Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Judith 16:38, 07 paź 2022

Roocika napisał(a)
Ten widok z drzewami przecudny

Nooo

DariaB napisał(a)
I u Ciebie poranne słońce maluje obrazy! A borówki - ogień

Borówki są super - i ozdobne, i dające owoce .
Wiolka5_7 18:45, 07 paź 2022

Piękne duże drzewa robią jednak klimat uwielbiam takie ogrody
Na rabatach też cudnie kolorowo
MartaCho 19:34, 07 paź 2022

O rety, ale ogień na rabacie! Nie wiedziałam, że borówki są aż tak ozdobne! Cudne!
A i Red Baron nabiera masy
olciamanolcia 19:47, 07 paź 2022

Judith napisał(a)
Doczekałam się

O w takiej jesiennej czerwieni to ja moge tonąć Następny cud
Odnośnie borówek-jak kupowałam mojego tatara to tez je widziałam w szkółce i się zastanawiałam nad krzaczkiem ale tylko po to aby zdobił jesienią . Śliczne som
ElzbietaFranka 21:04, 07 paź 2022

Jeżeli chodzi o czerwień w jesieni uważam, że borówka daje najładniejszy kolorek. Warunek musi być co najmniej tydzień ładnej pogody.

Brzozy, sosny, platany i klony trzeba sądzić. Szybko rosną jak chcecie mieć ladny klimat.
Judith 19:47, 08 paź 2022

Gdy słońce wyjdzie, jesienne kolory zaczynaja świecić . Aczkolwiek u mnie jets dużo cienia, zatem nie wszystko ma szanse sie pokazać tak jak borówki z najlepszej strony. Ciekawie wyglądają Anabelki, ale są w cieniu i na zdjęciach wyglądają szaro...

Dzisiaj była piękna pogoda - słońce i ciepło, zatem ogrodowo aktywnie . Dokończyłam cięcie żywopłotów (wreszcie!!), zostało mi jeszcze zebranie ścinków... I posadziłam dziesiątki tulipanow. Brawo ja! .
Martka 20:26, 08 paź 2022

Żałowałam, że miałam dziś tylko 1,5 godziny na ogród, pogoda była wymarzona. Cebule też posadziłam, pomarańczki z L.
Takie pokrzątanie po ogrodzie daje satysfakcję, której nikt inny nie zrozumie
Za czerwienią nie przepadam, ale ta jesienna to zupełnie co innego, wszelkie przebarwienia przemawiają do mnie. Borówkę przyłapaną na gorącym kolorze podziwiam u Ciebie, dlaczego jej jeszcze nie posadziłam? Już wiem, podejście zrobiłam w szkółce, lecz było kilka odmian i pojęcia nie miałam, czy ma to znaczenie czy też nie. Czy masz u siebie różne?

ajka 21:02, 08 paź 2022

Ja też co roku zachwycam się kolorem borówkowych krzaczków. Pięknie płoną
nicol21 21:25, 08 paź 2022

piękne kolory poranne, słonce.... w takich wypadkach jesien jest piękna
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Agatorek 20:59, 09 paź 2022

Krzewy borówek dają czadu! Pięknie się wybarwiły

Świetny jest tez widok z drzewami…. Zazdroszczę trochę .