Najbardziej żal postrącanych i połamanych kwiatów hortensji...50% nie zakwitnie...
Ucierpiały żurawki,brunery,hosty...trzeba będzie poobcinać listki...taką gradową burzę widziałam po raz pierwszy... ....dzisiaj tylko sekatorek do ręki,grabki ...i wielkie sprzątanie...wszędzie zielono,pełno liści....nie chcę więcej takich niespodzianek.
Danusiu to drzewo lisciaste to jak się nazywa? Poszukuję jakiegoś lisciatego właśnie do posadzenia w niedalekiej odległości od przyszłego tarasu i najlepiej aby w miarę szybko rosło. Możesz mi Danusiu coś doradzić?
Ja też mam taki płoteczek u siebie i postanowiłam go zostawić. Za płotkiem są tuje i irga, a przed płotkiem nawiozłam ziemi i robie rabaty. W sumie wyszło że płotek widać jakies 10 cm, ale wyszedł fajny stopiń.
Roślinki przed płotkiem sie rozrosną, irga sie rozrośnie i płotka za chwilę może nie być .
Taki sposób wymysliłam na płotek, bo M marudził że tyle kasy wydał, a ja teraz chcę to wywalać .
Wczoraj siedziałam w smochodzie i czekałam na M i zobaczyłam jak kwiczoł przeganiał wiewórkę. Ona uciekała a on dopadał do niej i dziobał. Wyciągnełam z torby aparat ale już było po akcji i tylko przez szybę samochodu zmęczonego kwiczoła ,,zrobiłam ".
Drogie dziewczyny! Fajnie zastać Was po powrocie Wróciliśmy, wygrzani słońcem na długi zapas Holenderskie chłody powitałam z przyjemnością Nie wiem w co teraz ręce włożyć bo w ogrodzie wszystko zarosło. Powoli się wdrażam. Będa zdjęcia, ale to musi chwilę potrwac. Na razie tylko takie na zachętę