Hamakowa, mam problem z pokazaniem tej rabaty w całości. Łapie w tle wszystkie domy z okolicy...
Trudno, znowu będzie fragmentarycznie
Częśc słoneczna z lilakami, teraz tu rządzą kosmosy.
Cześć cienista, bardziej w całości. Gdyby się ktoś zastanawiał jak szybko przyrasta dereń kousa, to u mnie bardzo szybko.
Fragmentarycznie - widać oczka?
Na "starej" różance za to róże już nie kwitną albo jeszcze nie kwitną Ostały się resztki Ascot i Mme Boll(biedaczka choruje po kolejnej inwazji mrówek), w pąkach czekają Voyage, Candy Rococo i liliowe nn, która w drugim kwitnieniu zaczęła pokazywać kwiaty zupełnie niepodobne do pierwszego rzutu. Cała rabata zaczyna przybierać jesienne barwy, pokazują się pierwsze kwiaty na marcinkach.
Odrobinę września wstawiam
Zacznę spożywczo. Objadamy się namiętnie winogronami, paprykami i nadal pomidorami. Te ostatnie to nawet na dzikiej różance owocują, przywlekłam ich nasiona wraz z szklarniową ziemią albo z własnym kompostem.
Na dzikiej różance róże już całkiem ładnie się zadomowiły, niektóre z karzełków do kolan przemieniły się w 1,5m krzaczory Kwitną, pachną, owocują, ciekawe czy w przyszłym roku jakieś konfitury utrę z płatków.