Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

kitek81 18:52, 02 wrz 2013

Ale pogoda do ... Myślałam, że skończymy usypywac tą skarpe u układać kamienie! Nawet w szkółce byliśmy i kupiliśmy parę roslinek oto nasze nowe zdobycze

Szkółka się powiększyła, obsługa przemiła, roślin więcej, dostaliśmy rabat i chyba to jest moje miejsce, żeby robić tam zakupy
Ewa4 21:53, 02 wrz 2013

Kaśka a mi podoba się ten wózeczek na którym masz roślinki super jest.No roślinki też fajne ale ten wózek wspaniały.
kitek81 21:55, 02 wrz 2013

Ewa4 napisał(a)
Kaśka a mi podoba się ten wózeczek na którym masz roślinki super jest.No roślinki też fajne ale ten wózek wspaniały.

To wózek ze szkółki
Debra 22:34, 02 wrz 2013

Ależ wypasione żurawki! Ogromne, albo ich tam duzo jest

Iglaczki takie swieże, śliczne kulki.
EPODLAS 22:53, 02 wrz 2013

Kasiu, skarpa w ogrodzie zawsze wygląda dobrze, bo nadaje mu różnorodość. Ogród nie jest płaski. Ja mam skarpę naturalną, nie jest wysoka, ale jest widoczna. Też się nad nią natyrałam, bo była cała porośnięta chwastami i to tymi uciążliwymi. Dzisiaj rosną tam cieniolubne bo skarpa jest pod klonem, a klon wiadomo pijak i gleba tam sucha. Ale o dziwo jakoś rośliny dają tam radę. Pokazuj postępy prac na skarpie, na pewno będziemy ją potem podziwiać.
kitek81 23:19, 02 wrz 2013

Debra napisał(a)
Ależ wypasione żurawki! Ogromne, albo ich tam duzo jest

Iglaczki takie swieże, śliczne kulki.

i z żurawkami wiąże się tu pewna opowiastka, bo pani mi je poleca, ja jej na to, że ja na słońce takie potrzebuje, to mi te poleciła, podeszłyśmy oglądać, dała mi tą doniczkę, pytam o cenę, pani mówi 12zł, myślę "hmmm drożej niż u mnie w ogrodniczym", ale okaz faktycznie duży, podglądam w doniczkę czy jest do podziału, mówię, że patrzę, czy da się rozmnożyć-pani zaczęła się śmiać, że pewnie się da
z 4 co najmniej będę miała z tej jednej doniczki hihihih

gdyby nie padało, pewnie by już mieszkały na skarpie
kitek81 23:22, 02 wrz 2013

EPODLAS napisał(a)
Kasiu, skarpa w ogrodzie zawsze wygląda dobrze, bo nadaje mu różnorodość. Ogród nie jest płaski. Ja mam skarpę naturalną, nie jest wysoka, ale jest widoczna. Też się nad nią natyrałam, bo była cała porośnięta chwastami i to tymi uciążliwymi. Dzisiaj rosną tam cieniolubne bo skarpa jest pod klonem, a klon wiadomo pijak i gleba tam sucha. Ale o dziwo jakoś rośliny dają tam radę. Pokazuj postępy prac na skarpie, na pewno będziemy ją potem podziwiać.

Bożenko, relacja z tworzenia jest prawie "na żywo" więc kolejne fotki na pewno się pojawią, tylko pogoda musi się poprawić!

pozdrawiam
kitek81 07:04, 03 wrz 2013

dobry
nie pada świeci słoneczko za ciepło nie jest, bo tylko 11 stopni, ale temperatura niestraszna, popołudniu podziałamy przy skarpie
miłego dnia :*
regli 10:39, 03 wrz 2013

Nam też wczoraj pogoda pokrzyżowała szyki, ale dzisiaj jest już słońce, więc mam nadzieję na akcję "borówki", bo torf na kupie już czeka
Luckaa 20:22, 03 wrz 2013

Kasia to mów od razu gdzie ta szkółka.