Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zakupy przez internet 13:13, 17 lip 2013

Do góry
Moje zakupy na trawki.pl

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 13:10, 17 lip 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Tak Basiu mam urlop, byłam trochę w Oliwie u córci, skąd mogłam wpaść na chwilkę do Ani monte...

Aniu cudne klimaty u Ciebie-uwielbiam te kolorki
Pozdrawiam serdecznie
Ogród w skali mikro :) 13:10, 17 lip 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

wszystko obejrzałam, nowy nabytek tyż i 100 w kieszeni, no i ja na taki pewnie bym się skusiła...ale, co z kłosówką, nie znalazłam?

Irenko .. Kłosówkę dostałam od Aśki w prezencie na zlocie w Pisarzowicach..ale się cieszyłam ... Ale ona teraz wygląda tak ... I mam dylemata co znią począć

Pszczelarnia 13:08, 17 lip 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Angela:

Mam też Angelę jestem zachwycona jej kwiatami. Jak duży Ewo jest Twój krzak tej róży ?

Muszę swojej zdjęcie zrobić, ale jeszcze za duża nie jest.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:04, 17 lip 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

a ja w tym miejscu posadziłabym 3 ambrowce fastigiata
Irenko w planach mam wiśnie jak u Danusi za płotem, zaem więcej drzew po stronie ogrodu nie chcę bo wszystko się wymiesza . Ambrowca będę sadziła za domem, mniej więcej tutaj
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 12:59, 17 lip 2013

Do góry

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 12:54, 17 lip 2013

Do góry
Moje słoneczniki

Borowki i brzoskwinie bardzo obrodziły

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:52, 17 lip 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

Filip wiem że się rozrośnie i na to liczę, drzewa zasłonią taras i juz nik nie będzie parzył CO pije Zobacz Danusia ma dużo drzew na swojej działce, bedę je cieła jak ona a resze w miare porzeb przesadzała/ograniczała.
na tej fotce nabazgrałam grujecznika, o tym miejscu dla niego myślę

a ja w tym miejscu posadziłabym 3 ambrowce fastigiata
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 12:51, 17 lip 2013

Do góry
Iruś takie - to ten pierwszy od okna

zmieniam całą rabatkę
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 12:45, 17 lip 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Witaj Marta Jak miło, że jestes Brakowało mi widokow z Twojego ogrodu. Pięknie Ci wszystko kwitnie. Cudne masz białe lilie Widze, ze nowa rabata z hortensjami tez sie ma dobrze Z oddali widze i ze żurawki Ci pieknie rosna no i hosty bez dziur Nie tak jak u mnie poszatkowane. Wakacje i wypoczynek sie szykeje i fajnie Ale gdzies dalej w podroz sie wybierasz? Pozdrawiam serdecznie i zycze udanego urlopu Wypocznij i za mnie

Danusia ja sie też stęsknilam za wami,ogród mam bardzo zaniedbany,ale nie robię z tego problemu
Cieszę się że podobają Ci się moje lilie-bo przecież TY jesteś najbardziej w nich obeznana.A hosty te nowe co kupiłam pod altankę też jakaś choroba grzybowa bierze-ale wypuszczają się nowe liście i może będzie dobrze
A mój wyjazd na wakacje to za dużo powiedziane-będzie to najwyżej 3 dniowy weekend nad Soliną lub nad
jeziorem Białym-marzy mi się też Kraków-na Wawelu byłam jeszcze w podstawówce ale czy to wypali to nie mam pojęcia,teraz muszę córce wnieść papiery na studia.
Danusia TY przedewszystkim odpoczywaj jak umiesz,dedykuję CI lilie które zauważyłam dzisiaj że zakwitły

Ogród w skali mikro :) 12:41, 17 lip 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Parę fotek z " mikro przestrzeni "

Mój nowy nabytek

Motyle mnie jeszce nie opuściły.. Ten widocznie po opalania schronił się w cieniu

Hosta i czarny bez ..

Wicek ledwo skończył to znów zaczyna .... Nie żebym się gniewała... wręcz przeciwnie

A pieris.. Noo ja nie wiem .. Czy on nie zwariował ??

wszystko obejrzałam, nowy nabytek tyż i 100 w kieszeni, no i ja na taki pewnie bym się skusiła...ale, co z kłosówką, nie znalazłam?
Mój ogród z psem:-) 12:38, 17 lip 2013

Do góry
Ewelina napisał(a)

czy ktoś mi podpowie co to jest?

Rozwar !
Mój ogród z psem:-) 12:31, 17 lip 2013

Do góry
Widok z okna sypialni

czy ktoś mi podpowie co to jest?

Kiedy w końcu przypomniałam sobie o tym rowerku i kupiłam lawende.....to mój piesek ....ech...brak połowy kierownicy, koło jeszcze sie trzyma, jedna lawenda straciła urok. Ale nie poddaje się narazie stoi gdzie jego miejsce i nie widać już dalszych uszkodzeń)

moje lilie

Piwnica, a dokładniej rabata na piwnicy. Agrowłóknina została wymieniona i doprowadziliśmy nawodnienie kroplekowe. Nasadzenia to : Pinus mugo szt. 5, Tawuła japońska 'Goldmund' szt. 10 , Barwinek pospolity, a w planach jest Berberis thunberga 'Green Carpet' ...jeśli uda mi się znależć w szkółkach:-/ Otoczenie ,skarpy, wygląda jak wygląda, ponieważ jest częstą trasaą mojego psa. Mam zamiar jednak ją sukcesywnie obsadzać

Rabatka z paproci pod orzechem włoskim. Ostatnio znalazły też tam swoje miejsce żurawki- prezent od rodziny z zachodniej części Polski......aż szczęka mi opadła jak właścicielka ogrodu wzieła szpadel i ciach ciach i mam sadzonki) I takim sposobem przywiozłam pół bagażniku sadzonek. Postanowiliśmy że od teraz z każdej podróży jako pamiątkę będziemy przywozić jaką roślinkę

A na koniec mój ogrodowy pomocnik. Jak cos trzeba usunąć, albo przyciąć czyt. przygryźć, to zawsze mogę na nią liczyć

Roztoczańskie klimaty 12:30, 17 lip 2013

Do góry
Joaska napisał(a)
Zeta rabata rozchodnikowa świetna!!!!, A maszmoże jej zdjęcie z wiosny jak sie prezentuje ????

Wiosna

Ogród w skali mikro :) 12:29, 17 lip 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Dziś postanowiłam ,że będę mieć czas LB .. Tzn . Leżenie Bykiem ... Zaczęło się chmurzyć.. I jest idealnie do robót ogrodowych , ale mnie leń ogarnął , taki ,że hej

Szkoda, że tylko jedno krzesełko, chętnie przysiadłabym z Tobą ?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:27, 17 lip 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

Filip wiem że się rozrośnie i na to liczę, drzewa zasłonią taras i juz nik nie będzie parzył CO pije Zobacz Danusia ma dużo drzew na swojej działce, bedę je cieła jak ona a resze w miare porzeb przesadzała/ograniczała.
na tej fotce nabazgrałam grujecznika, o tym miejscu dla niego myślę

również o tym miejscu pomyślałam .... ja jestem na tak z grujecznikiem lub trzecią brzozą
Mój kawałek raju II 12:26, 17 lip 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
A ponieważ te kilka powojników wstawiałam 3 godziny, pokażę tylko horti Anabelle i idę spać musze chociaż ze 2 godzinki pospać

a teraz dobranoc

piękna u mnie też w tym roku, ale wolałabym, aby miała sztywniejsze pędy
jak bym spałą 2 godziny, jak ty, po tygodniu mnie nie ma!! ja muszę 8-10 godzin, jak niemowlak
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:23, 17 lip 2013

Do góry
Przyszły zakupione liliowce, sadzonki super zapakowane, ładnie opisane, kłącza spore i każdy liliowiec już kwitł... jak jeszcze będzie zgodność odmianowa, to polecam....a liliowce ma śliczne,tu kupowałam... ale tam są cuda https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/375-liliowce-namiastka-egzotyki-w-ogrodzie
, a i Danusi artykuł się pojawił o liliowcach.. https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/375-liliowce-namiastka-egzotyki-w-ogrodzie

Ogródek Goniak 12:20, 17 lip 2013

Do góry
goniak napisał(a)

To z pewnością Great Expectations, tylko młodziutka.
Hosta zaliczana do wolnorosnacych, ale warto uzbroić się w cierpliwość, bo jest piękna.

To może być hosta Independence, jeśli białe brzegi liści są nakrapiane na zielono.
Niestety zdjęcie nie jest zbyt dokładne, musisz ocenić sama.
Jeśli ma czystobiałe brzegi to może być Patriot.

To pewnie jest hosta Guacamole.
Od niej pochodzą też nowsze odmiany Holy Mole i Avocado.
bold text

dziękuję ci ta pierwsza to raczej patriot wolno rośnie i bardzo białe brzegi ma bez kropek i ta druga tak myslałam że guacamole bo często się też natykałam na nią w internecie tylko nie byłam przekonana, jak będziesz czasami pisać w swoim wątku o hostach które są ciekawe odmiany chętnie zajrzę, marzy mi się takie hostowisko jak u ciebie pozdrawiam i życzę miłego dnia
Radość dla oczu, pokarm dla duszy 12:20, 17 lip 2013

Do góry
goniak napisał(a)

To z pewnością Great Expectations, tylko młodziutka.
Hosta zaliczana do wolnorosnacych, ale warto uzbroić się w cierpliwość, bo jest piękna.

To może być hosta Independence, jeśli białe brzegi liści są nakrapiane na zielono.
Niestety zdjęcie nie jest zbyt dokładne, musisz ocenić sama.
Jeśli ma czystobiałe brzegi to może być Patriot.

To pewnie jest hosta Guacamole.
Od niej pochodzą też nowsze odmiany Holy Mole i Avocado.
bold text

dziękuję ci ta pierwsza to raczej patriot wolno rośnie i bardzo białe brzegi ma bez kropek i ta druga tak myslałam że guacamole bo często się też natykałam na nią w internecie tylko nie byłam przekonana, jak będziesz czasami pisać w swoim wątku o hostach które są ciekawe odmiany chętnie zajrzę, marzy mi się takie hostowisko jak u ciebie pozdrawiam i życzę miłego dnia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies