Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Cztery łapki - zwierzęta domowe 12:05, 19 lip 2013

Do góry
Wkleję jeszcze tutaj - w moim wątku też jest... Może ktoś tutaj zajrzy.
A teraz mam sprawę nie całkiem Ogrodowiskową... ale muszę tutaj zamieścić kilka słów na ten temat, bo chciałabym wykorzystać każdą możliwość a ogrodomaniacy mają dobre serca i umiłowanie czworonogów też. Otóż przyplątało się do mnie małe futerko... Kotka, mniej więcej trzymiesięczna i bardzo sympatyczna... Przyszła i chyba uznała że jest u siebie Co prawda została nakarmiona a moja pieska zaopiekowała się nią jak własnym dzieckiem (uznaliśmy zresztą że jest stanowczo naopiekuńczą "mamusią" bo mało nie zwariowała przy tym pilnowaniu ) A ta mała wcale a wcale się jej nie boi. Zresztą nie jest wcale płochliwa, myślę więc że w życiu nie działa się jej krzywda. Kotka jest zdrowa - byłam z nią u weterynarza, odrobaczylam, odpchliłam, odkleszczyłam I caly problem polega na tym, że ja nie mogę jej u siebie zostawić bo mam dzieciaki uczulone na kocie alergeny I po prostu boję się ryzykować, a poza tym zdecydowanie łatwiej rozstawać się po krótszym pobycie... Uznałam, że możemy być jej "zastępczym domem" do czasu gdy znajdzie sie ktoś kto ją przygarnie... ktoś kto będzie ją chciał mieć... Tak więc rozpoczęłam poszukiwania domu dla kotki - co wcale nie jest łatwe... Kotów jest tyle, że okazuje się iż więcej ludzi chętniej pozbyłoby się ich niż przygarnęło... Zwracam się zatem z prośbą do Was - gdybyście chcieli, gdbyście wiedzieli, gdybyście słyszeli.... Bardzo proszę o kontakt ze mną na pw... Bardzo chciałabym znaleźć maluchowi dobry domek z ludźmi którzy ją polubią
A tak wygląda
Ogród ogrodniczki 12:00, 19 lip 2013

Do góry
Tam gdzie niebieskie strzałki mają być róże.
Tylko tam.
W miejscu gdzie różowe strzałki - na razie niewiadomoco.
Działka jest pod skosem i nie myślę jej inaczej profilować.

Jeszcze kilka ujęć.
Mam nadzieję że one coś wyjaśnią.

Ogród Sylwii od początku cz.II 11:56, 19 lip 2013

Do góry
Syla a moze taka trawka zamiast wrzosców? cały sezon ładnie wyglada a z noszeniem piachu nie przesadzaj, potforów nie masz do noszenia? buziole
Ogród przy lesie początek 2012/2013 11:51, 19 lip 2013

Do góry
I troszkę humorku ,mój kotek i jego dzisiejsze legowisko .
Pszczelarnia 11:36, 19 lip 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
A w ogrodzie Bury Court dojrzałam takie podpory:

I nieoczekiwanie szybko kowal zrobił nam podobne:

Przekwitła turzyca Graya:

Ewuniu takie podpory są do kupienia w OBI, jedna 16 zł połączenie lilii z trawa bardzo mi się podoba i nasturcja pasuje do owocowych pozdrawiam
Ania i róże i cała reszta :) 11:30, 19 lip 2013

Do góry
Aniu, gdzie można dostać zdrową i ładną różę, o której piszesz u Basi M, cyt.:
"Super Excelsie (zwykła Excelsa nie powtarza), to róża obificie kwitnąca, stara i klasyczna ale wciąż ją można spotkać bardzo często .

http://aniads-rosegarden.blogspot.com/search/label/Super%20Excelsa

tu zdjęcie z artykułu, który pisałam w tamtym roku o różach pnących własnie
"

Chodzi o sprawdzone żródło, aby nie przytargac od razu chorób z sadzonką.

Aniu, potrzebuję róży pnacej na przęsło przy furtce od strony południowo-zachodniej, bardzo słoneczne. To chyba dobre stanowisko?
Kolor własnie róż, moze nawet wolę blady róż, lila fiolet. Podobają mi się również np. "Constans Spry", 'Coral Dawn' .

Czy róże typu rambler sprawdzają się w naszych polskich warunkach (mieszkam w centralnej RP). Ramblery widziałam np. w sklepie http://www.starkl.pl.
Jestem początkująca, więc potrzebuję odmiany w miarę niekłopotliwej (o ile przy różach to możliwe)...

Co radzisz? Z góry dziękuję.
Ogród przy lesie początek 2012/2013 11:28, 19 lip 2013

Do góry
Jedna z różanek dostała buksiki ,jeszcze dojdą trawy ,spodobały mi się ostnice u Asi ,pójdą między różami a bukszpanami ,oraz między różą a tawułą Golden Princess ,miedzy różami jest szałwia omszona ,teraz ścięta ,właśnie odrasta.M musi skończyć układać ścieżkę z płyt .
Tak wygląda początek .
Dla odmiany czas na zmiany... 11:22, 19 lip 2013

Do góry
Becia ...poległam wczoraj wieczorem wstawiam fotki robione o zmroku

Variegatus

Gracillimus

Ogród przy lesie początek 2012/2013 11:21, 19 lip 2013

Do góry
Kula dostała towarzystwo.Chociaż nie wiem gdzie ostatecznie wyląduje.

Ranczo Edy 11:20, 19 lip 2013

Do góry
edyta_borkowska_kuchcik napisał(a)
trzasnęłam pięciorniki ciężko uchwycić kolor więc wyłączyłam lampę może będzie widać

No rewelacja, jakie okazałe!
Pięknie Ci wyrosły, jakie rozłożyste.

Ja pewnie leję w nie za dużo wody właśnie, ale jak jest tak sucho, to nie mogę patrzeć na tę szarą ziemię.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 11:18, 19 lip 2013

Do góry
JoannA napisał(a)

Boska ta ławka i ten żwirowy placyk... marze o takim u siebie i juz mam nawet pomysł...w wekend wstaie fotki i może poprosze o radę.
Pozdrawiam i dziekuje za informacje dot. nawożenia hortensji

Jurajski Ogród 11:15, 19 lip 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
letnie popołudnie w Jurajskim

Agnieszko dziękuję za odwiedzinki u mnie -zapraszam częściej

Te widoczki .... no dech zapiera przepiękne....

a kociakowi to ja zazdroszczę że tak może
Działka po Babci 11:08, 19 lip 2013

Do góry

A to już druga strona działki tutaj większość roślin oprócz rododendronów i funki i czosnków ozdobnych zostanie przesadzona

Dużo młodych roślinek zostaje niszczone przez mojego pieska który jak perszing przelatuje nad sadzonkami
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:07, 19 lip 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Nooo, ale Ci Ewcia wykład zrobiła...

Ja tam nie patrzę biała czy różowa...wszystkie na głębokość 3-krotnej wielkości cebuli...i piaseczek na dno...przy mojej glineczce

Kasia, bez takich mi tu podejrzeń.. ja i wykład na temat liliii... Ja siem po prostu usprawiedliwiałam przed Andzią, jak przed nauczycielem, że lekcje odrobione, a przynajmniej starałam się odrobić
A że w temacie bieli zakręcona jestem niesamowicie, to koduję zwłaszcza te informacje, w których biel występuje no i w oko mi się rzuciło, że te białe lelije jakieś takie inne są niż pozostałe kolory
Ogród ogrodniczki 11:06, 19 lip 2013

Do góry
BarbaraM napisał(a)

Ale fajne w parze! Generalnie podoba mi się Twoje malowanie ogrodu barwami roślin Artystka z Ciebie pełną gębą.
Ogród ogrodniczki 11:03, 19 lip 2013

Do góry

Basiu, jakże masz pięknie i urokliwie. Taki tajemniczy ogród z klimatem I ten wątek również muszę przeczytać!
Jurajski Ogród 11:01, 19 lip 2013

Do góry

Nie mam pytań...ale słaby
Ogród ogrodniczki 10:53, 19 lip 2013

Do góry

Dobra,już wstawiam

Grzyb a właściwie dwa grzyby.
Purpurowa pęcherznica i pstrolistna forsycja.

Działka po Babci 10:52, 19 lip 2013

Do góry

Wszystko jeszcze młodziutkie ale mam nadzieję że z czasem będą ozdobiały mój zakątek kolejarza??????????? Dlaczego zakątek kolejarza. Przekonacie się niebawem.

Widać z daleka że stare kamienie zostały usunięte a zamiast nich poszły podkłady kolejowe i na obrzerzach zostały ułożone kamienne skalniaki
Zdjęcia są z maja więc część roślinek została gdzie indziej zakwaterowana
Piknik w Hanusiowie 14 lipca 2013 10:50, 19 lip 2013

Do góry
Jolu, Będziemy myślami z Tobą! Szykuj formę, hi, hi na placek!Niebieskości w oczach i nie tylko!

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies