Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój wymarzony ogród 20:51, 22 sie 2013

Do góry
zastanawiam się jeszcze czy jak tuje urosną to czy przypadkiem nie zagłuszą innych krzaczków. Ta rabata ma ok 90 cm
Bez pomocy ani rusz II... :) 20:49, 22 sie 2013

Do góry
No to tak sama dla siebie wkleję zdjęcia po posadzeniu wrzosów i 2 trawek... a... i jeszcze obwódki z bukszpanu

zdjęcia robione tel więc kiepskie :/

Między golden tuffet, a obwódką wsadzę coś na pniu - 3 szt., tylko jeszcze nie wiem co...
Mój wymarzony ogród 20:48, 22 sie 2013

Do góry
w rogu pod ścianą wymyśliłam tak:

a moją mix rabatę trochę poprawiłam

Rododendronowy ogród II. 20:47, 22 sie 2013

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Bogdziu, gratulacje Masz piękne morze kwiatów dużo zdrówka dla Ciebie i M.

Dzięki Kasiu , cudna róża. Dawno u Ciebie nie byłam ale dawno tez u nikogo nie byłam , bedę nadrabiac. Pozdrawiam serdecznie i dziekuje za pamięc.
Mazury i mój kawałek ziemi 20:46, 22 sie 2013

Do góry
Zakupy iglaków na skarpę zrobione ale nie zdążyłam się za nią zabrać ale skończyłam rabatę obsypałam korą wygląda tak

kupiłam i posadziłam hortensje ,mniało być tak :

a zrobiłam tak bo było czegoś brak a ,że mam pod ręką sadzonki trawki więc jest tak:
Rododendronowy ogród II. 20:45, 22 sie 2013

Do góry
Bogdziu, gratulacje Masz piękne morze kwiatów dużo zdrówka dla Ciebie i M.

Chryzantemowy ogródek - moja pasja :) 20:45, 22 sie 2013

Do góry
Nadchodzi wolnymi krokami jesień i chryzantemy zaczynają swój festiwal.
[img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/44/442697/original.JPG[/img]
Rododendronowy ogród II. 20:43, 22 sie 2013

Do góry
Margarete napisał(a)

Dzieki Bożenko!
to mnie pocieszyłaś
Fotki zrobie tylko nie wiem czy mi sie uda dzis bo mam dzis wizyte moich dzieci z wnusia i zostaja do końca wekendu.
Pozdrawiam goraco
Małgosia

P.S. Gratulacje na 1500 stron ! To jest ilość !!! I to w drugim wątku !!

Małgosiu nie spiesz sie ze zdjęciem , rodzina wiadomo najważniejsza a nic pilnego z rh się nie dzieje wiec poczekam. Pozdrówka serdeczne.Róże cudne.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:42, 22 sie 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Tak wyglądały 26 czerwca

A tak 19 lipca

Bardzo mi się podobają twoje portrety, zwłaszcza ostatni. Do powieszenia na ścianę.
Przesyłam pozdrowienia.
Rododendronowy ogród II. 20:41, 22 sie 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
I ode mnie przyjmij gratki
u mnie na razie bez zmian, kwitnie, co ma kwitnąć, robota stoi w miejscu, mąż w nowej fryzurze mnie nie poznał, ale miał minę a ja ubaw, walczę ze ślimakami, kret od wczoraj nie narozrabiał
pachnąca hosta dla ciebie

Muszę zajrzec do Ciebie , może jestes na zdjeciu w tej nowej fryzurze.Ja bym tak nie ryzykowała żeby az tak sie zmieniac bo M może sie przyzwyczaic do coraz to nowej żony a to niebezpieczne. Buziaki .
Winobluszcz pięciolistkowy - Parthenocissus quiquefolia 20:37, 22 sie 2013

Do góry
za tym winobluszczem jest okno...

a tu drugie okno....

/original.JPG[/img]

winobluszcz "osacza"..
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 20:36, 22 sie 2013

Do góry
nieszka napisał(a)
A tu w roli głównej ML które o których ostatnio mocno rozmyślam żeby je zabrać ze skarpy. Są piękne, wysokie i chyba za wysokie... Przesłaniają mi dalsze widoki na ogródek. A ja chyba chcę pijąc kawę na tarasie mieć wszystko jak na dłoni

Tu akurat dalsze widoki jeszcze mocno niedoskonałe

Nieszko jak wysokie są te Twoje ML?
Rododendronowy ogród II. 20:36, 22 sie 2013

Do góry
asc napisał(a)
Bogdzia ......... 1500 stronek wiec z tej okazji zostawiam kwiatucha I też mogę sie podpisać pod tym co napisała Marzenka Nawet to samo chciałam napisać ,ale mi głupio było, że tak uważnie śledzę wątek a tego nie widzę

Aniu Ty nie musisz nic pisac , obydwie wiemy co druga z nas myśli. Dzieki że mimo nawału pracy zaglądasz. Buziaki.
PS. Mnie te zawilce wymarzły, kupiłam następne i znów wymarzły. Zakwitły mi dwa kwiatuszki białych które gdzieś z korzonka sie odradzaja ale różowych ani jasnych ani ciemnych nie mam i chyba już nie bedę kupowac.
Rododendronowy ogród II. 20:33, 22 sie 2013

Do góry
GorAna napisał(a)
Bogdziu, dla Ciebie dzisiejszy zachód słońca

Pozdrawiam

Aniu serdecznie dziękuję , piękny zachód słońca. U mnie takiego nie było , ale za to dzień był piękny , w sensie ze dla mnie piękny bo bez słońca które raziłoby moje oczy , w miare ciepły i mogłam cały dzień pracowac w ogrodzie. Bardzo mi to dobrze zrobiło. brakowało mi tej pracy. Głównie było pielenie ale i trochę przesadzałam. W końcu mogę coś zrobic , jak mnie to cieszy. Pozdrawiam serdecznie.
W kamiennym kręgu od początku 20:26, 22 sie 2013

Do góry
Zdecydowanie bardziej lubię czerwcowe wieczory niż sierpniowe brrrrr zimno już się robi wieczorkirem
na pocieszenie coś bardziej ciepłego
Mały ogród z przeszkodami... 20:21, 22 sie 2013

Do góry

Co myślicie o tych wizualizacjach? Jak na razie coś takiego przychodzi mi do głowy. Proszę spójrzcie na to swoim okiem. Czy nie jest to za bardzo symetryczne?
Rododendronowy ogród II. 20:21, 22 sie 2013

Do góry
Bogdziu, dla Ciebie dzisiejszy zachód słońca

Pozdrawiam
W kamiennym kręgu od początku 20:18, 22 sie 2013

Do góry
Madziarzeszow napisał(a)
Czy do Ciebie też zbliża się jesień wielkimi krokami? bo u mnie to widać po liściach , wrzosach i trawach. musimy się nacieszyć jeszcze słońcem i piękną pogodą , bo taką zapowiadają na najbliższe dni
Pozdrawiam

Lepiej cieszyć się jeszcze latem na jesień jeszcze nie pora niech poczeka.....ale niestety dzisiejsze wieczorne niebo, to nie jest już niebo czerwcowe

Mały ogród z przeszkodami... 20:15, 22 sie 2013

Do góry

Prawda, że mała działeczka? A jaka zarośnięta

Oto co chcialabym tu zrobić:

- sosny karłowate przesunąć pod duże sosny, bo jest tam za duża dziura
- posadzić m.in rododendrony, wrzosy, hosty, bergenie, barwinka pod sosny itd.
- zrobić ścieżkę do kompostownika (po lewej stronie)
- zrobić dalej ( po prawej) kącik owocowo - warzywny. Najpierw należałoby wyeksmitować borówki, bo ciężko się wchodzi na trawnik - swoją drogą strasznie wysuszony po upałach
- może udałoby się wyciąć ten pierwszy świerk od wysokich thuj (po lewej)
Co z tym ogródeczkiem począć 20:11, 22 sie 2013

Do góry
Wracając do mojej rabatki
Wczoraj przesadziłam tuję i prawdę mówiąc nie wiem co dalej

Wysadzę azalie i chciałam dać na te ścianę dużą kulkę bukszpanową dwie małe i może gdzieś tam jeszcze stożek wcisnąć .
ale jak to ułożyć ,(tę ścianę widzę z okna pokoju )

Na projekciku Gosi na obrzeżu są żurawki, a jak bym zrobiła żywopłocik z bukszpanu ,jakieś 0,5 metra od ściany i posadziła tam tylko kulki bukszpanowe i podsadziła żurawką i pod ścianę dwie trawki

Mniej więcej o to mi chodzi

Oczywiście rabata była by węższa max 0,60 cm od muru

Co o tym myślicie ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies