitnące gracillimusy .....

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:08, 28 sie 2013

Do góry
Tak wygląda po posadzeniu.... kępę rozplenicy podzieliłam.. i jedną część posadziłam w innym miejscu.. a dwie przy cebulowych.. teraz jest fajnie, bo nie jest pusto w tym miejscu Niestety obwódka do przełożenia... będzie włazić na trawnik... ale to już poprawię za rok.... mam inne pilniejsze rzeczy.... teraz podwiąże do koszenia.. o ile sie przyjmie i nie zdechnie..... za duże to było bym była w stanie to przekopać... wiec zmasakrowałam

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:07, 28 sie 2013

Do góry
A tu mam klona japońskiego shirasawanum 'Aureum'

I sumaka octowca odmiana 'Tiger eye'

i jeszcze raz czosnki z hostami i wilczomleczem w tle

I mój ulubiony zakątek od drugiej strony, gdzie rośnie glediczja trójcierniowa 'Sunburst'

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies