Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:41, 18 kwi 2017

Do góry
an_tre napisał(a)
Jaka różnica z moim ogrodem, u mnie wiele roślinek jeszcze śpi, a wilczomlecze nawet nie myślą o kwitnieniu, magnolia obsypana pierwszymi pąkami i nie wiem czy zakwitną, bo chociaż jest słonecznie to wieje zimny lodowaty wręcz wiat, który mnie wygonił z ogrodu. Fotek nie robiłam bo wszystko zbyt intensywnie się rusza
Wolę zaglądać do waszych ogrodów w cieple mieszkania i podziwiać cudowne wiosenne kwitnienie, poznawać rośliny, których do tej pory nie znałam.

Ania, mur robi dobrą robotę, wkoło otulona jestem drzewostanem i domami, moje drzewa ogromne, to cieplej, ale jak mróz nadchodzi, trafia i mnie.
W domku teraz najlepiej buziaki

fantastyczne Elaty
idą czarne kwiatostany, potem dojdą do wysokości około 40cm

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 11:26, 18 kwi 2017

Do góry
Kasik napisał(a)

Black tulip zachwycajaca...nowa magnolia też...niech rosną i cieszą wszystkie

Brzoskwiniowy sad też przepięknie rozkwitnął
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:16, 18 kwi 2017

Do góry
Bogdzia
Dzięki za tyle ciepłych słów
Fajnie byłoby mieszkać obok siebie, nawet była posesja do kupienia, ale gdzież byś swój raj zostawiła

U ciebie straty, ja już mam też pierwszą. Magnolia Jolanthe super ruszyła, prawie pąki otwierała i nagle uschła, gałęzie jak suche podpałki odpadały, nie wiem co się stało, żal mi tak bardzo.
Jeden pęd został, sprawdzałam dokąd susz sięga, będę ratować, wykopię i przesadzę i poczekam....a nuż uda się uratować.
A na jej miejsce dam brzozę Purpurea.

Mam jeden jedyny taki rodek, ma 3 miejsce, korzenie sprawdzone, wygląda tragicznie, wszystko wkoło zdrowe, wywalić go czy ratować???
Dostał i nawóz i oprysk, jak było sucho, teraz nie mam jak powtórzyć.

nazwy nie pamiętam, kartki odpadły, ale na czerwono kwitł

Frezja
z opóźnieniem dziękuję, mam nadzieję, ze miałaś udane święta

MonikA
O piwonie drżę, zwłaszcza drzewiaste, okazuję się że kolejna zakwitnie, choć 1 kwiatkiem, no i Leoś nie patrzy i jedną najładniejszą już pęd połamał.

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:14, 18 kwi 2017

Do góry
Milka napisał(a)

Aniu, widoczki są, tylko zimno, leje i zwiewamy z ogrodu, wczoraj chwila bez deszczu, ale ciemno, coś fotnęłam. Buziaki i Tobie też tego samego życzę

kwitną wilczomlecze od Alinki i od Ciebie też zaczynają
Jaka różnica z moim ogrodem, u mnie wiele roślinek jeszcze śpi, a wilczomlecze nawet nie myślą o kwitnieniu, magnolia obsypana pierwszymi pąkami i nie wiem czy zakwitną, bo chociaż jest słonecznie to wieje zimny lodowaty wręcz wiat, który mnie wygonił z ogrodu. Fotek nie robiłam bo wszystko zbyt intensywnie się rusza
Wolę zaglądać do waszych ogrodów w cieple mieszkania i podziwiać cudowne wiosenne kwitnienie, poznawać rośliny, których do tej pory nie znałam.
Zakątek z fioletową ławeczką 10:44, 18 kwi 2017

Do góry
HanaK napisał(a)
Doroto, ławeczka jest cudna, zmieniłaś też chyba avatarek ? Świetne zdjęcie!!! Ogród masz dopieszczony i bujny, lubię sobie powędrować po Waszych 3 siostrzanych wątkach Pędzę do Ani

Witaj Haniu
Fajnie, że ławeczka się podoba. Jeszcze jakieś fioletowe i niebieskie dodatki muszę wyhaczyć. W ogrodzie teraz leży śnieg, ale chwasty trochę wyrywałam Kurczę, chyba magnolia mi zmarzła a dostałam ją od siostry. A awatarek zmieniłam na bardziej aktualny
Madżenie ogrodnika sezon 2017 10:25, 18 kwi 2017

Do góry
I pocieszyłaś mnie. Magnolia + wygwizdów. Mój pierwszoroczniak Satisfaction rośnie przy tarasie...wiuwa tam koncertowo...przestałam się martwić o nią
Chociaż zapowiadane przymrozki nie pomagają w optymistycznym patrzeniu
Bawarka 10:15, 18 kwi 2017

Do góry

magnolia
Ogród z łezką II 09:44, 18 kwi 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

tą magnolia sie zachwycam to jest taka moja wiosenna różyczka ( moja Piruetaka będzie miała 3 kwiatki ...a twoja juz okazała jest)

Moja ma ze 20 kwiatów, jeszcze ma, jak przyjedziemy w piątek, to może być po wszystkim...
Kwiat Piruetki jak kamelii. Ładny i pachnący na dodatek
Kasia mi ładny okaz w zeszłym roku kupiła. I tak jej od dołu 3 gałązki obcięłam, słabo z miejscem mam...
Hirutkowy raj:)) 08:33, 18 kwi 2017

Do góry
Nikita napisał(a)
Krysiu, ale z powodu przymrozku większych strat ogrodowych nie odnotowałaś? Ja, aż się boję jechać zobaczyć u mnie...magnolia już takie ładne pąki miała....och !
U Małej Mi straszne straty...aż żal potrzeć.

Magda znacznych strat nie mam,ale magnolie pewnie juz sie nie rozwina mam brazowe kwiatki,tulipany niby zyja,ale sie nie rozwijaja,teraz pada snieg z deszczem a ja ruszam nad morze ,ech ta pogoda.
Moja bajka 08:00, 18 kwi 2017

Do góry
kasiek napisał(a)
Boska ta żółta magnolia! Klona szkoda, mnie też połowa czerwonego padła... Ale reszta piękna u Ciebie, zwłaszcza w tym słoneczku

Kasia nad klonem już nie boleję tak bardzo w obliczu tego, że mogę inne rośliny stracić bo okazało się, że to wertycylioza.
Rododendronowy ogród II. 06:25, 18 kwi 2017

Do góry
A jednak, magnolia przymrożona Kiedyś też miałam, bardzo szybko rosła ale zawsze kwiaty jej mróz sponiewierał,zamiast cudnych kolorków oglądałam brązowe szmatki, przesadziłam w miejsce mniej spektakularne, niestety nie przeżyła tej operacji, nie żałowałam..
Ogród Małej Mi 2017 23:57, 17 kwi 2017

Do góry
Czy te fiordy będziesz odławiać przed Wigilią,to ja pierwsza po taki rarytas ?
Moja magnolia też sponiewierana,ale chociaż nacieszyłam się nią kilka dni .Jutro sprawdzę co jeszcze zmarnowane.Też nie wyrywam włosów i tak mam mało
Hirutkowy raj:)) 23:46, 17 kwi 2017

Do góry
Krysiu, ale z powodu przymrozku większych strat ogrodowych nie odnotowałaś? Ja, aż się boję jechać zobaczyć u mnie...magnolia już takie ładne pąki miała....och !
U Małej Mi straszne straty...aż żal potrzeć.
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 23:43, 17 kwi 2017

Do góry
Wiosna fajowo się zaczynała,aż do dzisiaj.
Jeszcze wczoraj moja magnolia wyglądała tak

A dzisiaj już taka,cała zniszczona przez mróz

Dzisiaj byłam w pracy,ale jutro lecę sprawdzić resztę zniszczeń.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:05, 17 kwi 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Pięknie ci kwietnie ta twoja magnolia
I fajną ma miejscówkę kiedyś będzie patronowała nad tymi fanatycznymi skrzyniami.
Jeszce trochę i nie czeka duża zmiana. Powiększam i to duuuuzo swoją działkę ;P

Właśnie jak ostatnio u Ciebie byłam to nie bardzo rozumiałam co masz na myśli
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:02, 17 kwi 2017

Do góry
Pięknie ci kwietnie ta twoja magnolia
I fajną ma miejscówkę kiedyś będzie patronowała nad tymi fanatycznymi skrzyniami.
Jeszce trochę i nie czeka duża zmiana. Powiększam i to duuuuzo swoją działkę ;P
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 21:37, 17 kwi 2017

Do góry
Magnolia już po trochu przekwita:

Natomiast tulipanki nabierają kolorów:

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:34, 17 kwi 2017

Do góry
Witam wszystkich,jestem tu nowa choć może brakowało mi śmiałości się zalogować,bo jak każdy(no może ja tak sama uważałam) sądzi ,że sobie sam poradzi,no bo jak oglądam tyle programów,czytam a Panią Danusię to ogromnie podziwiam.
I tak kończąc mój wstęp ,błagam o pomoc,brak mi koncepcji,bo odkąd pamiętam mam z tym wielki problem ,najpierw nasadzę ,potem wywalam,bo to nie tak,oczywiście natura robi swoje i jest naturalna selekcja.Ale teraz to tak się zawzięłam,jak sama P.Danusia mówiła-chce patrzeć na ogród jak całość.
Chciałam,żeby on żył był pełnia koloru -a jak na moje oko jest -bo jest.
Pomóżcie mi swoją wiedzą i pomysłem.
a teraz mam problem z tym kawałkiem mam tuję,ta żółta tuja uschła-lato zrobiło swoje (zdjęcia mam z zeszłego roku)przy ławeczce są tylko tuje.chciałabym dodać drzewa które ożywiały by ten zakątek,a ten pas długi -to już porażka wizji.
Po drugiej stronie jak widać na zdjęciu mam tulipanowca,pod nim w tym roku posadziłam po bokach rododendrony,bo padł mi jeden płożący.planuję posadzić jeszcze przed nim trzy kule bukszpanowe
jutro może zrobię lepsze zdjęcia

a i najważniejsze wyznacznikiem środka tego prostokątnego placu jest magnolia Susan(jest moja największą radością)ma już 6m szerokości
Pozdrawiam wszystkich i proszę o pomoc
Moja działka na Dębowym Lesie 21:20, 17 kwi 2017

Do góry
malgocha1960 napisał(a)
Aniu,pięknie magnolia ci kwitnie.Moja uraczy mnie aż jednym kwiatkiem.jUŻ NIE MAM CIERPLIWOŚCI DO NIEJ.

Gosiu jakaś zimnica się zrobiła. mam naozki nie uszkodzą dzieję,że roślin przymrozki nie uszkodzą
Madżenie ogrodnika sezon 2017 20:38, 17 kwi 2017

Do góry
wiedziałam że jak tu wejdę po przerwie
będę napawała oczy ślicznymi fotami
piękna magnolia piękne buksy z tulipanami no i Tytus
Marzenko pięknie
a na minione święta i następny okres życzę Ci spokoju i czasu który sobie musisz dac
buziaki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies