Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

admete 07:12, 18 wrz 2013

Wczorajsze spotkanie z kolejnym panem ogrodowym znowu nie doszło do skutku

Nie wiem czy wisi nade mną jakaś klątwa??????

popcorn 08:09, 18 wrz 2013

Ja też mam wieczne problemy z "fachowcami", chyba wszyscy normalnie wyjechali za granicą, a zostali... bez komentarza kto szukam od 2 lat kogoś do wykonania pergoli, albo się umawiaja i nie przyjeżdżają, albo przyjeżdżają, mierzą i zero odzewu... nie chce się robić???

pozdrawiam!!
admete 13:16, 18 wrz 2013

popcarol napisał(a)
Ja też mam wieczne problemy z "fachowcami", chyba wszyscy normalnie wyjechali za granicą, a zostali... bez komentarza kto szukam od 2 lat kogoś do wykonania pergoli, albo się umawiaja i nie przyjeżdżają, albo przyjeżdżają, mierzą i zero odzewu... nie chce się robić???

pozdrawiam!!

Rany boskie
Ale u nas tak już chyba jest, dobrych fachowców można zliczyć na palcach jednej ręki .

Ja dziękuję temu z góry że mam fantastycznych wykonawców............przez całą wykończeniówkę nie martwiłam się o nic..............było ich dwóch(teraz jest jeden działa z tarasem i podmurówką) i wszystko zrobili bez żadnych zastrzeżeń.........znajomi się dziwią jak patrzą na wymierzone płytki, na jakosc położenia fug, nie mówiąc o gładziach, położonych płytach g-k..wszystko od linijki z poziomicą - idealnie!!!!

A znam dziesiątki opowieści znajomych jakie mieli przejścia z wykonawcami ...........każdy następny poprawiał coś po poprzednikach i partaczył kolejne rzeczy

------------------------------------------------------

Co do spotkania z panem ogrodowym.
Pan zadzwonił dziś i przyjechał przed południem

Jestem dobrej myśli , pan zna temat ogrodowiska i samą szefową
Coś czuję że los się wreszcie do mnie uśmiechnął .

Nie wiadomo czy zaczniemy coś w tym roku..pan ma kilka sporych zleceń na ten sezon.............może uda się zrobić same dodatkowe murki, warzywnik.

W przyszłym tygodniu mamy się spotkać i porozmawiać o roślinach.
Mam szykować inspiracje , pan przyniesie swoje

Nie ukrywam że chciałabym żeby mój ogród choć w maleńkim stopniu przypominał ogrody tworzone przez Danusię .............ale wiem jedno że ustawię każdą roślinkę własnymi recami i każda roślinka będzie dokładnie przemyślana, dobrana i skomponowana z innymi.

Panowie dysponują sprzętem i wiedza jak podejść do tej mojej nieszczęsnej gliny z kamieniami.
Mam pana słowo że rośliny będą rosły, trzeba im tylko stworzyć odpowiednie warunki.........a tego poprzednia ekipa niestety nie zrobiła

Czekam cierpliwie na dalszy ciąg wydarzeń...mam nadzieję że nic już nie przeszkodzi w drodze do tworzenia tego mojego ogrodu...na który tyle czasu już czekam

Nulka 07:55, 19 wrz 2013

będzie dobrze
Mathildis 22:01, 19 wrz 2013

Cieszę się, że nareszcie coś drgnęło.
Ogólnie "fachowcy" wolą prostą robotę bez "wydziwiania" i pilnowania, więc unikają wyzwań z klientami, którzy wiedzą czego chcą. Wolą takich co nie są pewni, bo można im każdy kit wcisnąć. Powodzenia.
admete 07:02, 22 wrz 2013

Nulka napisał(a)
będzie dobrze

Oj oby oby
Ściskam
admete 07:07, 22 wrz 2013

Mathildis napisał(a)
Cieszę się, że nareszcie coś drgnęło.

Ogólnie "fachowcy" wolą prostą robotę bez "wydziwiania" i pilnowania, więc unikają wyzwań z klientami, którzy wiedzą czego chcą. Wolą takich co nie są pewni, bo można im każdy kit wcisnąć. Powodzenia.

Dokładnie
Wszyscy liczyli że przyślą chłopków roztropków którzy posadzą cokolwiek jak leci i wezmą kupę kasy...po rozmowach ze mną gdzie mówiłam że ja każdą roślinę wybiorę sama i ustawię sama i najlpiej kupię sama - nie było juz odzewu .

A ten pan mnie mile zaskoczył...powiedział że myślał że to będzie szybkie wsadzenie roślin i że właśnie przyśle chłopaków ...ale po obejrzeniu działki powiedział że on będzie wszystko nadzorował,że dużo trzeba przemyśleć, ustalić, że ogród ma zaskakiwać,że oglądający nie może ogarnąć go jednym okiem w 2 minuty........... będziemy zwozić rośliny, ustawiac a niewykorzystane zabierac/wymieniać

Będziemy rozmawiać o każdej roślinie......kompozycjach, żeby rośliny miały jak najlepsze sąsiedztwo

Czekam z niecierpliwością na to spotkanie

Pozdrawiam
admete 08:41, 22 wrz 2013

Wsadziłam wreszcie roślinki do dużej donicy.
Nic takiego ale kolory cieszą oko

admete 08:46, 22 wrz 2013

I donica w całości..jeszcze nie skończone obkładanie kamienia

admete 08:59, 22 wrz 2013

Pod lasem

I niezmiennie zadziwiające ilością "główek" słoneczniki