Kostrzewy obłędne masz
Widocznie wszystkie kostrzewy trzeba traktować jednakowo żeby były piękne,nie dać im zakwitnąc,jak Magnolia pisała.
Na Twoim tarasie już bez kanapy jest elegancko
Dzisiaj podzieliłam żurawkę Milan na pięć przyzwoitych sadzonek. Dwóm udało mi się pozostawić korzenie. Ciekawe, czy i kiedy pozostałe się ukorzenią?
To samo muszę zrobić z limonkami.
Posiałam, zakwitło i nie pamętam co?! Jeśli to jakaś odmiana aksamitki, to musialam nasiona od kogoś dostać, ale nie pamiętam od kogo. Aniu Monte, od Ciebie? Cudny, mocny, z daleka widoczny kolor a płatki zupełnie nie aksamitkowe
...przedwczoraj zabrakło pieczywa na Zacienionej...musiałam upiec bułeczki...m. był zachwycony...
...przy okazji była i mała tarta ze śliwkami
...suszone kwiaty hortensji przyozdobiły nieużywany już słomkowy kapelusz
...i jeszcze trochę
U nas są kołpaczki, kozaki, prawuski, kurki, ale nie mogę jechać majstrów pilnuję Zbyszek jak ja tęsknię za takim wieczorkiem z ogniskiem, płonącym od zachodu słońca niebem i dobrą szklaneczką dzięki za to zdjęcie
Napisałam że byłam a nie zajrzałam tak daleko szukając tego zdjęcia. Marzenko koniecznie wytnij pędy z widocznymi na drugim zdjeciu zwiniętymi liscmi bo to się będzie rozprzestrzeniac, muszą zostac same zdrowe pędy. Dobrze ze posadziłaś go wyżej , dużo lepiej za wysoko niż za nisko .Ponieważ niedługo zima to nic więcej z nim nie rób (bo rozumiem że jest posadzony do kwasnej ziemi ).jedynie podlewaj raz dziennie w ciepłe dni.One nie znoszązalania więc nie bedzie łatwo mu się pozbierac ale jak rośnie wyżej to moze da radę. Liscie z pierwszego zdjecia nie wyglądajaźle poza tym że sa za blade, na wiosnę nawóz dolistny -tylko dolistny.Opuchlaki jeśli nie zniszczyły korzeni to te wygryzione liście nie sa tragedia.Trzeba więc czekac do wiosny ale jeszcze raz napiszę zeby wyciąc wszytkie pędy z usychającymi liścmi.
Mnie podobaja się piękne zawijaski rabatowe, gęściutkie nasadzenia żurawki i lawendy i zlew z podejściem tylko jakoś ukryj ten szlauch a co to za kwiatki? fajnie Wam to wszystko wyszło pozdrawiam