Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Nikita 02:04, 26 kwi 2017

Takie paskuctwo przyniósł ze spaceru mój sierściuch !!! Łaziło to to po mojej podłodze w kuchni ! Brrrrr….obrzydlictwo. Dobrze, że zobaczyłam bo mogłoby mnie pożreć.

Nikita 03:02, 26 kwi 2017

A…zapomniałam Wam jeszcze powiedzieć, że niedzielne chrzciny wielce udane. Chrzczone bliźniaczki to cudowne słodziaki i strasznie śmieszne. Urodziły się jako (skrajne !!!) przeciwieństwa.
Jedna z bliźniaczek chuda, długa, blondyneczka o jasnej karnacji, druga krótsza, grubsza z ciemnymi włoskami i oliwkowej buzi. Ta pierwsza o jasnej (żeby nie powiedzieć bladej) karnacji ma na imię Blanka, a ta o oliwkowej karnacji….Oliwka. Jakby tego było mało, bliźniaczka podobna wizualnie do mamusi ma charakter tatusia a ta podobna do tatusia charakterek po mamusi…ha ha.
Za miesiąc kolejna imprezka rodzinna – tym razem komunia.

Kasya 06:44, 26 kwi 2017

Magda, uprzedzaj wczesniej ze zamierzasz pokazac takie paskudztwo, fuj
ale sie napił...
jolanka 07:20, 26 kwi 2017

Brr, wredne to

Gdzie kupiłaś te modliszki?
asiak 07:30, 26 kwi 2017

Nikitko, super masz sadzoneczki pomidorasów
A tymi modliszkami, co będziesz podpinać?
anna_t 21:02, 26 kwi 2017

ale kleszczor!!!! bleee
strasznie się ich boje...słyszłaś o tych 20-stu policjantach którzy podwojne jaja przez kleszcze mieli
Bogdzia 21:12, 26 kwi 2017

Nikita napisał(a)
AgataP - Przeziębienia nie zazdraszczam... Mokrych majtek też nie...hi hi.

Bogdzia - magnolia "tegoroczna" listki ma tylko.
Ta kwitnąca ze zdjęcia to też od ciebie...chyba dwa lata temu ją dostałam. Pamiętasz, w maju rozdawałaś ?! W zacisznym miejscu sobie rośnie i kwitnie dwa razy w roku.

Pamiętam, tak ją chwalisz ze mi przypominasz. Na kwiatki Alexandriny trzeba bedzie troche poczekac , moze nawet ze trzy lata.
Margarete 21:34, 26 kwi 2017

Nikita napisał(a)
Za to domowe przedszkole bardzo cieszy…
pomidorki już spore, myślę że za 3 tygodnie pójdą do gruntu

poziomki też podrosły, choć one bardzo powolny wzrost mają i przy okazji pokażę zakupione chwilę temu, a podpatrzone u Kasyi w ogrodzie, modliszki do spinania roślin…super wyglądają

Pomidorki świetnie rosną widzę _ dobrze im tam .
A modliszki śmieszne - moje dzieci mają u siebie taką prawdziwą - wnuki nadały jej imię Hallo jest już dorosłym osobnikiem- miała chyba 7 czy 6 tzw.wylinek, zmienia skórę jak wąż gdy rośnie, żywi się żywymi karaluchami a poza tym nie ma z nim - bo to on, żadnych kłopotów.

Nikita 09:39, 27 kwi 2017

Kasya – ok., na drugi raz będę krzyczała, że będzie u mnie brzydactwo… i osoby o słabych nerwach proszone są, przed obejrzeniem, o zażycie odpowiednich środków farmakologicznych.

jolanka – zaraz prześlę Ci linka do sklepu, musisz sprawdzić czy jest gdzieś w twojej okolicy.

asiak – modliszek jest kilka (dokładnie 6 szt.) i jak mówi stare ogrodnicze przysłowie: „modliszek nigdy dość”…więc na pewno coś się nimi podepnie. 3 lub 4 chyba przypną Pana Platana, bo się od kijka odczepił, a pozostałe w minisadzie krzewostan porzeczkowy (ten pienny oczywiście ) do palików przytwierdzą.

anna_t – słyszałam Aniu, podobno pogryzionych przez te paskudy było aż 27 policjantów + jedna żona. Czterech na zwolnieniu lekarskim jest, a najbardziej poszkodowany ma aż 17 ukąszeń. MASAKRA !!!
Wszędzie we wszystkich wzmiankach na temat kleszczy jest informacja, że atakują max na wysokości 1,5 metra, a tu proszę …2 piętro budynku komendy policji.
Kiedyś widziałam taka naklejkę: „Patrz w lusterka, motocykle są wszędzie" …teraz należałoby przykleić: „Rozglądaj się dokładnie, kleszcze są wszędzie”

Bogdzia – A chwalę, chwalę !!! Bo magnolia od ciebie jest urocza. Na razie rośnie sobie cichutko w kątku, ale jak podrośnie będzie zachwycać wszystkich !

Margarete – pomidorki rosną sobie w ciepełku na parapecie i przez okno wyglądają na zalaną deszczem ulicę, więc im jest dobrze.
A modliszki to fajne zwierzątka, tylko te karaluchy…brr. Moja znajoma hodowała kiedyś agamy i karmiła je żywymi świerszczami, które trzymała w ….LODÓWCE.
Urszulla 10:29, 27 kwi 2017

Nikita napisał(a)
Za to domowe przedszkole bardzo cieszy…
pomidorki już spore, myślę że za 3 tygodnie pójdą do gruntu

poziomki też podrosły, choć one bardzo powolny wzrost mają i przy okazji pokażę zakupione chwilę temu, a podpatrzone u Kasyi w ogrodzie, modliszki do spinania roślin…super wyglądają

Fajny patent na przedszkole imprezy znaczne, kleszcz obrzydliwy a modliszki mają pełnić rolę praktyczno-dekoracyjną czy też coś odstraszają??