Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Po prostu ogród...

Po prostu ogród...

sylllwia 22:36, 29 wrz 2013

Kondzio - dzięki hihi

Bogdziu - pomieszczenia gospodarczo-garażowe z zadaszonym miejscem z przodu do siedzenia, a z tyłu na drewno, pozdrawiam Bożenko
iwka 18:34, 30 wrz 2013

Sylwio masz piękny ogród. Trafiłam do Ciebie przez ekobordy, u kogoś był wpis, że je masz.
Normalnie nie mogłam w pracy usiedzieć aby nie zaglądać do Ciebie, więc nic nie zrobiłam i dobrnęłam do 150 strony, do domu, szybki obiad i dalsze 54. Koniec. Czytało się jak bardzo dobrą lekturę i te piękne kolorowe obrazki. Miałam jeszcze posadzić tulipany, ale ... ciemno. Jutro posadzę.
Zaznaczam sobie Twój wątek, będę podglądać i jeśli można inspirować się.
Ewa 21:05, 30 wrz 2013

Może i ja wianek uwiję.......
sylllwia 22:35, 30 wrz 2013

iwka - jak miło się czyta takie wpisy jak Twój i wielki szacunek dla Ciebie, że przeczytałaś cały wątek. Zapraszam do podglądania i miło mi będzie jak znajdziesz u mnie jakieś inspiracje Ogrodowisko dla mnie również jest nieustannym źródłem inspiracji. Pozdrawiam serdecznie Iwonko

Ewa - wij Ewuś wianki, wij te hortensjowe łatwo się robi. Dzisiaj przy wieczornej rozgrzewającej herbatce kolejny uwiłam

Gabrysia_ 08:51, 01 paź 2013

Ale super wianek...bardzo mi się podoba
...daj Sylwia instrukcję,może taki sobie zrobie na drzwi,jeśli pozwolisz
Enya73 08:56, 01 paź 2013

Sylwia, niesamowity jest ten Twój wianek. To już kolejny,który mnie absolutnie zachwycił Jak Ty to robisz, że CI płatki hortensji nie więdną? Bardzo proszę o jakieś wskazówki Jesteś bardzo uzdolniona i moim zdaniem mogłabyś spokojnie kwiaciarnię otwierać, ale to zdaje się już kiedyś Ci mówiłam
Inwestycja z wielkim rozmachem, nie sądziłam na etapie fundamentów, że to będzie taka duża budowla. Będziesz miała kolejne ciekawe wyzwanie, jak potem zagospodarować teren wokół.Oj,coś czuję,że powstanie kolejna ogrodowa perełka

Pozdrawiam serdecznie
sylllwia 08:31, 02 paź 2013

Gabrysia - rób wianek hortensjowy na drzwi. Potrzeba podkład słomiany, świeżo ścięte hortensje i haczyki z drutu. Hortensje dzielisz na mniejsze kawałki i mocuje je w podkładzie haczykami. Może przy kolejnym wianku porobię fotki jak się robi

Enya - płatki hortensji nie więdną tylko się zasuszają. Trzeba robić ze świeżo ściętych hortensji, żeby dało się fajnie formować i żeby nie łamały się.
Będę miała całą zimę na to, żeby myśleć nad tym, jak zagospodarować teren wokół nowego budynku i po wyburzeniu starego garażu, ale to chyba dopiero w 2015 będzie realizowane. Jakieś tam wizje w głowie mam, ale nie kompletne

Pozdrawiam jesiennie wszystkich zaglądających, słoneczko wyszło

Gabrysia_ 08:37, 02 paź 2013

...u Rojka kupie taki podkład?
...no i koniecznie proszę o instrukcję krok po kroku
Enya73 08:45, 02 paź 2013

Sylwia przemyśl ewentualnie kwestię warsztatów wiankowych dla Ogrodowiczanek Ja pierwsza chętna,Gabrysia chyba też Pozdrawiam
sylllwia 09:38, 02 paź 2013

Gabrysia - tak u Rojka (na piętrze) są podkłady mniejsze o średnicy 25 cm po 2,85 a większe 30 cm po 3,08

Enya - fajny pomysł tylko jak to z czasem pogodzić, wieczory mam wolne, muszę pokombinować