Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Nikita 03:18, 26 kwi 2017

Ja jakoś po tych przymrozkach nie mam odwagi jechać do "szmaragdowego"...magnolia na pewno zmrożona... W majowy weekend dopiero zobaczę co i jak. Miejmy nadzieję, że chociaż pogoda będzie nas rozpieszczać...oby !
Margarete 15:23, 26 kwi 2017

Nikita napisał(a)
Ja jakoś po tych przymrozkach nie mam odwagi jechać do "szmaragdowego"...magnolia na pewno zmrożona... W majowy weekend dopiero zobaczę co i jak. Miejmy nadzieję, że chociaż pogoda będzie nas rozpieszczać...oby !

Zapowiedzi pogodowe niestety nie są najlepsze na długi weekend- ale może sie nie sprawdzą
Margarete 15:25, 26 kwi 2017

lojalna_ napisał(a)

I takim sposobem minął nam kwiecień.

Buxiaki śle gorące i ciepelko nawołuje )))

Przyłączam sie do wołania...to nie do pomyślenia żebym prawie w maju miał codziennie - dzien i noć odkręcone grzejniki i grzała w domu...zimna i mokra tegoroczna wiosna, a szkoda - bardzo lubie ten wiosenny, przejściowy czas - potem od razu przyjdą upały i znów będziemy narzekać....
Buziaki Jolcia!
Margarete 15:28, 26 kwi 2017

paniprzyroda napisał(a)
Byłam, poczytałam o zimowych psikusach, dobrze, że z piwonią wszystko ok, pozdrawiam

Na szczęście - liczę na piękne kwitnienie...w rekompensacie za ta paskudną i zimną pogodę.Jdyny plus tej zimnej wiosny to fakt że tulipany długo kwitną-to znaczy te które juz rozkwitły bo wiekszość jeszcze u mnie w pakach ale np. exotic emperior rozkwitły przed świętami i nadal wyglądają ładnie, nie robią sie z nich takie "wiatraki"
Pozdrawiam - widzimy sie u Kasi ?

Margarete 15:32, 26 kwi 2017

Kasya napisał(a)
Małgosiu, pamietam ze masz ładną macierzankę, czy masz jej tyle żeby się podzielic ze mna ?
przyszla mi na mysl jako wypełnienie nasłonecznionej rabatki..

Kasiu z przyjemnościa bym sie podzieliła ale w tym roku moja macierzanka wygląda brzydko....chyba sie zestarzała albo zima jej dopiekła, ma czarne i puste gałązki - bede musiała ja posadzonkowac jakos, podzielic i odswiezyc . Nie wiem czy takimi paskudami moge cie częstowac? zastanawiam sie cy nie podjechac do mojej znajomej "pani macierzankowej" i nie kupic u niej nowych sadzonek na wymianke z tymi starymi.
Może jak sie zrobi cieplej to ruszy i sie zazieleni bo na razie wygląda nieciekawie...
Wrzuce fotki w weken to zobaczys .
A ile bys ich chciała ?
Margarete 15:33, 26 kwi 2017

AgataP napisał(a)

Jedziecie do Zymona?

Tak - najpierw Opatówek - kiermasz a potem wizyta u Zymona. Jedzisz też ?
Margarete 15:33, 26 kwi 2017

Kasya napisał(a)

Ania, napisz ile lat musi minąć zeby do tego dojrzec ?

Ja widac jesze nie dojrzałam...bo osłaniam nadal...ale juz coraz mniej roslin...
Margarete 15:34, 26 kwi 2017

Mala_Mi napisał(a)
Widz, że wszystkie Anki stosują zasadę... nie okrywam, niech się dzieje wola nieba

To już wiem dlaczego latam z tymi szmatami...bom ja nie Anka..
Buziaki Aniu!
Margarete 15:36, 26 kwi 2017

Kindzia napisał(a)
Ja mam nadzieję, że w weekend majowy pogoda łaskawsza będzie Chociaż na razie prognozy nie są optymistyczne...ale kiedyś wreszcie musi odpuścić.
Też mnie bałagan u mnie w ogrodzie przy życiu trzyma...właśnie zamówiłam szałwie, 21 sztuk. Mam nadzieję w weekend je pod Baronessami posadzić

Będzie pieknie ...Baronessa + szałwie w takiej ilości. Kupowałas u naszej Finki te niskie kompaktowe czy inne ?

Prognozy czasem sie sprawdzają- dobrze by było żeby tym razem tak było...
Kasya 15:36, 26 kwi 2017

Margarete napisał(a)

Kasiu z przyjemnościa bym sie podzieliła ale w tym roku moja macierzanka wygląda brzydko....chyba sie zestarzała albo zima jej dopiekła, ma czarne i puste gałązki - bede musiała ja posadzonkowac jakos, podzielic i odswiezyc . Nie wiem czy takimi paskudami moge cie częstowac? zastanawiam sie cy nie podjechac do mojej znajomej "pani macierzankowej" i nie kupic u niej nowych sadzonek na wymianke z tymi starymi.
Może jak sie zrobi cieplej to ruszy i sie zazieleni bo na razie wygląda nieciekawie...
Wrzuce fotki w weken to zobaczys .
A ile bys ich chciała ?

Małgosiu, jak nie masz to trudno
zastanawiam sie czym sobie wypelnic nasłoneczniona rabatke