Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

kitek81 22:51, 10 wrz 2013

Ewa4 napisał(a)
Kasiu jaka fajna rabata pod oknem Ci wyszła i bardzo ładne wrzosy.Pozdrawiam

dzięki Ewuś to pod oknem to z roślinek co miałam, nic nie było teraz kupione! Pozdrawiam
kitek81 22:53, 10 wrz 2013

Debra napisał(a)

Jak ją wykopiesz i oczyścisz troszkę z ziemi, to zobaczysz, że ona ma takie wyraźnie oddzielone kępki. Palcami rodziel te kępki nie uszkadzając korzeni. Do pulchnej ziemi, podlewać i rośnie
Mozna dzielic na wiosnę, ale teraz też mozna, tylko w pochmurny dzień.

A tu artykuł o dzieleniu traw, taki ogólny
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/285-latwe-ogrodnictwo-jak-rozmnozyc-trawy

to będę musiała zaryzykować i spróbować, może się uda powiększyć kolekcję
an_tre 22:55, 10 wrz 2013

To dla ciebie pozdrawiam

Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
kitek81 23:03, 10 wrz 2013

an_tre napisał(a)
To dla ciebie pozdrawiam

Śliczne są dziękuję Aniu <3 :*
Luckaa 07:09, 11 wrz 2013

Kasia a Ty wogóle bywasz w Aleksandrowie, no oprócz odwiedzania tutejszej szkółki... hihih
kitek81 08:27, 11 wrz 2013

Luckaa napisał(a)
Kasia a Ty wogóle bywasz w Aleksandrowie, no oprócz odwiedzania tutejszej szkółki... hihih

Czasem jesteśmy na działce ROD Czasem na zakupach no i w szkółce
Luckaa 09:50, 11 wrz 2013

Ooo macie ROD w Aleksandrowie, fajnie. Ja czekam dziś na bukszpany, ale tak pada, niewiem jak je wsadze, chyba m bedzie mi parasol trzymał. Kasia napisz mi na priv jak mogłabym przekazać Ci te słoiki, w jakich okolicach Ciecha miekszasz, lub czy na tę działke, czy Ty się wybierasz do Aleksa?
Debra 10:17, 11 wrz 2013

kitek81 napisał(a)

to będę musiała zaryzykować i spróbować, może się uda powiększyć kolekcję

Kasiu, ryzyko żadne, one świetnie się ukorzeniają. Szefowa też pisze, że nawet jak im zostanie po podziale mały korzonek, i tak się przyjmą.

kitek81 11:32, 11 wrz 2013

Luckaa napisał(a)
Ooo macie ROD w Aleksandrowie, fajnie. Ja czekam dziś na bukszpany, ale tak pada, niewiem jak je wsadze, chyba m bedzie mi parasol trzymał. Kasia napisz mi na priv jak mogłabym przekazać Ci te słoiki, w jakich okolicach Ciecha miekszasz, lub czy na tę działke, czy Ty się wybierasz do Aleksa?

nom, znów pada ale chociaż roślinki nowowsadzone podleje a jak przyjdą bukszpany, to najwyżej podlej im korzonki i listki, a jak jutro nie będzie padać, to je na spokojnie wkopiesz, a ziemia będzie mokra, więc też dla roślinek idealne warunki
na działkę na razie nie jedziemy, bo byliśmy niedawno, ale na priv Ci napiszę inne rozwiązanie-może będzie pasowało
pozdrawiam :*
kitek81 11:34, 11 wrz 2013

Debra napisał(a)

Kasiu, ryzyko żadne, one świetnie się ukorzeniają. Szefowa też pisze, że nawet jak im zostanie po podziale mały korzonek, i tak się przyjmą.

to będę próbować, ale nie dziś, bo pada i nie zapowiada się, żeby miało przestać