Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Na zielonej... trawce :) 08:10, 24 maj 2017

Do góry
Kancik nad kanciki.Przecudpwne Twoje brzozy
Ogród Bogusława 16:58, 23 maj 2017

Do góry
Boguslawie to u ciebie taka piekna wiosna, u nas sporo opóznienia. Jeszcze 2 tygodnie temu lało, nastepnje duzy mroz i dopiero od tygodnka wszystko rusza. Spruboje na jednej galazce. A te posadzone samosiejki w donicach niech sobie rosna i w przyszlym roku bede eksperymentowac.
Mam tez duzo samosiejek brzozy tez bede modelowac.

Jak osiagne przyrost taki jak na str 4-5 twojego watku dam znac.
Jeszcze raz dziekuje.
Od nowa ... na przekór wszystkim 13:45, 23 maj 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
hihihi nou mnie korzenie brzozy sąsiada wlazły na rabatę wrrr

najgorsze jak się człowiek orobi a potem paatrzy i pomyśli "nic nie widac" hihihi
kurcze tak to jest ale jeszcze trochę i może ten kawałek ogarnę
Od nowa ... na przekór wszystkim 13:35, 23 maj 2017

Do góry
hihihi nou mnie korzenie brzozy sąsiada wlazły na rabatę wrrr

najgorsze jak się człowiek orobi a potem paatrzy i pomyśli "nic nie widac" hihihi
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 22:39, 22 maj 2017

Do góry
Martek - hihi, wiedziałam, że nie wytrzymasz i wstawisz ))

Donica jest śliczna. Nasadzenia też ci się udały. Chińskiego dywanu nie ma śmiem nawet twierdzić, że jak hosty się rozrosną będzie bardzo elegancko.

To teraz która rabata chodzi ci po głowie? może brzozy na półce...

Ps. Moje wszystkie lawendy musiałam ciachnąć bardzo krótko. Mocno przemarzły ale odbiły ładnie. A jak twoje?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:12, 22 maj 2017

Do góry
Żywopłot wypas! Piękna zwarta ściana. A za brzozową dziękuję- świetne jest to połączenie dereni z biłym pniem brzozy
W Kruklandii 21:56, 22 maj 2017

Do góry
roma2 napisał(a)
Mam nadzieję, że Twoje brzozy całe. Bo moje znów wpiernicza to coś co zwija liściw w trąbkę. Chyba mnie trafi...coś...dużego!

Jeszcze całe...u mnie wszystko później.
Pewnie będą i one
W Kruklandii 21:33, 22 maj 2017

Do góry
Mam nadzieję, że Twoje brzozy całe. Bo moje znów wpiernicza to coś co zwija liściw w trąbkę. Chyba mnie trafi...coś...dużego!
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 22:09, 21 maj 2017

Do góry
Pawlus napisał(a)
Na dół rozplenice Perovskia się zleje z lawendą za bardzo.
Na górze widziałbym jakieś wielopniowe drzewo zatopione w hakone, ale pewnie jakiś już pomysł masz.

Dobrze kombinujesz
Na górze miała być brzoza wielopienna Doorenbosa.
Póki co przesadziłam dwie zwyczajne, które miałam w trawniku.

Hakone posadziłam w dole ogrodu i nie mam przekonania, czy je powtarzać tutaj.
Perovskie mam trzy labo cztery.
Być może zgrupuję je jakoś wokół brzozy, a wokół dam coś niższego, jakąś trawę. Póki co dumam, bo ten rododendron totalnie wytrącił mnie z równowagi i zburzył mój ogrodowy plan
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:17, 21 maj 2017

Do góry
KLAUDIA napisał(a)
A i mam pytanie co można posadzić pod tulipanowcem z traw ozdobnych, a jakie pod brzozami w pełnym słońcu. Dziękuję za każdą sugestię. Dużo one mi dały.

W półcieniu - turzyce (to nie trawy, ale o wyglądzie trawiastym)
A pod brzozy - miskanty lub rozplenice.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:16, 21 maj 2017

Do góry
KLAUDIA napisał(a)
Witam Pani Danusiu, przede wszystkim dziękuję za cenne uwagi to o ktorych obie wiemy. I jak widać jestem. Mogę mieć jedno pytanie, kupiłam brzozy doorenbosy, Pani w sklepie powiedziałam żebym najpierw je zadolowala z doniczkami a po miesiącu zasadzila bo nie sa jeszcze do końca ukorzenione. I już sama nie wiem czy tak robić czy normalnie sadzic. Pierwszy raz się z czymś takim spotykam. Dziękuję za odpowiedź w natłoku obowiązków

Tak się może zdarzyć, ja bym zrobiła jak pani radzi, przy wyjęciu z donicy młode korzenie mogą się urwać i drzewo się nie przyjmie. Radzę sadzić dopiero jesienią.
Kiedyś będzie kolorowo... 23:28, 20 maj 2017
Do góry
Mi brzozy podobają się ale grupowo, fajne gaiki się tworzą i ten akcent białej kory najlepiej wygląda.

Chodzi ci o miejsce z prawej strony rozumiem
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:47, 20 maj 2017

Do góry
Witam Pani Danusiu, przede wszystkim dziękuję za cenne uwagi to o ktorych obie wiemy. I jak widać jestem. Mogę mieć jedno pytanie, kupiłam brzozy doorenbosy, Pani w sklepie powiedziała żebym najpierw je zadolowala z doniczkami a po miesiącu zasadzila bo nie sa jeszcze do końca ukorzenione. I już sama nie wiem czy tak robić czy normalnie sadzic. Pierwszy raz się z czymś takim spotykam. Dziękuję za odpowiedź w natłoku obowiązków
W oflisowym ogrodzie 21:41, 20 maj 2017

Do góry
kamila66 napisał(a)

Ewuniu do tamtego oku myślałam, że to brzozy
Wyjaśnienie słyszałam w telewizji, po tym jak zaczął robić się bardzo uciążliwy gdy nie padało kilka dni
http://krolowa-superstar.blog.pl/2017/05/08/zolty-pyl-na-karoserii-samochodu-to-znak-ze-pyli-sosna/

Dzięki za info, też myślałam, że brzozy. Teraz wszystko jasne;
deszczu nie ma i szybko to się nie uspokoi ;(
W oflisowym ogrodzie 21:24, 20 maj 2017

Do góry
frezja napisał(a)
U mnie też ten pył..żółte wszystko. Od dwóch dni pieką nas bardzo oczy. Nie wiedziałam, że to z sosny. Mieszkam niedaleko lasu.

Ewuniu do tamtego oku myślałam, że to brzozy
Wyjaśnienie słyszałam w telewizji, po tym jak zaczął robić się bardzo uciążliwy gdy nie padało kilka dni
http://krolowa-superstar.blog.pl/2017/05/08/zolty-pyl-na-karoserii-samochodu-to-znak-ze-pyli-sosna/
Lawendowy zawrót głowy 18:37, 20 maj 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Mi się te brzozy bardzo podobają. Ze zdjęcia widać jakby były bardzo wysoko szczepione. Są? Jak długo masz je u siebie i jaka to odmiana? Taki bym chciała efekt na moim placyku.

I piesio super!

Brzoza to Yongii chociaż Pani dwukrotnie zmieniała zdanie w szkółce ....sadzona była w piątek tydzień temu. Szczepiona na 2.20 )))
Lawendowy zawrót głowy 18:29, 20 maj 2017

Do góry
Mi się te brzozy bardzo podobają. Ze zdjęcia widać jakby były bardzo wysoko szczepione. Są? Jak długo masz je u siebie i jaka to odmiana? Taki bym chciała efekt na moim placyku.

I piesio super!
Lawendowy zawrót głowy 16:32, 20 maj 2017

Do góry
Justys ruszyły dwa ostatnie to Tys czarodziejka ))

Moniczko ciesze się bardzo ze Ci się podoba pozdrawiam miło )

Edytko z brzozy się bardzo cieszę taka ciepła energia z niej bije zazdraszczam Wam tych brzozowych zakątków )
Ścieżka juz jest od dwóch lat )))

Karolcia Fidek zawsze relaks prezentuje hihi dzięki )

Ewcia wiesz ze fotki nie oddają uroku tulipanów. Mnie tez się podobają bardzo.Niestety ich uroda mija ....
Brzoza - Betula 22:51, 19 maj 2017

Do góry
Dziękuję Danusiu za odpowiedź. Ale jak od połowy są suche, to obciąć same suche gałęzie boczne, czy całe drzewo ściąć w połowie łącznie z pniem głównym? Teraz ciąć, czy w lipcu - gdzieś wyczytałem że wiosną brzozy płaczą. Jeszcze jedno, jak widać moje drzewa mają bardzo mało liści. Co można zrobić żeby się zagęściły?
Ogród w Cichym Dworku 22:05, 19 maj 2017

Do góry
ania1110d napisał(a)
Madziu - Sama wiesz jak miło się spędza czas przy tak pięknej pogodzie i praca idzie do przodu.Jak i u ciebie Madziu cały czas widzę działasz w ogrodzie

Działam , jak na razie po omacku , planów nie umiem robić , muszę widzieć jak już posadzone , czy mi sie podoba , czy nie i dlatego non stop coś przerabiam czekam na Twoje oczko .... miałam w poprzednim ogrodzie , ale prze brzozy sąsiada było wiecznie brudne i jakoś mi przeszło, żeby znowu mieć .... , chociaż u innych dalej mi się podoba
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies