Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:44, 13 kwi 2017

Do góry
Beatko
Przymrozki na szczęście szkód nie wyrządziły, groźne są te powyżej -4, ale mam nadzieję że takich nie będzie.
Magnolia przez te zimne dni i noce jakby zasnęła, a ja tak na jej kwiatki czekam.
Doświadczalnia bylinowo-różana 20:28, 13 kwi 2017

Do góry
Dziś znalazłam​ masę pąków na c.montana Elisabeth... Tylko żeby ich przymrozki nie złapały... i moja "najstarsza" dwuletnia magnolia bodajże Yellow River ma 2!!!! pąki... ( Nie pamiętam, którą kupiłam, chciałam chyba Elizabeth, a trafiłam na tę, albo odwrotnie )
Ogród Cioci cz. 3 20:21, 13 kwi 2017

Do góry
Anda napisał(a)
Magnolia bardzo fajna a sasanki masz codowne

Dzięki
Ogród Cioci cz. 3 20:10, 13 kwi 2017

Do góry
Magnolia bardzo fajna a sasanki masz codowne
Ogród Cioci cz. 3 19:42, 13 kwi 2017

Do góry
paulina_ns napisał(a)

Małgosiu, a czy ta Twoja magnolia yellow bird ma pączki? Ja też kupiłam takiego patyczka i raczej w tym roku nie zakwitnie, póki co na martwa wygląda.

Ma pąki już duże. Zobaczymy
Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:13, 13 kwi 2017

Do góry
Magnolia miaaała sesję z narażeniem życia

Pięknie owocowe kwitnienie u Ciebie uwielbiam...chcę więcej fotek zobaczyć

Serduszka dotarła, nie dziękuję, ale wielkiego buziaka posyłam
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 19:05, 13 kwi 2017

Do góry
Zana napisał(a)
Świetne kurczaki przytulaki. Widać, żeś zakochana w swojej magnolii. Ale piękna jest, to fakt.

Anulko, każda magnolia piękną jest Mnie cieszy bo to jej drugi rok kwitnienia a taką ilością kwiatów zaskoczyła mnie niesamowicie
Ogród Cioci cz. 3 19:05, 13 kwi 2017

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Magnolia ma na imię Rosea12zł kosztowała no jak nie wziąć? Mam jeszcze za tę cenę Jelow bird ale to taki patyk na razie

Małgosiu, a czy ta Twoja magnolia yellow bird ma pączki? Ja też kupiłam takiego patyczka i raczej w tym roku nie zakwitnie, póki co na martwa wygląda.
Miłkowo - sezon 2016-2022 18:30, 13 kwi 2017

Do góry

tulipanów już nie dokupuję, sadziłam tysiące, większość wyginęła, poniszczone przez rewolucje tez

to tak jak u mnie Dokupiłam kilka w 2 kępki i wystarczy.

Leoś jak się zrobi Leon to dziewczyny ustawi odpowiednio w hierarchii

Pełna magnolia cudna... widziałam ją wcześniej ale na telefonie zaglądałam na wątek, wiec pisany zachwyt zostawię teraz.
I tak patrze że u mnie jest tak jak u ciebie koło 4 kwietnia.. a trawy to jeszcze z tydzień wcześniej.. jednak glina jest zimna i się długo nagrzewa.. miskanty, red baron to nawet nie drgnęły.. jeszcze suche, powojniki niektóre maja nabrzmiałe pąki..

Twoja lawenda to już wogle mistrzostwo.. cała zielona ..szok..
Ranczo Szmaragdowa Dolina 16:45, 13 kwi 2017

Do góry
Milka napisał(a)
Super Sylwia a magnolia czad

Dzięki Irenko magnolia się dopiero rozpędza
Rododendronowy ogród II. 16:38, 13 kwi 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Od wczoraj pani gilowa wysiaduje jajka. Wieczorem zobaczyłam pana gila miał dziwnie wygladajace podgardle , okazało sie ze juz zaczął karmic samice, nawet zdjecia zrobiłam ale teraz dwa tygodnie potrwa wysiadywanie i pewnie samiczki przez ten czas nie zobaczę.

Cudowne zdjęcia masz oko sokole
I doczytałam o nowych zakupach, nie tylko magnolia
Ogródkowe perypetie:) 16:24, 13 kwi 2017

Do góry
Agania napisał(a)

Cudny ten röżowy wiosną i Ciebie, magnolia wygląda mi na Betty

A mnie na Susan
Ogród w remoncie 16:05, 13 kwi 2017

Do góry
Makusia napisał(a)
Asiu całkiem sporą masz magnolię i śliczny ma pokrój (moim laickim zdaniem )
Ile ona już rośnie u Ciebie?

Marta ,magnolia rośnie u mnie już pewnie z 8 ,9 lat i też mi się podoba. Hi,hi -wielopniowa jest jak większość u mnie
Ranczo Szmaragdowa Dolina 15:47, 13 kwi 2017

Do góry
Super Sylwia a magnolia czad
Do raju daleko - u Ewy 15:45, 13 kwi 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Ewus magnolia daje czadu cudna . Kwiatow masz tyle ze ocxoplasu można dostać )))

Jolu, to tylko na zdjęciach tak wygląda Teraz w ogrodzie mało widać kwiatów. Przekwitły krokusy i iryski, tulipany i sasanki mają zamknięte główki - jedne, bo brakuje słońca, a drugie, bo jeszcze nie rozkwitły. Kwitną prymulki i żonkile oraz ciemierniki. Zaczynają pojawiać się szafirki.
Na huśtawce miło płynie czas... 14:53, 13 kwi 2017

Do góry
Kilka migawek z ogrodu. Dzisiaj burzowo, co chwilę pada wiosenny przelotny deszcz.

Pączek białego rh Cunningham ??

Magnolia Burgundy trzyma swój jedyny kwiat. Na razie honorowo stoi przy wejściu, żeby się na niego napatrzyła

Ogród Cioci cz. 3 13:40, 13 kwi 2017

Do góry
Milka napisał(a)

Ale migusiem sasanki i jaka paleta barw magnolka obiecująca, jak jej na imię? buziaki Gosiu

Magnolia ma na imię Rosea12zł kosztowała no jak nie wziąć? Mam jeszcze za tę cenę Jelow bird ale to taki patyk na razie
W zielonej aptece 13:38, 13 kwi 2017

Do góry
Asiu,
cieszę się ,że wpadasz
Vito,
glicynia jeszcze w pieleszach. U mnie kwitnie ok. połowy maja, po pierwszych magnoliach. A wszelkie prace ogrodowe wstrzymuje mi pogoda i brak czasu.
Wypada wstawić zdjęcie, ale nie mam jak - o! zgrozo!

07_Rene napisał(a)

Filomeno, czuję niedosyt, zdecydowanie za mało nam pokazujesz

Renatko

to już wiesz! oprócz braku czasu brak usprzętowienia mi dokucza. Ale masz rację, kwitnie u mnie teraz magnolia gwiaździsta - trzeba to zobaczyć póki czas!
A jeszcze w przypływie emocji kupiłam na dniach kalinę angielską, dla której dotąd miejsca nie miałam i skutecznie się przed nią opierałam. Kalinę tę więc mam, miejsca jeszcze nie mam
Obiecuję przegląd kalin za jakiś czas specjalnie dla Ciebie Renato! Niech no tylko wszystkie po kolei zakwitną!

Gosiu

dziękuję za info. Martwi mnie pojawiająca się pleśń na ziemi w posianych trawach. Ziemia do siewów tylko w Purple Mayesty tak pleśnieje, w innych siewach jest bez zarzutu, choć ta sama. Nie mam sukcesów siewnych, niestety - dopowiem "jeszcze", bo wszystko przede mną
Do raju daleko - u Ewy 13:15, 13 kwi 2017

Do góry
Ewus magnolia daje czadu cudna . Kwiatow masz tyle ze ocxoplasu można dostać )))
Ogródkowe perypetie:) 13:08, 13 kwi 2017

Do góry
Agnieszko domek dla owadów superowy! Przyznam, że ja też trzymam pudełka po winie z myślą o domku dla owadów, ale nie byłam pewna czy nie jest zbyt płytki. Jak zrobiłaś dalszek? Czy to jest tylko ramka wypełniona ziemią? Z rojnikami pomysł świetny Muszę to zgapić od Ciebie jak pozwolisz
Magnolia w Krk zjawiskowa
A ta Twoja to myślę, że to Susan
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies