Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:41, 10 wrz 2013

gierczusia napisał(a)
Aaaa... ... Pooglądałam sobie Was na święcie róż ... Ale fajne są takie spotkania ... A z podtekstem ogrodowo - kwaiatowym to są fajne podwójnie

Ogrodowiskowe spotkania zawsze sa udane , przynajmniej tak było na wszystkich na których byłam.
Bogdzia 21:46, 10 wrz 2013

makkasia napisał(a)
poczytałam, pokręciłam się
Pozdrawiam ciepło

Miło Cię widziec Kasiu. Kręc się po wątku i po ogrodzie ile chcesz.Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 21:50, 10 wrz 2013

Kindzia napisał(a)
Właściwie po trochu osłonięty z każdej strony...właśnie też nie okrywałam, ale teraz zima łaskawa była. Zobaczę jak zimę przeżyje...Dziękuję Bogdziu
Nie mam możliwości cieniować...muszą dać radę.
Buziolek zostawiam

Trudno mi takie rady dawac ale ja próbuje , zostawiam w jakimś miejscu i jeśli mi podmarznie to znak ze trzeba przesadzic w inne osłoniete miejsce . Kosztem jest oczywiscie jednoroczne kwitnienie , ale mysle że to jest do przeżycia.Bardziej ważne jest cieniowanie i jesli nie mozesz tego robic ze względu na odległosc to najlepszym wyjściem jest osłoniecie rośliny inna rośliną, tak wiec osłoniecie jest bardzo ważne. Pozdrawiam Kasiu.
Joku 21:51, 10 wrz 2013

Bogdziu, dziękuję za odwiedziny u mnie. Miło mi niezmiernie że do mnie wpadłaś.
Bogdzia 21:55, 10 wrz 2013

irena_milek napisał(a)
Faktycznie mniej cię Bożenko, nadrobiłam
deszcz zawsze pożyteczny, o ile w powódź się nie przeradza;
proszę wrzucaj fotki, przecież u ciebie o tej porze tak jest pięknie, stanowczo za mało pokazujesz nam swój ogród
zostawiam ci budleję i motylki

Irenko ja dotąd przenosiłam rh , teraz wzięłam sie za byliny więc w tym roku mam raczej brzydko bo nawet kwitnace przesadzam.Przez chorobę nie robiłam zdjec ponad miesiąc, a tak wogóle to tyle już pokazywałam ze chyba wszyscy na pamięc znaja mój ogród więc nie bede nikogo zanudzac.Dzieki za piękne zdjecie i serdecznie pozdrawiam.
Bogdzia 21:57, 10 wrz 2013

Joku napisał(a)
Bogdziu, dziękuję za odwiedziny u mnie. Miło mi niezmiernie że do mnie wpadłaś.

A mnie miło że Ty do mnie wpadasz choc prawde mówiąc nudno u mnie ostatnio . Pozdrawiam serdecznie Jolu.
Bogdzia 22:01, 10 wrz 2013

maria_kalinowska napisał(a)
Witaj Bogdziu. Widzę, że już poruszacie temat ochrony Rh przed zimą. Ja w ubiegłą zimę osłoniłam tylko jeden, reszta była bez osłon. Ten zadbany, osłonięty, wychuchany wogóle nie zakwitł, bo pod osłoną zgniły pąki. Te potraktowane po macoszemu zakwitły. Już nie będę na zimę zawijać.

Marysiu czyli potwierdzasz to co ja mówie i robię , nie okrywac.Bardzo mi miło że zajrzalas do mnie. Dziekuje bardzo i serdecznie pozdrawiam i zdrówka zycze .
Bogdzia 22:03, 10 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)
Moje rodki bez okrywania a za Twoją poradą cieniowane przed zimowym słońcem świetnie dawały radę. Tylk nadmiar wody jest w stanie je zabić.... Lub susza....

Cieszę sie jeśli moge pomóc i jesli Wam rh dobrze rosna bo to piękne rośliny i warto je miec w ogrodzie.Pozdrawiam Marzenko.
agniecha973 22:07, 10 wrz 2013

Bogdzia napisał(a)

Irenko ja dotąd przenosiłam rh , teraz wzięłam sie za byliny więc w tym roku mam raczej brzydko bo nawet kwitnace przesadzam.Przez chorobę nie robiłam zdjec ponad miesiąc, a tak wogóle to tyle już pokazywałam ze chyba wszyscy na pamięc znaja mój ogród więc nie bede nikogo zanudzac.Dzieki za piękne zdjecie i serdecznie pozdrawiam.

Bogdziu, nie wolno podnosić ręki na starszych, ale normalnie lanie Ci się należy za te słowa!!!
Bogdzia 22:09, 10 wrz 2013

monteverde napisał(a)

U mnie w warmińskim Helsinki świetnie się trzymają a ta Nowa Zembla co Ania kupowała padła po zimie reszta oki Bogdziu jakie różyczki kupiłaś?

Aniu nie powinna całkiem paśc , moze źle wyglądac ale nie paśc , może ją susza fizjologiczna wykończyła? Kupiłam za rada Kasi Chippendale i Eden Rose.U mnie róże źle rosną , jest w tym trochę mojej winy bo chyba za czesto je podlewam i potem chorują ale i ziemię mam nie dla róz i nawet dawanie im lepszej ma krótkotrwały efekt niestety. Już miałam wogóle z nich zrezygnowac ale Kasia powiedziała że Chippendale kwitnie niezawodnie więc muszę to sprawdzic.Pozdrawiam serdecznie.