Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

Mala_Mi 23:48, 30 wrz 2013

Trochę opisałam u siebie.... resztę jutro, bo duracelki sie wyczerpały....... ale nie wiem czy wiesz.. ale jeszcze do Ciebie przyjdę.. chyba że zabronisz

Ty jesteś swoja baba Mikrokosmos jest fajny... i robimy oprotestowanie tego domu weselnego... przyjdę pikietować......

Tak się zgadałyśmy, że nie było czasu na foty, a potem było ciemno..... jak trafiłyśmy pod adres też u mnie

I kurczak pozdrawia makrokosmos....

Sebek 00:31, 01 paź 2013

Pooglądałem relację słowną i obrazkową I jedyne pytanie jakie sobie zadaję - dlaczego ja jeszcze nie śpię? Paaa
Milka 07:14, 01 paź 2013

Ale radośnie wam i wspaniale, te spotkania są świetne, a juz te spontaniczne, niesamowite!
boguslawa_ma... 08:09, 01 paź 2013

Oglądam fotki ,poczytuje że rolady i kluski były -tak po naszemy ....czyli po śląsku
Ania na zdjęciach pokazała Twój ogród w całej okazałośći
Magda70 08:22, 01 paź 2013

gierczusia napisał(a)

Mówisz : troszkę pożyjesz......tzn... do jutra rana ??

Żyjesz??
Widziałam fotki więc będziesz żyć...moje galoty Ci nie potrzebne..
ewa004 08:51, 01 paź 2013

Ale fajna babeczka z Ciebie
Mala_Mi 08:52, 01 paź 2013

Coś sie tu działo przed naszym przybycie... ale poczytam potem..

Zgadzam sie z Anią..... osiedle śliczne i ślicznie położone, Ela przesympatyczna.. mąż bardzo wyrozumiały, nawet się nie skrzywił na tej jazgot i rejwach Ogród Eli pełen roślinek... nawet malutkie lilie wodne .... i ......
Wypunktuję co mi się najbardziej podobało (kolejność przypadkowa):
- przedogródek (bardzo, bardzo fajny, estetyczny i nie nudny)
- hortensja która już jest figą
- lustro do krainy czarów
- hortensja gigant na pniu.... no takiego okazu to bym w żadnym sklepie nie przepuściła. .. Ela jak ci sie znudzi, ale nie zmieści sie w mikrokosmosie.. to pamiętaj.. ja ją odkupię

I zapomniałam zobaczyć zielony dach...... mus wrócić
Mala_Mi 08:53, 01 paź 2013

ewa004 napisał(a)
Ale fajna babeczka z Ciebie

Zgadzam się
Mala_Mi 09:26, 01 paź 2013

gierczusia napisał(a)

Nie znałam tego hasła z nacieraniem dooopy cebulą ... A szkoda , bo bossskie .... A tak a propos.. ta metoda " na cebulę " to ona działa ??

A w kwestii zdjęć ... Nooo jak miałam robić , jak Dziewczynki trza było nakarmić , bo Bidule prosto z drogi głodne, jak wilki ... Potem jakaś kawka z maszketem ... Nooo i z każdym parę słówek zamienić... Dziecku w międzyczasie musiałam pomóc zrobić model komórki , z jądrami i mitohondriami itp... Nawet nie pytajcie.... Odpakowywaniei i zachwycanie sie prezentami... Aaaaa.....

Nooo i jeszcze zdjęcia ?????

Dobrze, że M sam sobie dokończył obiad I nie protestował... za co mu bardzo dziękuje..
I oficjalnie jeszcze muszę przeprosić za nasze spóźnienie.... Ciebie i Anię....
Ale po pierwsze.. w Krakowie zeszło dłużej niż planowałam, okazało się po drodze, że mam jeszcze zajechać do Balic...... Hołowczyc nie chciał nas dowieźć tam gdzie trzeba... No i ta geografia, pięta Achillesa.... coś się pokićkało, że jak już nas Hołowczyc nie chce dowieźć do Katowic autostradą tylko kieruje nas normalnymi drogami.... a Alince zachciało się kawy.... Stwierdziłam, że do Agnieszki chyba nie jest tak daleko....... to może na kawę do Agnieszki .... trochę nieładnie, bo wizyta niezapowiedziana.. a my za kilka minut. Okazało sie trochę dalej niż myślałam i niestety nie tak po drodze jak myślałam.. Alinka jako pilot do czytania z mapą się nie spisała.. nie mogła zlokalizować gdzie jesteśmy i gdzie ta Agnieszka.. w dodatku ja wprowadzałam w błąd Alinkę gdzie możemy być....
Ale warto było poznać Agnieszkę i obejrzeć jej ogród....
Pomimo tych zawirowań stwierdziłam że maks złapiemy godzinne opóźnienie do Ciebie..

Niestety to co miałam załatwić służbowo w Katowicach.. okazało się, że nie zrobię...... ale to już temat nie na forum ogrodnicze.. Cierpliwość Alinki i mój upór spowodował, że zrobiłam co miałam zrobić i nie muszę jechać ponownie do Katowic.... Z drugiej strony może trzeba było jednak nie upierać się i mieć kolejny pretekst do jazdy..... .

I po takich akcjach i atrakcjach.. byłam już tak głodna.. że musiałam drzeć się do telefonu.. jadę, jadę, ale jestem głodna.. dwa kawałki szarlotki u Agnieszki dawno spaliłam.....

To tyle w kwestii wytłumaczenia publicznego..

Jesteś super
GosiaJoanna 12:50, 01 paź 2013

ZAZDRASZCZAM spotkania, ja tez bym chciała tam z Wami być ale gdzież ja mam tak daleko wszędzie a teraz i obciążenia małe Pozdrawiam Piekną Gospodynie Elunie i resztę towarzystwa :*