Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

W zgodzie z naturą 12:51, 13 kwi 2017

Do góry
Cud malina, ta magnolia, ile ma lat i jaka odmiana???
Pozdrawiam serdecznie
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:36, 13 kwi 2017

Do góry
Rosa napisał(a)
przepiękna wiosna u Ciebie Irenko, wszystko takie dorodne i kolorowe. Psiaki prześmieszne z tym lokowaniem się w plastikowej skrzynce, mus kupić 2 następne . Leo dopiero zacznie psocić, ale jak popatrzy Ci w oczy ..... coś czuję, że wyrośnie na słodkiego drania .
Pogodnych i spokojnych Świąt życzę i zasłużonego odpoczynku .

Jesteścieszę się Ewo
odwzajemniam życzenia świąteczne, moje będą w biegu, ale rodzinnie i w domu sajgon będzie, psiak i wnusie, chałupę rozniosą
Powiem, że chyba w sedno trafiłaś, słodki drań
Zimno, ale przyroda i tak idzie w swoim tempie

Blak Tulip zaczyna, Sunrise kończy 1 kwiatkiem

magnolia Piruette zaczyna

szykuje się Soualangeana

Ewa, czemu wątku nie ma??????
Do raju daleko - u Ewy 10:58, 13 kwi 2017

Do góry
Kasik napisał(a)
MAgnolia jest przepiękna.
Wiosna kolorowa i taka soczysta. Ewcia masz oczko do roślinek i ich komponowania. Kamień rewelacja.

Kasiu, ale miło się czyta takie słowa pochwały Aż mi się cieplutko w sercu zrobiło
Lawendowy zawrót głowy 10:05, 13 kwi 2017

Do góry
he he słyszałam o wieczorkach filmowych magnolia piękna, zazdroszczę nie mam jeszcze, ale możne kiedyś
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 09:34, 13 kwi 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
Piękne prezenty, miło takie dostawać
Ale kolejne magnolie tez sliczne ....i nie wiem jakie

Ja zawsze mam dylemat, bo chciałabym aby obdarowany czuł, że to właśnie dla niego. Ale w rodzinie, kiedy się znamy i wiemy coś więcej o sobie, to już nie jest trudne.
Magnolia będzie posadzona na przedzie działki. Podobno ma być duża. Mało o niej jest informacji.
Do raju daleko - u Ewy 09:23, 13 kwi 2017

Do góry
MAgnolia jest przepiękna.
Wiosna kolorowa i taka soczysta. Ewcia masz oczko do roślinek i ich komponowania. Kamień rewelacja.
Lawendowy zawrót głowy 09:19, 13 kwi 2017

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Nie wiadomo czym się bardziej zachwycić u Ciebie, bo wszystko masz piękne Ciemierniki, narcyzy, magnolia, cuda, cuda

Eciu Twoja magnolia zapewne w tym roku pokaże swój urok ))))
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 09:18, 13 kwi 2017

Do góry
Magnolia zachwyca, kokoszki też
Lawendowy zawrót głowy 09:15, 13 kwi 2017

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Pierwsza magnolia, pierwsza róża - rozkręcasz się i to w jakim stylu!
Ciemierniki zabójczo piękne! Jak Ci znikną, to szukaj u mnie

Kasienko jestem juz na liczbie druga ....hihi mam nadzieje ze wzrośnie (((
Lawendowy zawrót głowy 09:14, 13 kwi 2017

Do góry
jazzy napisał(a)
Oooo magnolia! Niech rośnie zdrowo! Moja jakaś opóźniona w rozwoju...

Martus dzięki. Myślę że jest zimno i dlatego kwiaty się nie spieszą .....
Skarbonkowy ogródek 09:01, 13 kwi 2017

Do góry
Toszka napisał(a)
Joasiu, już twoja magnolka zapinowana... no samo tak jakoś się wcisnęło "zapisz"

Tosiu widziałam Az przetarłam oczy ze zdumienia ze na pincie magnolia wylądowała

A najlepsze ze to taki spontan nieplanowany z tym podświetleniem był. Siedzimy sobie z mężem na tarasie i mowie do niego:
Wiesz co, przeciągnął byś kable do oświetlenia pod magnolie. Chciałabym ja podświetlić.
On: no no, zrobię- ale tak bez przekonania.

10 min później zaczął sprzątać lampy robocze. Mowie do niego, daj jedna. Postawiłam pod magnolia.

I tym sposobem będę miała zrobione pod nią oświetlenie

PS. Myślałaś coś nad ta moja rabata frontowa? Bede miała w święta więcej luzu to pokombinuje coś z rysunkami.
Skarbonkowy ogródek 08:53, 13 kwi 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
Magnolia piękna.
Takie stare okazy są bardzo romantyczne.

Tez mi się bardzo bardzo podoba A przyznam ze nie doceniałam jej. Szkoda ze tak krótko kwitnie
Skarbonkowy ogródek 08:52, 13 kwi 2017

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Piękna magnolia a z pracami trzeba uważać,żeby nie przesadzić, lepiej zmniejszyć tempo przecież dopiero kwiecień mamy

Hej Paulinka, toć pisałam ze się relaksowałam A tak serio to wystraszyłam się nie na żarty. Tym bardziej ze plecy mam słabe i co chwila coś z nimi nie tak
Skarbonkowy ogródek 08:50, 13 kwi 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
Asia pogroze Ci palcem
w zeszłym roku też miałaś kontuzję pleców o ile pamiętam
trzeba się oszczędzać kobieto
piękna magnolia
ściskam

Grożenie przyjmuje z pokora Choć wcale nie czułam ze coś tam z plecami się dzieje. W niedziele wstałam i było już po ptokach

Odściskuję
Mój zielony świat 08:42, 13 kwi 2017

Do góry
Justyna napisał(a)

Lennei Alba Jestem nią zauroczona. Przecudna magnolia U mnie maluszek, posadzony ubiegłej wiosny. Kwiaty tworzą duże kielichy, płatki zaskakują sztywnością.

Podzielam zachwyt nad tą magnolią. Muszę zobaczyć w realu, te sztywne płatki Kiedyż u mnie taka wiosna?
W zgodzie z naturą 07:12, 13 kwi 2017

Do góry
Wiosna, wiosna, wiosna ach to Ty!
Magnolia cudna, warzywnika zazdroszczę U mnie deski leżą przygotowane i nie mam kiedy pomalować i poskręcać. Ale po świętach to chybaxw nocy będę robić
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 06:30, 13 kwi 2017

Do góry
Obłędny widok te kwitnące magnolie i jeszcze tulipany obok. Pachnie twoja magnolia?
Przerwa na kawę... 06:28, 13 kwi 2017

Do góry
inka74 napisał(a)
Ech ten mój pośpiech... Najpierw napisałam o magnolii że kupiłam Siebolda (w ubiegłym roku już po kwitnieniu) a teraz okazało się że nią nie jest bo po pierwsze kwitnie teraz a po drugie ma bardzo ciemne kwiaty więc to może być magnolia np. odmiany Nigra. A potem znów napisałam o Nigrze mając tym razem na myśli śliwę wiśniową o której rozmawiałam z Anulą, że boję się że padła bo znaku życia nie daje. Zero listków. Ech te moje skróty myślowe... Przepraszam was. Zakręcona jestem ostatnio. Za dużo się dzieje

Dziś i jutro miałam być totalnie gdzie indziej ale po ponad półtorej godziny jazdy w jedną stronę w gigantycznym korku (mamusiu, jak ludzie to wytrzymują dzień w dzień) dowiedziałam się, że nie zostaniemy przyjęci bo mają nadstan ( przypominający overbooking w samolotach - więcej zapraszają niż mają łóżek) i mamy wracać. Na języku miałam już dosadne słowa ale w sumie lepiej święta spędzić w domu niż w jednostkach medycznych.

No to musiałam sobie jakoś humor poprawić. Pojechałam do LM kupić 2 stożki z bukszpanu ale już nie było. Za to w następnym ogrodniczym po drodze po 20 zł za sztukę kupiłam całkiem niezłe roztrzepańce z drobnolistnego bukszpanu. O takie...

I chwyciłam za nożyce... Wyszło cosik takiego. Z przeznaczeniem na balkon. W sumie za cenę jednego stożka mam 2 kulki i 2 zaczątki stożków.

Ale wiesz co ja to bym obok takich przeszła obojętnie.. a ty takie cudeńka z nich zrobiłaś..
Przerwa na kawę... 06:09, 13 kwi 2017

Do góry
Anda napisał(a)
Black Beauty ma dorastać do 5m. To dużo czy okej dla Ciebie?

Jak na to miejce co jest wsadzona to sporo. Trzeba by było coś obok niej zlikwidować. Magnolia nie lubi przesadzania. Zresztą nie miałabym nawet gdzie ją przesadzić.
Ewcia - dziękuje za podpowiedzi. Szczerze to nie mogę się już doczekać, jak kwiat rozwinie. Pomogłoby to w identyfikacji.
W zgodzie z naturą 01:01, 13 kwi 2017

Do góry
BasiaLT Tempo musi być, sama wiesz, pewne prace trzeba w odpowiednim czasie wykonać, bo potem jest kicha
Pięć lat czekałam na kwiaty magnolii, ale z roku na rok jest piękniejsza

Aurelllia Magnolia pięknie dziękuje
Byłam u ciebie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies