Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Marzenie o... 21:52, 25 sie 2013

Do góry
a w sobotę zakupy ...w szkółce oczywiście

najbardziej mnie cieszy ta duuuża kulka bukszpanowa...

teraz tylko 3 dni deszczu i można wsadzać...
Kubusiowo zaprasza - sierpień 2013 21:51, 25 sie 2013

Do góry
Rabatki i kwiatki

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:49, 25 sie 2013

Do góry
Pozdrawiamy razem z Anią S i machamy do Was

I jeszcze jedno, ze wspólnej wycieczki rowerowej na Sportowej Dolinie i Rezerwacie Segiet

Romans na „Ranczo Akapulko” 21:48, 25 sie 2013

Do góry

Niedziela, 25 sierpnia 2013

Mój przyjaciel jest chory !

To nie są plotki tylko święta prawda!!!

Nie było mnie kilka dni bo skrzywdzili mojego malutkiego przyjaciela „Kiciunię”
U nas w bloku na podwórku jest pełno żuli którzy całymi dniami siedzą na murku i piją.
Policja nic im nie robi , a oni zapanowali naszym osiedlem. Siedzą piją , butelkami rzucają po alkoholu pod nogi ludziom, lub pijani wyrzucają puszki piwa i butelki po wódce z IV piętra na ulicę.
Ludzie nic nie mówią bo się ich boją i tak to jest na naszym osiedlu. Ja sam się jednego boję bo ma dużego psa buldoga, którego nie cierpię.
Wiecznie obsikuje nasz płot i naszą bramę.
Kilka dni temu Taki jeden młody ma 20 lat złapał kiciunię za brzuszek i poniósł ją aż za róg na ulicę.
Tam ją cisnął o chodnik.

Kiciunia miała połamane żeberka a lekarz powiedział że jak ta noc przeżyje to będzie żyła.
Moja Pani biegła za nim , i krzyczała oddaj kotka, ale on jej nie słuchał i dalej trzymał Kiciunkę za sierść , a właściwie za skórę i nie chciał jej puścić, szedł razem ze swoim ojcem .
Tamten tylko patrzył na moją Panią i nic nie mówił do syna, aby puścił kotka, zniknęli za rogiem. Później widziałem jak Kiciunka schowała się pod autem i nie chciała wyjść do Mojej Pani jak ją wołała. Sąsiadka z góry z 1V piętra zaczęła wyzywać drania aby nie krzywdził kotka. Ten z kolei wyzwał ją od różnych , co mu tylko ślina na język przyniosła. Dla tego nasz kotek zachorował.
Moja Pani przyniosła z działeczki dużo skrzypu i zrobiła Kiciuni posłanie ze skrzypu i tam spała nasza Kiciunka.

Na drugi dzień Kiciunka sama też jadła skrzyp i po woli zdrowiała i wracała do normy. Dzięki za wszystko skrzypowi, wyzdrowiała, żeberka jej się zrosły i nic jej nie dolega.
Teraz jak mamy czas razem się bawimy, a czasem nawet razem śpimy.
Widzicie jacy są ludzie. Ja dobrze robię że ich wszystkich obszczekuję.

Kubusiowo zaprasza - sierpień 2013 21:47, 25 sie 2013

Do góry
Teraz kilka zdjęć ode mnie

Kubusiowo wita

Jeziorko

Marzenie o... 21:47, 25 sie 2013

Do góry
z opóźnieniem ale podaję dowód piątkowych nasadzeń: na drugim planie żywopłocik z cisa David

Ogród w Tarnowie 21:46, 25 sie 2013

Do góry
Kilka fotek z niedzielnego popołudnia

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:46, 25 sie 2013

Do góry
mira napisał(a)

ale późno Ci odpisuję - przepraszam - na zaprawie cementowej jest - musiałam dopytać

dla Ciebie moja nowość roża Afrodyta

Dziękuję.
A ta zaprawa to sucha - cement+piasek?
Kocimiętka zachwycająca!!
Ogród Nebel 21:45, 25 sie 2013

Do góry
nebel napisał(a)
Już wymyśliłam!!! - zmiana będzie bardzo radykalna

Jutro z samego rana jadę kupić nowe rosliny

Marzenko, mieszkam z dwoma dużymi psami - suczkami i one trochę 'narzucają' mi również to co mogę sadzić u siebie
Ale dziekuję Ci bardzo, dla mnie bardzo inspirujące jest to co pokazujesz u Siebie.
Proszę o zdjęcia i opisy - bardzo mi pomagają

No, jestem bardzo ciekawa co wymyśliłaś
Ogród Nebel 21:39, 25 sie 2013

Do góry
Już wymyśliłam!!! - zmiana będzie bardzo radykalna

Jutro z samego rana jadę kupić nowe rosliny

Marzenko, mieszkam z dwoma dużymi psami - suczkami i one trochę 'narzucają' mi również to co mogę sadzić u siebie
Ale dziekuję Ci bardzo, dla mnie bardzo inspirujące jest to co pokazujesz u Siebie.
Proszę o zdjęcia i opisy - bardzo mi pomagają
Projekt rabaty 21:39, 25 sie 2013

