Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

Klamber 04:56, 05 paź 2013

Halino, dzięki za fotki, orzeł fajnie się w skalach ukrył ale dziób ma mało orli. A czy bociany u ciebie jeszcze nie odleciały? W Polsce to pierwsze ptaki które się zwijają na zimę. Gniazdo wielkie jak nie wiem . Raz byłem nad Biebrzą i spałem u jednego pana i opowiadał mi że raz zawaliła mu się stodoła pod takim gniazdem. U mnie nadal lato, tylko dzień strasznie krótki, przeraża mnie to, bo na fotki coraz mniej czasu zostaje. Na koniec różyczki. Pozdrówka zostawiam

hanka_andrus 05:14, 05 paź 2013

Piękne Rh ,i jeszcze niektóre powtarzają kwitnienie? A zdjęcia róż- do albumu! Długiej ciepłej jesieni.
janina_zawada 07:34, 05 paź 2013

Piękne różyczki ,moje tez jeszcze pięknie kwitną a i u mnie jeden kwiat zakwita na Rh ciekawe czy zdąży ???Dziś mniejszy przymrozek , pogoda ładna dobra do sprzątania ogrodu ,tylko z przesadzaniem musiałam skończyć bo bałam się że kwiaty nie zdążą się ukorzenić przed zimą .. U nas w dzień tez słoneczko świeci ale jest zimno i do ogrodu muszę się cieplej ubierać nie tak jak ty z krótkim rękawkiem ..
Borbetka 09:05, 05 paź 2013

Lecę na mapę zobaczyć, gdzie jesteś teraz. Czy to możliwe? Żeby tak ciepło tam było? Żal, że u nas tak nie ma.
Bogdzia 09:41, 05 paź 2013

Robert , piękny ogród pokazałeś. Mój nie ma co z nim konkurowac, nie te wymiary niestety. Fajnie ze możesz takie piekne ogrody oglądac, i zdjecia w nich robic a ten kwitnący łan róż , marzenie chyba kazdego ogrodnika.Stale myślę ze strachem jak Ty będziesz funkcjonował po powrocie do kraju, przecież to jest inny świat.Pozdrówka przesyłam serdeczne.
Kondzio 09:44, 05 paź 2013

pięknie po prostu tak zielono i kwiecisto a u nas juz przymrozki
Klamber 01:42, 06 paź 2013

Witajcie, dziś pokaże dalsze zdjęcia z objazdu parkowo-ogrodowego. Z rododendronowego
pojechałem dalej Lake shore,m, tam gdzie wracając z wycieczki na której robiłem wieczorną panoramę Toronto, zrobiłem sobie fotkę nocą na takim wielkim skalniaku. Pokazałem jedną fotkę ulicy Lake shore i na tym skalniaku robiłem Chipmunka, który mi tak pięknie pozował. Z tego ogrodu pojechałem na to bagienko o którym pisałem że tu wrócę, Więc wróciłem Jest jedna fotka z plaży gdzie robiłem Toronto ale teraz widok w stronę Oakville. Bagienko to mała rzeczka która przed Ontario robi się w jeziorko i zarośnięte jest bardzo szuwarami, już sobie wyobrażam co tam się dzieje wiosną i latem, teraz pusto jakieś pojedyncze ptaki. Całe to bagienko otoczone jest kładka którą można sobie objechać wkoło od plaży do plaży. Kładka jest na skraju lasu i wije się między drzewami, super widoki, bardzo mi się podobało, do obserwacji ptaków doskonałe miejsce.
Z bagienka zawróciłem do domu i zaliczyłem jeszcze dwa parki w jednym zjadłem ptasie mleczko które kupiłem sobie w polskim sklepie. Tu można nawet żyć bez angielskiego i czuć się prawie jak w domu. Prócz ptasiego wziąłem jeszcze gazety. W piątek się ubezpieczyłem w polskim biurze, pogadałem sobie z godzinę z miłą panią która mieszkała w warszawie i w otwocku miała sporo znajomych. Fotki z dwu parków w następnym poście. Zapomniałem napisać że ta różowa rabata w rododendronowym to różana była, Róż jeszcze sporo było, w OG2 też zrobiłem sporo róż ale nie mam kiedy pokazać .

Klamber 01:50, 06 paź 2013

Bogdziu, sam nie wiem jak tu żyć po powrocie aż strach myśleć, naprawdę. Nie ma się co martwić zawczasu, może wszystko będzie dobrze. Powiem Ci że twój ogród jest najpiękniejszym jaki widziałem i nie pisz takich rzeczy. Wiadomo że na takiej przestrzeni można dużo i to całkiem inaczej wygląda. Twój jest jak cukiereczek i dom też piękny, okolice też niczego sobie. Ja jestem do dziś pod wrażeniem tego co zobaczyłem u Ciebie i spotkania. Jeśli wrócę to będę się pisał na audiencję w Rododendronowym. Dziś zrobiłem dwa ptaki, jeden jakiś jastrząb a drugi nie wiem. Na ptaki musisz poczekać, aż się zepsuje pogoda, nie mam kiedy ich wkleić. Jeszcze ze dwa tygodnie i będzie tak ciemno że nigdzie nie będę już latał i nie będę musiał targać tego sprzętu i czasu będzie więcej.

Klamber 02:11, 06 paź 2013

Moniko, Pisałem chyba dwie strony do tyłu Gabrieli gdzie jestem, prawie na wysokości Rzymu. Już dwa dni trochę popaduje na szczęście w nocy ale cały czas jest ciepło około 20 stopni i nocki cieplutkie. Powiem że to całkiem inne życie jak jest tak przedłużone lato, aż chce się żyć ja też ubolewam że u nas taka przebrzydła zimnica. Jutro pokażę fotki z dzisiejszej plaży, jaka była fala jak na morzu.

Klamber 02:16, 06 paź 2013

Żeby się nie plątało to końcówka bagienka.
Haniu, Janinko, Kondziu, mogłem Wam uprzyjemnić chwilę różyczkami, po przymrozkach robi się trochę smutno w ogródku. Dziękuję Haniu za życzenia ja Wam też życzę ciepła jak najwięcej, wiem jak każdy za nim tęskni. Pozdrawiam i lecę spać, jestem bardzo zmęczony a, jutro chciałem lecieć w teren