Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

anna_t 19:28, 20 kwi 2017

Magda szacun za te obserwacje
teraz to już ciepło jest w porównaniu do poniedziałku-wtorku. znowu grujeczniki mi ścieło... chyba dopiero za jakies 4 lata jak tuje urosna przestane mieć z tym problem
słuchaj funkie już się wyłaniają? mam takie podstawowe jakieś od połnocnej strony i nic ich nie widać
Nikita 23:30, 20 kwi 2017

anna_t - obserwacje meteorologiczne uskuteczniałam, bo martwiłam się o moją magnolię. Dziś w nocy zapowiadają -4ºC, więc już się nie martwię...na pewno kwiaty zmarzną...szkoda.

Aniu, hosty pokazują kły w zależności od odmiany i stanowiska. Ja mam taką jedną odmianę (rośnie w słońcu) która kiełkuje już w połowie marca. Ale mam też takie które do tej pory udają nieżywe.
Nic się nie martw, jeśli nic je zimą nie zżarło to na pewno wybudzą się ze snu. Hosty nie wymarzają, przynajmniej ja nie słyszałam i u mnie nigdy nie zmarzły. Mogły ewentualnie kłącza zgnić, ale musiałaby być bardzo mokra jesień i równie mokra wiosna.
Myślę, że kilka dni słonecznych wystarczy i kły się pojawią.
kitek81 13:26, 21 kwi 2017

cieszę się, że strat nie masz po przymrozkach duża radość dla ogrodnika
widać, że roślinki mają się dobrze i ładnie kwitną
Nikita 10:58, 23 kwi 2017

kitek81 – Kasiu, niestety nie byłam po ostatnich przymrozkach w moim „szmaragdowym” (a było u nas w piątek nad ranem aż 4ºC na minusie) …nie wiem jak tam moja magnolia i pozostałe roślinki. Migdałek już zaczynał obsypywać się kwiatami, więc pewno wszystko zmrożone. Boję się pojechać…dopiero w weekend majowy zobaczę. Dobrze, że miłorzęby jeszcze listków nie wypuściły bo na 100% byłoby po nich.
Nikita 11:02, 23 kwi 2017

Za to domowe przedszkole bardzo cieszy…
pomidorki już spore, myślę że za 3 tygodnie pójdą do gruntu

poziomki też podrosły, choć one bardzo powolny wzrost mają i przy okazji pokażę zakupione chwilę temu, a podpatrzone u Kasyi w ogrodzie, modliszki do spinania roślin…super wyglądają
Nikita 11:08, 23 kwi 2017

Wczoraj niesamowity ból głowy odebrał mi możliwość brania aktywnego udziału w moim życiu…leżałam z kocem naciągniętym na głowę, trzęsłam się jak przy ataku febry i jakby tego było mało - mdliło mnie jak w pierwszym trymetrze ciąży. MASAKRA. Dziś już jest ok…i dobrze! Bo czeka mnie rodzinna imprezka – podwójne chrzciny. Podwójne, bo bliźniaczek !!!
Idę prasować kreację...
Kasya 11:11, 23 kwi 2017

Nikita napisał(a)
Wczoraj niesamowity ból głowy odebrał mi możliwość brania aktywnego udziału w moim życiu…leżałam z kocem naciągniętym na głowę, trzęsłam się jak przy ataku febry i jakby tego było mało - mdliło mnie jak w pierwszym trymetrze ciąży. MASAKRA. Dziś już jest ok…i dobrze! Bo czeka mnie rodzinna imprezka – podwójne chrzciny. Podwójne, bo bliźniaczek !!!
Idę prasować kreację...

Magda, tak na przyszłość, Deksak SL i jak ręka odjal, sprawdzone
paniprzyroda 22:23, 25 kwi 2017

Ten Deksak to na ból głowy, czy na ciążę Czesław pomiziany Pozdrawiam.
kitek81 23:02, 25 kwi 2017

Miejmy nadzieję, że magnolia nie dała się przymrozkowi!
pomidorki super rosną, zapowiadają się smakowicie
bólu głowy nie zazdroszczę, czasem miałam podobnie-na razie jest ok
Nikita 01:57, 26 kwi 2017

Kasya – dzięki, muszę spróbować następnym razem

paniprzyroda – he he …dobre…w sumie to obojętnie na co, byleby pomogło.

kitek81 – Kasia, pojadę to zobaczę. Magnolia rośnie w zacisznym miejscu, może jakoś dała radę…