Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rozmnażanie hortensji 13:33, 28 sie 2013

Do góry
Rozmnażałem też hortensje ogrodową, z sadzonek zielnych w czerwcu, tylko dwie sztuki i obie się przyjęły

Ostatnio spróbowałem z tą samą hortensją ogrodową tylko z sadzonek zdrewniałych z zielonymi oczkami, chyba się przyjmą

Rozmnażanie hortensji 13:30, 28 sie 2013

Do góry
Ja wiosną rozmnażałem z patyczków Hortensje Limelight i Anabell

Anabelle teraz wygląda tak:

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 13:20, 28 sie 2013

Do góry
butterfly napisał(a)
A tak w ogóle to pada mi runianka...
Powodem może być że jednak za bardzo nie dbałam o nią w tym sezonie, tzn. podlewanie....

Tu widać że nawet rosnąc obok siebie różnią sie kolorem...

A tu padająca - i ta nawet rośnie w wiekszym cieniu niż te na poprzednim zdjęciu...

Pogrzebałam w kilku miejscach, miedzy korzeniami, nie znalazłąm nic godnego uwagi, no w jednym miejscu nowe pokolenie ślimaczków.... ale już posypałam im jedzonka...
a one dalej padają.... i to nie wszystkie naraz, a tak pojedynczo....

teraz ustaw zraszacze i podlewaj ..... dojdą do siebie ..... zdecydowany brak wody .... runianka jak chwast .... nic jej nie będzie ...... tegoroczne upały i moim troszkę zaszkodziły ...... jak ma za dużo słonka lub brak wody to żółknie ale będzie dobrze tylko podlewaj ......
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:48, 28 sie 2013

Do góry
Wujek ma nieczynną przyczepkę a my nie mamy haka żeby ją pożyczyć.. cóż, zostaje taksówka bagażowa, 100 zł. no trudno.

W piątek po południu będę miała pergolki i szkielet domku dla owadów od pana stolarza jak Młoda wróci od Dziadków, będziemy szukać trzciny, szyszek itp do wypełnienia go ale fajnie!!

Taki będzie
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 12:39, 28 sie 2013

Do góry
Ja w ogórkach, a tu goście drzwiami i oknami!
Dobrze,że Nelinka w sukurs z dynią i pomidorami przyszła , zaraz dyniową upichcę i pomidorkami zakąsimy, albo i ogórasem z "beczki". Tylko do czego ta zakąska? Może jakie piwo, bo dziś upał u mnie.

Kwiatki śliczne wstawiliście, szczególnie cieszą różyczki od Haneczki, Wieści od Zbyszka o uchu Bariego tez doszły, a Weronika ślimaki tępi ekologicznie, to znaczy je wyprasza.
Kasiu, Jolu,wszystkiego najlepszego!
Halinko, nie spiesz się, goście ważni, bo rzadko są, a my mamy czas,niby .
Lecę maliny na sok wstawić.Buziaczki dla Was.
Floksy u Hani-Nelinki.
Kwiatowy ogródek Monteverde 12:26, 28 sie 2013

Do góry
Przetacznik napisał(a)
Kochana wzburzyłam się z Tobą za ten głupi blaszak : ( tak trudno pogodzić się z niezrozumiałym. Ja co jakiś czas wściekam się za notoryczne niszczenie i złodziejstwo związane ze skrawkiem ogródka jaki zrobiłam pod oknem w bloku, czasem mam ochotę wyrwać wszystko i porozrzucać ze złosci i bezsilności : (
Za to z ochotą podpatruję Twój obecny ogródek, pozdrawiam serdecznie

Dzięki Weroniko za odwiedziny miałam takie same odczucia po ostatniej wizycie
ogrodoweimpresjejolki 12:25, 28 sie 2013

Do góry
Jolczik, wszystko w porządku? Czy potrzebne wsparcie?
Buziam i tuliskam ,póki co.
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 12:21, 28 sie 2013

Do góry
A tak w ogóle to pada mi runianka...
Powodem może być że jednak za bardzo nie dbałam o nią w tym sezonie, tzn. podlewanie....

Tu widać że nawet rosnąc obok siebie różnią sie kolorem...

A tu padająca - i ta nawet rośnie w wiekszym cieniu niż te na poprzednim zdjęciu...

Pogrzebałam w kilku miejscach, miedzy korzeniami, nie znalazłąm nic godnego uwagi, no w jednym miejscu nowe pokolenie ślimaczków.... ale już posypałam im jedzonka...
a one dalej padają.... i to nie wszystkie naraz, a tak pojedynczo....
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:17, 28 sie 2013

Do góry
Ciąć czy nie ciąć?

Mam ten sam dylemat, moje buksiki rosną w takich mijscach, że zimą również dostają wiele słońca i boję się, że przemarzną. Czasami je w zimie cieniuję ale możesz sobie wyobrazić, że wygląda to nieciekawie. Nigdy nie ciełam w sierpniu
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 12:10, 28 sie 2013

Do góry
Margarete napisał(a)
No i przede wszystkim jeziora, jeziora, jeziora.............. żeglarstwo to moja pasja.........i nie ma niczego innego co by mnie tak pociagało jak to.......

Nooo to mamy wiele wspólnego
Swojego czasu jako załogant co weekend na zatoce i parę pobytów na żaglach w Chorwacji.
Na Mazurskich jeziorach nigdy
W kamiennym kręgu od początku 11:50, 28 sie 2013

Do góry
GorAna napisał(a)
makKasiu, brzytew dopiero będzie po cięciu w tym tygodniu....kanciki nieprofesjonalne...robię takie od lat, nie znając jeszcze Ogrodowiska....to moje autorskie

Aniu gratulacje, jak mogą być jeszcze lepsze????
Lubię te Twoje jednoroczne śliczne, zdrowe i tyle odmian - piękne i zdjęcia też.
czekam na te lepsze ??? kanciki.

Pozdrawiam
Anglia sierpień 2013 11:35, 28 sie 2013

Do góry
Leida napisał(a)
Ten St Michael Mount bedę wspominała do końca życia. Jak wsiadłam do autokaru to czekałam kiedy dostanę zawału. Wbiec na tą góre, zwiedzić zamek i zbiec z powrotem w 15 minut - nasz najlepszy chyba wyczyn.

Zobaczcie gdzie sie wtedy wdrapaliśmy

Bardzo mi się to podoba ....... nawet z zagrożeniem życia od zadyszki też bym tam pobiegła ...
Grubej dyni zmagania z naturą 11:07, 28 sie 2013

Do góry
Wczoraj zafoliowaliśmy tylne ścianki gabionów, ustawiliśmy je w poziomie, co wbrew pozorom nie jest takie proste. W przestrzeni między gabionami posadziłam bukszpany, żeby nieco złagodzić surowość kamieni. Będę je formować jako przdłużenie gabionów.
Przed nami, a raczej przed mężem jeszcze dwa duże gabiony do zrobienia i wypełnianie całosci kamieniami. Kamienie postanowiliśmy zebrać sami z okolicznych pól i dróg. Ma to być projekt minimalistyczny także w kwestii finansowej

Potrzebuję Waszej pomocy - nie wiem co posadzić pod domem ? 11:06, 28 sie 2013

Do góry

Fajnie, bardzo mi się podoba i będzie pasowało.
Mój mały skrawek ziemi 10:25, 28 sie 2013

Do góry
kilka zdjęć po małych modyfikacjach ogrodu, reszta później
Ogród Leny. 10:11, 28 sie 2013

Do góry
Piękne połączenie rozplenicy i hortensji. U mnie też rosną obok siebie, ale horti jest jeszcze mała. Może za rok będzie taki efekt, jak u Ciebie.

Buziaki, piękny masz ogród.
Wizytówka - Połowa działki - czyli mam powoli dość 10:08, 28 sie 2013

Do góry

Laurowiśnia
Ogród w skali mikro :) 10:07, 28 sie 2013

Do góry
Właśnie dotarła do mnie przesyłka .. To było chyba najszybsze zamówienie internetowe świata

Bedem truć opuchlaki .... I zakwaszać ziemię hortkom

Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 10:07, 28 sie 2013

Do góry
No właśnie u nas rok temu chyba z 3 mieczyki zakwitły (z bodajże 15-tu..?). A te co zakwitły to się zaraz poprzewracały, i tyle z tego było. Myślałam, że w tym roku będzie lepiej, a tu klops, ani jednego kwiatka I nawet nie wiem, czy to wina mieczyków (za młode?), czy nasza (ziemia, słońce, różnica charakterów?). Powoli przerzucamy się na lilie, te są niezawodne

A tu moja jedna, dzieci matce na głowie wyrosły..

Wizytówka - Połowa działki - czyli mam powoli dość 10:06, 28 sie 2013

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies