Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:57, 24 lip 2013

Do góry
Kindzia, Syla, miejsca mam mało w aucie, ale jakoś może dowiozłabym kilka sztuk.. o ile jeszcze pojadę do sklepu bylinowego, ale tego to nie obiecuję... gdzieś podawałam jakie odmiany ma pan w szkółce.. zaraz poszukam. I któraś już się skończyła
Secret Affair, Tangerine Dream, Experimental, Secret Romance, Leilani, Colorburst Orange, Secret Pride, Marmalade , Hot PapaYa (cudne, ale te pąków jeszcze nie mają, sobie kupiłam.. ), Pink Sorbet, Pink Poodle, Firebird, Secret Lust

Natomiast takich jak na obrazku siewek mogę przywieźć trochę za darmo Zobaczę jak sie spakujemy do auta i ile miejsca sie zostanie..

Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 15:57, 24 lip 2013

Do góry
a do sadu prowdzą takie schodki

wyglądu to zabardzo narazie nie ma, do tego nie przepadam za połączeniem kamieni i kory aleee koło schodów jest tyle betonu, że oprócz rozchodników i innych takich to mi na takiej małej ilości ziemi nic nie urośnie a muszę jakoś ta korę zatrzymać bo nawet nie mam jak wbić tam palisadki czy czegokolwiek, potem posadzę coś płożącego i mam nadzieje, że jakoś to wyglądać będzie o ile w ogóle przetrewa bo nornica mi już je podnosi do góry, nie mam pojęcia jak ona się przez te kamienie zdołała przecisnąć
Przedwiośnie ogrodu..:) 15:53, 24 lip 2013

Do góry
Na jesien przeprowadzę do siebie taka kule:
Przedwiośnie ogrodu..:) 15:49, 24 lip 2013

Do góry
Posadziłam już horti Limki przed serbami i Wisnie Umbra - 3 wzdłuz ogrodzenia sa posadzone, a czwarta w rogu koło domu tylko w dziurze stoi i czeka na decyzję czy ja tu posadzic?????? Piąta jest na wprost wejscia do domu(( jest na zdjeciu).
Doradzcie cos jak skomponowac resztę. Chciałam tu zurawki, lawendę kule bukszpanowe. Mam taką wielką na nodze i myslałm ja posadzic w rogu miedzy serbem i murem???

Na ostatnim zdjeciu piata Umbra, będzie częścia rabaty.
Mój ogródek pod Gdańskiem 15:48, 24 lip 2013

Do góry
Hej Kochani Zbyszku, Marzenko , Aniu dzieki za wizyte już jestem w domu ... I sie cieszę bardzo
Powojniki następne mi kwitną inne przekwitają
Gipsy Queen pąków ma mnóstwo
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 15:48, 24 lip 2013

Do góry
a w sadzie narazie tylko parę borówek

jesienią będziemy sadzić drzewka i dosadzać maliny bo coś się mało przyjeło nam
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 15:46, 24 lip 2013

Do góry
pochwalić się mogę moimi osięgnięciami z warzywnika

Mój mały raj na ziemi :) 15:42, 24 lip 2013

Do góry
wspomniane trawki rozjaśniły brzeg tarasu i wysłoniły szczelinę
jeszcze żurawki muszę wymienić na coś innego , bo mi nie pasują....

Ogródek Anity 15:38, 24 lip 2013

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Dziś piękna pogoda! Lato w pełni!zapraszam na kawkę i spacer po moim ogrodzie

Anitko Twoje okrywowe to dopiero szał...od kiedy u Ciebie rosną?....masz może zdjęcia porównawcze takie sprzed roku na przykład?....buźka
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 15:37, 24 lip 2013

Do góry
Wczoraj mieliśmy gości i niestety nie zdążyliśmy za wiele zrobić, niestety albo stety bo ciągle nie mam przekonania do rabat koło ganku :/

najpierw jesienia sadziłam tam wszystko co dostawałam od znajomych żeby jakoś przeziomowało bo było to jedyne miejsce w miare do tego przygotowane. Potem zamówiłam parę roślinek i okazało się, że raba jest większa niż mi się wydawało i jakoś tam łyso... do tego moj M wczoraj jeszcze ją powiekszył bo poprosiłam go, żeby mi ją wyrównał

Miejsce to jest podczas deszczy zalewane bo jest przy rynnie, do tego słońce jest tam tylko rano i wieczorem latem bo wiosną i jesienią prawie tam nie dociera Zdecydowałam sie na Hosty Paprocie i Hortensje, ostatnio wymyśliłam sobię, że dosadze Żurawki i obwódkę z bukszpanu do połowy. Teraz wiem, że żurawki musze jakoś poprzesadzać bo ani ładu ani składu do tego te lekko czerwone chyba w ogóle tam nie wyglądają....

a z góry wygląda to tak, niestety całości nie widać
Moje Takie Tam w Ogródku 15:36, 24 lip 2013

Do góry
Aga, cudnie u Ciebie!!
A tu:

mistrzostwo!! jak u Danusi

pozdrawiam!
Karolina
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:27, 24 lip 2013

Do góry
Gabrysiu, dam znać.
Cóż, przedszkole zamknięte, i tak w sierpniu Młoda pójdzie do zastępczego. Ale póki co, Dziadkowie chętnie z nią zostają - nudziłoby im się samym na urlopie 2 tyg z jednymi i 2 tyg z drugimi

W wątku warzywnym znalazłam fotkę skrzyń jak moje, ale w jakim formacie! Wieelkie Fajne
Ogródek Anity 15:25, 24 lip 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Anitko wypiłam wieczorna kawkę zwiedzając Twoj ogród ślicznie i duża przestrzeń Twoja Loiuse M bardzo podobna do mojej Papageno
Liatrię mam oba kolory, ale nie takie duże jak Twoje no i rumiany śliczne pozdrawiam

Wiem że podobna do papageno, może to i Papageno, na etykiecie było co prawda Louise M ale kto ich tam wie, tych sprzedawców ..... Mam kilka roślin, które na pewno nie są tymi z etykiety...
Pozdrawiam Cię Aniu serdecznie i dziękuje, że wpadłaś
W cieniu - zacieniona 15:05, 24 lip 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Bogusiu gdzie jesteś? na Zacienionej? Netty's Pride u mnie dawno przekwitła to chociaż u Ciebie popatrzę pozdrawiam
Netty's Pride jeszcze u mnie kwitnie...
W cieniu - zacieniona 15:02, 24 lip 2013

Do góry
Marzenko,Jolu,Aniu...już jestem...na krótko,na dwa dni...serdecznie pozdrawiam{zajrzę do Was wieczorem}.
Mam trochę fotek...pokażę później...Węsiory -kamienne kręgi Ogród Botaniczny w Gołubiu Szymbark Jarmark w Skansenie _ Wdzydze
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 08:47, 24 lip 2013

Do góry
Aniu - wszystkiego co najlepsze!

Zielony chaos u Dawida 08:45, 24 lip 2013

Do góry
tengel27 napisał(a)
Pora na zaległości z mojego ogrodu, czyli co kwitnie na dziś

Tengel27, przywiodło mnie do Ciebie od Łukasza. Pięknie tu u Ciebie Bardzo mi się podoba to romantyczne w kolorystyce połączenie anabelki z tamaryszkiem.

Powojnik kwitnie na bogato!

Zaznaczyłam sobie Twój wątek do czytania
Po prostu ogród... 08:37, 24 lip 2013

Do góry
sylllwia napisał(a)
Widoki ogólne

ogród po prostu - idealny!! uwielbiam, zazdraszczam i..... będę zaglądać!!
pozdrawiam
Rododendronowy ogród II. 08:31, 24 lip 2013

Do góry
U mnie dziś sie zachmurzyło to w sam raz dobry dzień do pielenia ogrodu i zaraz sie za to zabiorę.
Miłego dnia wszystkim życzę.

Ogród Tosi 08:27, 24 lip 2013

Do góry
Tosia,

a moze tak dla zlamania prostych lini cos takiego:

Taki maly psikus na rabacie
Milego dnia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies