Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

EPODLAS 11:18, 09 wrz 2013

Urszulla napisał(a)
fajna werbena
bogata i wyrośniętaaż zazdroszczę.

Ula, zgadzam się z tobą, werbena cudna,
niestety on nie z mojego ogrodu tylko z ogrodu u Szmita. Nie mam werbeny, u mnie chyba jest za mało miejsca, ona cudnie się prezentuję w takich ilościach tworząc łany.

Pogoda była cudna, byłam dwa razy na grzybach niestety mało grzybów nazbierałam, a to co uzbierałam ususzyłam. Mam nadzieję że teraz jak pójdę grzybków będzie więcej. Ale było cudnie prawie bajkowo, ale pogoda taka nie może trwać wiecznie i ma się załamać, ale deszcz naprawdę potrzebny, między innymi żeby grzyby rosło więcej
boguslawa_ma... 12:48, 09 wrz 2013

Bożenko widzę że wróciłaś u nas wogóle nie ma grzybów za sucho,ale dziś zaczął padać deszcz od niepamiętnych czasów,bardzo sucho
Werbene mam pierwszy raz dostałam od Sebka na spotkaniu i nawet ładnie kwitnie,będe chciała zebrać nasionka pozdrawiam
kitek81 14:22, 09 wrz 2013

a u nas zero deszczu! dziś nie ma słońca i jakoś tak wietrznie-może coś przywieje
pozdrawiam :*
Mathildis 23:15, 10 wrz 2013

EPODLAS napisał(a)
Pokaże jeszcze kilka fotek z pobytu w szkółce Szmita.
Staw, malowniczy element każdego ogrodu.

EPODLAS napisał(a)

A to pobliski staw, o zachodzie słońca.

Zazdroszczę widoczków w pobliżu i na wycieczce.
EPODLAS 18:04, 11 wrz 2013

Jesień coraz bliżej, a dzisiaj to już prawie jesiennie, Deszcz solidnie popadał, jest chłodno, ale świeżo i fajnie mimo że nie świeci słońce. Grzyby na pewno będą rosły, bo było sucho, a wiadomo grzyby tego nie lubią.

Na działce było jeszcze kolorowo, cynie jak zwykle niezawodne rozweselają ogród ferią barw . W tym roku pierwszy raz posiałam żeniszki, które od razu zdobyły moje serce. Posiałam je dosyć późno, prosto do gruntu, więc teraz są w pełni rozkwitu. Mnie podobają się ze względu na wysokość. Niewysokie doskonale nadają się na przód rabaty.

W tym roku kupiłam już pod koniec lipca powojnik bylinowy Arabela. Miał jeden kwiatek - niebieski a to mój ulubiony ogrodowy kolor. Na dodatek jeszcze w czasie transportu się złamał. Nic mu to nie zaszkodziło, w tej chwili ma dużo niebieskich kwiatków. Mam nadzieję, że na drugi raz w całości pokaże swoją urodę.

I jeszcze widoczek, który uwieczniłam będąc na grzybach.

boguslawa_ma... 20:44, 11 wrz 2013

Bożenko piękne widoki,a to żółte to chyba dziowanna
Bogdzia 23:20, 11 wrz 2013

Zawsze zachwycają mnie widoki Twojej okolicy choc od Szmitów wcale nie gorsze. Pozdrawiam.
Mala_Mi 23:20, 11 wrz 2013

Bożena, ja posadziłam pojedyncze werbeny tu i tam.. i też dobrze wyglądają.Nie musi być łąka
EPODLAS 23:49, 11 wrz 2013

Bogusiu, masz rację to dziewanna. Dziewanny tam nie brakuje, wszędzie jest, tu miała miejsca dużo
Bogdziu, nieraz trzeba się zatrzymać na chwilę i popatrzeć jakie piękno nas otacza. Może nieumiejętnie ale staram zatrzymać to w aparacie.
Aniu, werbana może być tak jak u Szmita i tak jak u ciebie. Ja na razie nie mam jej wcale. W tak dużej ilości widziałam u Szmita i mnie zachwyciła.
barbara_kraj... 00:00, 12 wrz 2013

EPODLAS napisał(a)
I jeszcze widoczek, który uwieczniłam będąc na grzybach.

Pięknie! Jak natura potrafi kolorki dobrać, wszystkie się ze sobą komponują
A w ogóle, to widoki masz boskie
Bożenko, proszę, pozbieraj nasiona cynii Te białe szczególnie mi się spodobały

Edit, zapomniałam dodać, że trawy z rudbekiami cudne!