Do góry
Witam
Czy mozna prosić o pomoc w zaprojektowaniu przedstawionej rabaty. Wymiar 2,70x9,5 m , miejsce cały dzień nasłonecznione, krzaczki widoczne na zdjeciu bedą usunięte, ziemia jest gliniasta, planujemy podłoże wysypać drobnymi kamykami
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:35, 25 sie 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Aniu widziałam , że świetnie bawiłaś sie w Kubusiowie, avatarek jest tylko tego potwierdzeniem

Marzenko tak jak wszyscy goście czułam i bawiłam się świetnie, a to zasługa gospodarzy

i tego szczególnego miejsca

Ogród Sylwii od początku cz.II 21:34, 25 sie 2013

Do góry

Ależ widoczek cudny!!!
:) 21:34, 25 sie 2013

Do góry
to moja towarzyszka ogrodowych prac, załatwia się w każdą dziurę, którą wykopię
:) 21:27, 25 sie 2013

Do góry
Jestem z Wami od prawie dwóch lat i od pewnego czasu czuję się baardzo dziwnie jako widz. Ja nic nie muszę a dostaję ...o matulu ile ja dostaję!!!. Po pierwsze taką wiedzę, jaką żadna akademia by mi nie dała a po drugie, a tak naprawdę po pierwsze, że mogę dostąpić zaszczytu przebywania w Waszym świecie, świecie Ogrodowiczan.

Zatem dziękuję Pierwszej Ogrodowiczance za Ogrodowisko i za to, że jest i za... i tu wymienię kilka wcale nie wiem czy najważniejszych rzeczy: za Bukszpanowy, za machanie, za Gardenariium,.... za miłość do ludzi i życia.

Wszystkim Ogrodowicznom dziękuję za najpiękniejsze historie, za komedie, ale też za horrory i dramaty i za siłę, która daje energię wszystkim wątpiącym,,, i za wiersze też. W ogóle Oskary dla Wszystkich i za wszystko!!!
DZIĘKUJĘ!!!

a ja jestem obrzydliwa podglądaczka, i już.
Na swoje usprawiedliwienie jestem z krwi i kości ogrodomaniaczką, mam ogródek 12 lat i kocham go bardzo.
Nie będę powtarzać, "dlaczego nie było Ogrodowiska jak go zakładałam" !!!i że często jestem bliska zaorania go. Nie zmienia to faktu, że nauczyliście mnie, że rośliny to nie dzieci, nie można ich kochać bezwarunkowo, a druga lekcja to - mniej znaczy więcej - (na moich zdjęciach tego nie zobaczycie), lekcji jest o wiele więcej ale te dla mnie są najważniejsze, Na początek pokażę kilka najbliższych zdjęć w czasie a później (jak się dokopię) starsze
Kubusiowo zaprasza - sierpień 2013 21:24, 25 sie 2013

Do góry
beta napisał(a)
rozmowy

Czekałam na relacje... jak wszyscy... i spodziewałam sie że spotkanie będzie świetne, bo O. to fajni ludzie przecież i do tego takie piękne miejsce, cudny ogród, swietna pogoda... a to zdjecie ze stipami (chyba... albo carrexami) i różami napierwszym planie i plecami naszych ogrodowiczek pograzonych w rozmowie jest super . Beatko ! udało ci sie uchwycic samo sedno ... na pierwszym miejscu ogród i na drugim ludzie...
Gratuluje gospodarzom swietnego ogrodu ( kanciki ... wymiatają) a uczestnikom super spotkania !
Żal, że mnie tam nie mogło byc... ale oglądam relacje dalej z zaciekawieniem...
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:23, 25 sie 2013

Do góry
Dzidka mi chodziło nie o alchemist tylko o tę żółtą

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:19, 25 sie 2013

Do góry
Welka napisał(a)
Aniu, napisz mi kochana czy z tych gałązek ode mnie coś wyjdzie czy zwiędły całkiem? Jakoś tak mizernie wyglądały.
Jak dojechaliście do domu, bez błądzenia?
Pozdrawiam
Ewelinko to, że listki zwiędły nie ma znaczenia i tak je pousuwałam, pocięłam patyczki na kilka mniejszych i na razie stoją w wodzie, jutro przygotuję im ziemię w doniczki i potraktuję ukorzeniaczem i będę czekać na efekt

do domu dojechaliśmy bez problemu i zbędnego zatrzymywania wszystko jest ok
pozdrawiam

O....! 21:16, 25 sie 2013

Do góry
marzena napisał(a)

Konie super, ale ten klon i miskant - cudeńka!!!!
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:16, 25 sie 2013

Do góry
Wieczorkiem trochę podlałam ogródek, bo sucho zrobiłam kilka zdjęć Do kwitnienia przymierza się nerine i tuberoza
Jarzmianka jeszcze kwitnie
gożdzik Spotty kwitnie po raz kolejny

roslinka od Megi ma 2 kuleczki

pracusia na rozchodniku

a tu drugi pracuś na budlei
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies