Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:29, 05 lip 2013

Do góry
Waska - te hortensje mają dwa lata - tak prezentowały się w 2011

A tak teraz po dwóch sezonach

Agata - dzięki....Nadal nie wgrałem wszystkich....matryca mi poszła w netbooku i piszę z drugiego....Ostatnio wszystko mi jakoś idzie pod górę.....

Irenko - na piersi to nie, ale w ogródku. Jak widać na powyższym zdjęciu posadzone są dwie sztuki.

Nie siedzę z Wami, bo pracuję.....Dzisiaj musiałem wstać już przed piątą, żeby zdążyć.....I nawet jak chcę dłużej posiedzieć to po prostu od razu zasypiam.....
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 16:28, 05 lip 2013
Do góry
Haniu, upewnię się na wszelki wypadek... radykalnych zmian u siebie nie planujesz? Rozmawiam o Twoim ogrodzie w domu i wszyscy potwierdzają, że to jeden z tych niepowtarzalnych i nie poddających się modom i presji, a przez to zachował niezwykły charakter i klimat. Ciekawa jestem co zamierzasz, mówiąc o "porządkowaniu", ale zaczekam do wiosny żeby się przekonać
A ja siedzę pod różą zdjęcie marnej jakości, ale ilość kwiatów mi się podoba, nie wiem jak długo przetrwają, bo na burzę się zbiera... u Ciebie widziałam, deszcz też płatki różom postrącał.

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:14, 05 lip 2013

Do góry
Floksy

I róża która po przesadzeniu straciła liście, zaczęła zdychac.... przycięłam i czekałam..... odżyła... i nawet ma kwiatek

A teraz zmykam...... do ogrodu i potem do ogórków, bo M się śmieje, że ze zlewozmywaka zrobiłam beczkę do kisznia, i tylko dlaczego nie dałam tam koperku?????

Dowcipny..... 2 dni sobie sie moczą I już dowcipkuje.... Dziś zerwę kolejne i za jednym zamachem zrobię wszystkie, a w wodzie nie więdną
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:10, 05 lip 2013

Do góry
Jeżówki

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:09, 05 lip 2013

Do góry
Liliowce

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:08, 05 lip 2013

Do góry
A a mykam do ogrodu Zapowiadają nawałnice, wiec popracuje podczas nawałnic A teraz czas podziałać w ogrodzie

Czosnki
Dolina Tęczy 16:02, 05 lip 2013

Do góry
arcobaleno napisał(a)
dech zapiera jak pięknie wyglądacie i maki miodzio
Dolina Tęczy 15:58, 05 lip 2013

Do góry
arcobaleno napisał(a)
witam Marto wpadłam bo wyczytałam cię z spotkaniowego ależ masz pięknie i zdjęcia kolorowe
Ogród do kwadratu 15:53, 05 lip 2013

Do góry
gusiarz napisał(a)

Piękny zakątek
Aga całe szczęście że problem z wodą rozwiązany! i w sumie dobrze dobrze że to była tylko awaria rury....
pozdrawiam
Ogród do kwadratu 15:33, 05 lip 2013

Do góry

Ogród do kwadratu 15:30, 05 lip 2013

Do góry

Ogrodowy spektakl trwa ... 15:29, 05 lip 2013

Do góry

ogród zaprasza mnie do pracy

Pospacerowałam i ja u Ciebie Piękne róże.może i mój ogródeczek będzie kiedyś taki gęsty jak Twój.
Czy ta trawka pod drzewkiem to ostnica?

Moje ogrodowe początki 14:37, 05 lip 2013

Do góry
Witam serdecznie po krótkiej przerwie. Rozkwitła mi róża na ogrodzie i upiększa mi widok z okna

W winogronie znalazł się taki okaz, niestety źle zrobione zdjęcie i zamieszcza mi je obrócone

To niestety nie wiele w porównaniu do Waszych ogrodów, może z czasem będzie tego więcej. Miłego dnia
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 14:34, 05 lip 2013

Do góry
Slawko napisał(a)

Za takie zestawienia to mogłabym rozważyć nierząd
Pozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:10, 05 lip 2013

Do góry
Tu wrzosy, różanecznik Franceska, i jałowiec ale ten nierosochaty i ketmia. Jest pachnąca azalia i śliczny pieris.. ale do przesadzenia i to w tym roku przeniosę.

I koniec rabaty
Czyli wiśnia kiku coś tam, ostrokrzew!!!! szkoda przesadzać, bo ładnie rośnie.. a jest za ciasno.. wiec w tym roku przycięłam, a to już ma 0,5 m przyrostów. Widać czerwona trawę Barona ( w cieniu full) i hosty nn

Jest tu dyptam, ale do przesadzenia (nie widać bo na żadnym foto), i jakieś inne, typu trzmielina, i rózne .... ale nieistotne i niepotrzebne zupełnie.

The Madziu..zadanie odrobiłam.. jak masz pytania to sie pytaj I teraz wiesz dlaczego potrzebowałam czasu aby odpowiedzieć co mam posadzone na środkowej rabacie
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:02, 05 lip 2013

Do góry
cd drugiej strony

Widać magnolię Nigra, ostrokrzew, widać hostę do przesadzenia, na dole jest macierzana (rosnie w głębokim cieniu..zajadła), jest cyprysik żółty (odmiana nie wiem... Bogdzia będzie wiedziała), i brzózka co to miała być płacząca a jest stojąca w otoczeniu wrzosów. Brzózka jest fajna bo ma bardzo powcinane liście, ale odmiany muszę pogooglać.
Rozwojowy kawałek pola 14:01, 05 lip 2013

Do góry
Witam, po długiej przerwie . Wyjeżdżając na wakacje nie sądziłam , ze po powrocie przyjdzie mi się zmagać z gradem, wichurami i zalaniem ogródka, na domiar złego ,po jednej z burz, zaginęłam moja ukochana kotka Najgorsza w tym wszystkim jest niewiedza co się stało.....
Ogród wyglądał katastrofalnie , poniszczone liście przez grad, podtopienia spowodowały ,że rośliny nie są w najlepszej formie, ,a buk i klon palmowy gubią liście. Poniszczone zostały kwiatostany liliowców, pąki róż dosłownie zasychały przed rozwinięciem. Na szczęście powoli rośliny dochodzą do siebie i ja też
Jak pewnie wiecie na poprawę nastroju najlepszy jest shopping i ja właśnie postanowiłam ratować swój podupadający nastrój.
Rozpoczęłam budowę ciurkadełka i naprawdę ciurka teraz zostały nasadzenia i finito.
Zaraz po tym rozpoczynamy totalną rewolucję przegródka....... Jest więc szał Jak mówi klasyk gatunku SHOW MUST GO ON
poniżej kilka "ogrodowych " widoków z Toskanii mojego drugiego miejsca na ziemi.

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:59, 05 lip 2013

Do góry
Tu mam berberysy o formie strzelistej... wiosną przytnę je dużo krócej.... pod nimi są upchnięte pełniki europejskie, a na lewo są tawułki w dwóch odmianach, jedna to Shirobane, a wzdłuż krawędzi krokusy .
Widać jeszcze, że tu upchnęłam sosnę limbę Najlepiej byłoby ją przesadzić, ale rośnie juz kilka lat i nie wiem co ona na to Niechcący yuka się zaplątała, ale do przekopania....
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:58, 05 lip 2013

Do góry
I koniec rabaty kolejny Blue Arow z jałowcami, na które szlag mnie trafia bo rosną jak głupie i zagłuszają mi azalie i wrzosy

I idziemy na drugą strone..
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:55, 05 lip 2013

Do góry
cd rabaty.. tu mam magnnolię NIgra, azalie keremsiny różowe, azalie japońskie inne (ale nie polecam bo wymarzają i raz ładne a raz brzydkie)), azalie wielkokwatowe, wrzosy , wrzośce, modrzewnicę, pomiędzy NIgrą a "skajroketem" była ścieżka wyłożona kamieniami dla psa i obsadzona macierzanką... Ale zlikwidowałam bo zarosła i posadziłam tulipany i krokusy I jakieś pierisy też są..

To jesień

To wiosna

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies