Moje "Ranczo Akapulko"
22:57, 14 sie 2013
Środa, 14 sierpnia 2013
Porządki zmiany
Dziś jak zwykle pojechałam na moje Ranczo . Robiłam porządki na dzziałeczce, a przy tym musiałam zrobić miejsce na blaszaczek magazynek który mają przywieść już 21-go sierpnia. Do tego czasu trzeba wypoziomować teren i przyszykować coś na czym będzie stał blaszak. Ja kupiłam 12 kostek betonowych i ustawiłam je. W ten sposób zrobiłam już miejsce na blaszaczek wydalam 36zł na kostki. Ten kuferek jest duszą magazynku, tutaj będę chowała moje rózne ogrodowe skarby.
Później porządkowałam na poletku , rozpaliłam ognisko i upiekłam sobie i pieskowi kiełbaski.
Następnie uporządkowałam i upiększyłam altankę i wypieliłam truskawki. Kolorową osłonkę wyrzuciłam i zastąpiłam boki altanki wiklinowym płotkiem, a jedną pergolę zakryłam siatką maskującą. Popatrzcie jak teraz wygląda moja prowizoryczna altanka. W dali widac moje rzodkiewki i bukszpany.
Tak to obecnie wygląda po zmianie zagospodarowania terenu.Ta ławeczka na srodku którą zrobiłam zniknie, bo mam juz kupiony stoliczek i jeszcze jedną taką dużą ławę. Na drugi rok wiosną po pergoli będą się pięły zywopłoty, Juz rosną obok , ale są jeszcze bardzo malutkie. Na górze nad wikliną będzie kratka taka jak w pergoli, po której też będzie się piął żywopłot, będzie skromnie , ale przytulnie.