Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 08:59, 16 wrz 2013

Hogata napisał(a)
Aniu jasne różowe 12 szt. Jak by Ci sie udało tak przy okazji to bym była wdzięczna. Tylko specjalnie się nie wybieraj.

Te z pierwszego plany..... to nie są pączkowe tylko zwykłe... nazywają się.. MIGNON

Te ciemniejsze to SVENJA.. też ładne
Mala_Mi 09:04, 16 wrz 2013

Mathildis napisał(a)

burę? napisz mi na PW bo ja się bojam bury

Ty nie dostaniesz, nie bojaj sie Moje gify były za pojemne.. a Twoje to malutkie
BO ja zawsze z rozmachem
Mala_Mi 09:06, 16 wrz 2013

Elfik napisał(a)
Ania, mnie Twój ogród powala na kolana. Chyba Ci krasnoludki pomagają, boś Ty jest kruszynka - a prace na miarę Herkulesa. Gdzieś wyczytałam, że nie lubisz zimowitów. Ja je uwielbiam, odkąd sadzę je w jałowcach. Nawet wiosenne liście stoją w nich na baczność. Dedykuję Ci zdjątko i ściskam z całych sił

Ja swoim wydzieliłam po kawałku rabat... i rosną tam gdzie rosły, skąd je wykopywałam.. bo zimowity mnożą sie jak przysłowiowe króliki....

A ogród staram sie robić jak najmniej bezobsługowy.. i nie byłoby dużo roboty, gdyby nie to, że ciągle coś modernizuję Jak skończę to najwięcej roboty będzie z trawnikiem Ale to już działka M.....
Hogata 09:56, 16 wrz 2013

asc napisał(a)

Te z pierwszego plany..... to nie są pączkowe tylko zwykłe... nazywają się.. MIGNON

Te ciemniejsze to SVENJA.. też ładne

a te ciemniejsze to pączkowe??
Borbetka 10:20, 16 wrz 2013

asc napisał(a)

Kupiłam pierwszy raz.. .. wyczytałam na stronie chyba czeskiej.. gdzie widzę, że trawki są bardzo dobrze opisane.. i zgadza sie z moimi obserwacjami. to strefa 7a, ale głównie z powodu tego, że zimą korzenie gniją z nadmiaru wody.. ta sama strefa co ostnicy Pony Tails.... szansa na przezimowanie u mnie dość mała.. ale zaryzykowałam.. Dlatego posadziłam na górce by woda spływała..

Dzięki Aniu, dużo traw cierpi na zbyt dużą wilgoć widzę. W tym roku trochę zawiodłam się na Carex Evergold. Nie dziwię się, że nie nadążasz nawet ze swoim wątkiem .
Mala_Mi 10:56, 16 wrz 2013

Hogata napisał(a)

a te ciemniejsze to pączkowe??

Agata.. one jeszcze są nierozwinięte.. i myślałam, że one będą zwykłe, ale teraz googlam dla Ciebie .. i okazuje się, że jedne i drugie są pączkowe...... w realu dużo ładniejsze niż na foto u mnie czy na stronach internetowych.. Lecę zrobić foto..
alinak 11:09, 16 wrz 2013

Ja sie znowu. Ja sie znowu przymierzam do wymiany wrzosow w tyle ogrodu. W przodzie rosną rewelacyjnie a sucho tam jak pieprz. a w tyle gdzie mokro masakra
Mala_Mi 11:11, 16 wrz 2013

Borbetka napisał(a)

Dzięki Aniu, dużo traw cierpi na zbyt dużą wilgoć widzę. W tym roku trochę zawiodłam się na Carex Evergold. Nie dziwię się, że nie nadążasz nawet ze swoim wątkiem .

Trawy cierpią nie tylko zimą... miałam piękne wielkie trawy przez 3 zimy... a padły mi latem.. i były na górce
Archiwum z 2011, już ich nie ma

Evergold po drugim ataku zimy wiosną zrobiła się brzydka, ale szybko sie pozbierała i jest śliczna..
Mala_Mi 11:20, 16 wrz 2013

alinak napisał(a)
Ja sie znowu. Ja sie znowu przymierzam do wymiany wrzosow w tyle ogrodu. W przodzie rosną rewelacyjnie a sucho tam jak pieprz. a w tyle gdzie mokro masakra

Wrzosy lubią sucho, trzeba tylko podlewać i dbać o wilgotność jak są młode, a potem to dają radę.... mało tego rosna dość dobrze i w półcieniu, byle tylko sucho miały..
Te są do przesadzenia, bo były przesadzane w miejsce tymczasowe.. gdzie tkwią do dziś.... rosną za krzakami i maja trochę północnego słońca... jak rh urośnie to zdechną.. wiec mus przesadzić, ale maja sucho i jakie są??
No niczego sobie ..

Kondzio sie pyta co ja robię w ogrodzie, jak mam tak fajnie...a ja ratuję takie moje głupie posunięcia i nasadzenia

Pod tym klonem miałam wrzosy.. nawet coś kwitły i rosły A słońca nie miały tu wcale... wiec w sobotę wykopałam (razem z kablem od oświetlenia) i zaczęłam sadzić żurawki.. i zamówiłam hosty... muszę jeszcze randapem hutunje przelecieć.. bo rok temu przekopałam dokładnie rabatę by wypielić to zaborcze dziadostwo... a i tak odbiło.. mam już to wszędzie.. wiec pędzelek i pojadę, niech przestanie kropić..

Rench 11:22, 16 wrz 2013

Mój przypadkowy pomidorek,od Ciebie też ma dorodne owoce Już nabierają rumieńców