Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

admete 07:23, 05 paź 2013

Wklejam chyba juz ostatnie zdjęcia z ogrodu w tym roku...............
Z nowym panem ogrodowym jestem umówiona na przyszły tydzień, ale chyba w tym roku nie zdązymy nic już zrobić .
Z jednej strony to dobrze, bo będę miała całą zimę na dopracowanie planu obsadzeń , na szukanie inspiracji i przemyślenie wszystkiego

Wsadzone w rządku hortensje limelight......
Rabata będzie pewnie do przeróbki ale hortensje zostaną jako tło

Słoneczniki

admete 07:27, 05 paź 2013

I moja kolekcja suszków - chyba ostatnie kwiaty w tym roku

admete 07:28, 05 paź 2013

Zakwitły mi powtórnie pierwiosnki - 2 z pięciu rodzajów jakie wsadzałam

Nie uformowane cisy przy przejściu

07:29, 05 paź 2013
Prześliczne te zdjęcia, dla mnie jesień to najpiękniejsza pora roku chyba. Zazdroszczę cudnych rabat.
Powiedz mi czym masz wykończoną rabatę?? To jest kostka??
admete 07:33, 05 paź 2013

I malinownik, bardzo się rozrósł i dawał duzo ogromnych owoców.
Mój najmłodszy codziennie miał miseczkę malinek do jedzenia

I na koniec moje zbiory dyń

Gdyby nie upały, i gdybym wczesniej zaczęła ciągnąć węża z wodą przez całą działkę byłoby więcej okazów

Ale mini jesienna ozdoba jest

Pozdrawiam wszystkich serdecznie i oby pani jesień okazała się jeszcze łaskawa bo kupiłam znowu sporo cebulek i chciałabym je zdążyć wsadzić w ziemię.

Życzę słoneczka nam wszystkim
admete 07:35, 05 paź 2013

Kalamandyna napisał(a)
Prześliczne te zdjęcia, dla mnie jesień to najpiękniejsza pora roku chyba. Zazdroszczę cudnych rabat.
Powiedz mi czym masz wykończoną rabatę?? To jest kostka??

Cześć

Tak rabaty są wytyczone kostką.

Ja niezmiennie zachwycam sie teraz kolorami jesieni........barwy liści są niesamowite-dlatego u siebie nie będę się bała drzew liściastych - to one zdobią ogród na jesień

A moje rabaty póki co skromniutkie - tylko zdjęcia w dużym zbliżeniu robię swoje - uwielbiam latać z aparatem - mąż zawsze się puka w głowę
07:38, 05 paź 2013
Powiedz mi jeszcze czy wkładałaś kostkę bezpośrednio w ziemię czy też robiłaś jakąś zaprawę??
Ja też uwielbiam zdjęcia, zakupiłam sobie w tym celu aparat którego do dzisiaj rozgryść nie mogę
Mathildis 09:46, 05 paź 2013

Ale u Ciebie kolorów tej jesieni......pięknie wszystko rośnie. Z malinowego chruśniaka w przyszłym roku pewnie będzie dużo malin na zaprawy
Tusiala 09:11, 16 paź 2013

Witaj ja zamiast gliny mam piach i też się zastanawiam czy uda mi się stworzyć coś ładnego. Widzę, że u Ciebie naprawdę dużo się dzieje i wszystko idzie w dobrym kierunku. Będę sobie oglądała. Pozdrawiam
admete 16:55, 19 paź 2013

Kalamandyna napisał(a)
Powiedz mi jeszcze czy wkładałaś kostkę bezpośrednio w ziemię czy też robiłaś jakąś zaprawę??
Ja też uwielbiam zdjęcia, zakupiłam sobie w tym celu aparat którego do dzisiaj rozgryść nie mogę

Była robiona jakaś zaprawa, od wewnątrz rabat jest wylany beton czy cuś

Ja w aparacie używam tylko opcji auto, tylko zmieniam obiektywy do tych zdjęć z bliska