Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 19:20, 14 cze 2022

Do góry

Migawki z ogródka 19:18, 14 cze 2022

Do góry
Graham Thomas na przedpłociu wita gości przy furtce

Ptasi gaj 19:06, 14 cze 2022

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Piękne obrazki! Novalis dobrze tu działa w tle
Elu, trawek to masz narodową kolekcję  Trzęślica trzcinowata - nie znałam, jak duża rośnie w sezonie?
Kocimiętki - bardzo ładne egzemplarze
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:05, 14 cze 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Danusiu, w październiku posadziłam róże z donicy, kwitną spektakularnie i mają duże krzaczki. W listopadzie sądziłam z gołym korzeniem - te dopiero te krzaczki budują i mają po kilka pąków, znacznie później. Jeśli chcemy szybszy efekt i pewność koloru/odmiany, to z pewnością warto wziąć donicę. Twoja różanka JUŻ zachwyca, właśnie z Jolą Joku porównywałyśmy stan z marca i teraz. 100% efektu. Za rok będzie szał absolutny.
Dziękuję za niedzielę, znów mało czasu na wszystko... a odurzona jestem do dziś.
Różanka... nie było, a jest!

Całość w ruchu

Oko nie obejmie.

Teraz ... czekamy na hortensje, trawy i dalie
Buziaki!

Ogrod juz po horyzont ! Piekne widoki
Ogrodnik to wiecznie na cos czeka… i wzdycha
Ptasi gaj 19:01, 14 cze 2022

Do góry
Wczoraj kupiłam kocimiętki purrsian... Bardzo ladne po 15 zł

Kilimandżaro rozwija swoje kwiatuszki

Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 18:53, 14 cze 2022

Do góry
Agi2006 napisał(a)

Piękny ogród z przyjemnością obejrzałam relację!
Ogród tylko w bieli - ja także taką koncepcję planowałam na początku, jednak nie jest to łatwe i wydaje mi się, że sprawdzi się bardziej w zacienionych ogrodach, gdzie można operować wieloma roślinami cienia i spektakularnych liściach. Wtedy biel rozświetla. Fiolety masz bardzo udane i patrząc na zdjęcia myślę, że dobrze się stało, że skusiłaś się na wyjście spoza bieli 

W ogródku Martki 18:49, 14 cze 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Takiego widoku jeszcze nie pokazywałam płatki, płatki. Deszcz, wiatr i nie zdążyłam usunąć przekwitających kwiatostanów. Magaro, nie zniechęcaj się mimo wszystko

Tego też jeszcze nie było, w rozkwicie Leonardo da Vinci. Z penstemonem wszystko jakby lepiej wyglada

Gillenia kwitnie

I znów róże??? Munstead Wood

W ogrodzie pachnie. Niesamowicie w dodatku. A ja wreszcie rozpoczynam urlop ogrodowy Będzie się działo

Pięknie kwieciście, Boże, już róże przekwitają? Nie chcę żeby tak szybko wiosna mijała
Kloników bardzo szkoda.
Jaki masz aparat że prawie ujął kolory Munstead Wood? Mój zawsze ma z tym problem
Wszystkiego po trochu 18:40, 14 cze 2022

Do góry

ostatni już kwiat pięknej Daphne,
niestety sadzonki już zgniły, nie udało się ukorzenić

zaczyna Gipsy Boy, kolor niestety wyjaśniony, w naturze jest boski, ciemny , przekwitając prawie fioletow Kasia Kasya- wie bo ją ma
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 18:31, 14 cze 2022

Do góry
Danusiu, w październiku posadziłam róże z donicy, kwitną spektakularnie i mają duże krzaczki. W listopadzie sądziłam z gołym korzeniem - te dopiero te krzaczki budują i mają po kilka pąków, znacznie później. Jeśli chcemy szybszy efekt i pewność koloru/odmiany, to z pewnością warto wziąć donicę. Twoja różanka JUŻ zachwyca, właśnie z Jolą Joku porównywałyśmy stan z marca i teraz. 100% efektu. Za rok będzie szał absolutny.
Dziękuję za niedzielę, znów mało czasu na wszystko... a odurzona jestem do dziś.
Różanka... nie było, a jest!

Całość w ruchu

Oko nie obejmie.

Teraz ... czekamy na hortensje, trawy i dalie
Buziaki!
Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 18:20, 14 cze 2022

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Margerytko, jakie masz u siebie odmiany derenia Kousa? Zjawiskowy efekt... jak cała reszta. Szukam jakiegoś drzewka z rozłożystą koroną, nie kolumnowego. Mam już Milky Way i zastanawiam się, czy nie dosadzić niedaleko innego?
Wszystkiego po trochu 18:17, 14 cze 2022

Do góry
Jeszcze kwitnie co nieco z rodków, ale reszta już przekwita i wygląda słabo. Dziś zaczęłam ciąć Novą Zemblę, chcę ją trochę ograniczyć

a niektóre zakątki o tej porze są fioletowe nareszcie spokój w kolorach

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 18:11, 14 cze 2022

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Margerytko, tu jest pięknie!!!
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 18:11, 14 cze 2022

Do góry
Aga, rabata ma się całkiem ok, aczkolwiek sprowadziły się na nią krety…

Bergenie od mamy mają się bardzo dobrze. Hakone przeżyły. Hortki rosną też jako taki. Tak za dwa lata myślę, że będzie gęsto
April podbija las... 18:06, 14 cze 2022

Do góry

firletka smółka musi być przesadzana , czy tam rozdzielana, inaczej zanika. Miałam jej kilka kęp i nie robiłam tego, jest już na wyginięciu
April podbija las... 18:04, 14 cze 2022

Do góry
April napisał(a)
Narecznica czerwonozawijkowa. Szkoda że ona nie jest taka cały rok

Mam jej ze trzy kępki ale tylko ta najstarsza jest teraz najefektowniejsza. Jednak dość słabo przyrasta, może potrzebuje czasu.

Fajne zestawienie rdzewiaczków
U mnie młode listki cały rok są takie rdzawe
Mój ogród pod lasem 17:58, 14 cze 2022

Do góry
malgol napisał(a)
Znacie sie na azaliach pontyjskich? Pieknie kwitna,ale maja badzo luzny pokrój .Obcięłam ubiegłej wiosny kilka gałązek tych co najbardziej bujnęły do góry,ale sytuacji mocno to nie zmieniło.Można drastyczniej ciachnąć?
taka to sytuacja...

Ja swojej nie cięłam i sama po latach się zagęściła.
A tak jak pisze Hania taki luz wygląda wspaniale na tle leśnej zieleni
Mój ogród pod lasem 17:54, 14 cze 2022

Do góry
malgol napisał(a)
Aureola Ona chyba tez mnie lubi

Nie wiem czy nie za daleko od misy posadziłam hakonke i hortki? Plan był taki,żeby przeglądały się w lustrze,ale tak to jest jak chce się coś odgapić od Aprilka Poprawić ? Jeszcze mogę...

Ale Ty masz boski ogród
A poprzednie zdjęcia z rodkami też cudne, nie musisz się powstrzymywać Bajka

A ta hakonka to chyba All gold bo Aureola ma paski
Ogrodowe wariacje 17:35, 14 cze 2022

Do góry
Wiaan napisał(a)
Różanka

Klasa! Cudnie! Przemyślane w każdym calu. To zestawienie wygląda nadzwyczajnie! Jak nazywa się ta różowa szałwia?
Edit: Moja MW nie jest tak fioletowa...
Ogród Basi 17:33, 14 cze 2022

Do góry
basia3012 napisał(a)

Tej Nowej Zembli obłamałam dzisiaj zwiędłe przyrosty. Nie wiem co jest temu rh.

O, były takie w momencie obłamywania.

Basiu, niesamowita szkoda
Szczególnie, jak wkłada się w to całe serce.
Pokaż te zdjęcia w wątku
https://www.ogrodowisko.pl/watek/868-rozaneczniki-choroby-i-szkodniki?page=226
Może Adam coś Ci na ten temat powie. A dlaczego oberwałaś pędy? Myślisz, że już były nie do odratowania?
Trzymam kciuki za krzew.
Będę dobrej myśli razem z Tobą.
Pozdrawiam
Ogród w dolinie 17:28, 14 cze 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Asiu, pięknieje Ci przestrzeń! Frontowa - otworzyłam buzię ze zdumienia! Ładnie złapała pionowe akcenty. To trzcinniki KF? Ależ bujnęło wszystko. Piękne Purple Rain na rabatach. Różyczka z ostatniego zdjęcia także urocza, lubię tę fazę rozwoju pąka... jeszcze skryta, tajemnicza. Dobrego dnia, Asiu! Czy wstawisz buczka?

Marta, to są trzcinniki Overdamy. Urosły wysokie, najwyższy sięga mi do piersi , Szykują się do kwitnienia, czyli będą jeszcze wyższe.

Mam taką fotkę buczka, jak potrzebujesz jakieś zbliżenie to daj znać, zrobię.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies