No tak, liście inne, ten mój poprzedni Palibin też takie miał. W takim razie co ja tam wsadziłam? Metka była z Palibinem. A co tam, śliczny jest i pachnący bardzo - oto dowód:
Z trzeciej strony, to on nie jest ani lilakiem ottawskim, ani węgierskim, bo ma inne liście.
A to białe jest bardzo ładne, podobne do tej verbeny hastata, zbierz nasionka Elu.
Mój floks jeszcze nie myślał żeby zakwitnąć, a Twój mimo że malizna, to proszę jaki ładny.
Dzisiaj przede wszystkim było podlewanie. Ponadto oczyścilam część irysów, bo sporo liści zaschło i okropnie to wyglądało. Nie lubię tego robić, bo kręgosłup się odzywa
Trochę fotek:
ogrodowa zaczyna się wybarwiać, różowa czy niebieska będzie?
posiałam w tym tygodniu bratki już z myslą o kolejnym sezonie - zastanawiałam się też gdzie sadzić będę cebulki jesienią i zastanawiam się gdzie je kupić
miłego tygodnia życzę wszystkim zaglądającym do mnie
W 2011 r. kupiłam na próbę jedną hortensję: Hydrangea serrata 'Blue Bird' - doświadczenia: corocznie przemarza, ale odbija, w tym roku przesadziłam ją w inne miejsce i chyba doczekam się większej ilości kwiatów niż 1-2 jak w latach ubiegłych )