Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

admete 07:11, 29 sie 2013

Ostatnia dalia.......

admete 07:14, 29 sie 2013

Moja hortensja na tle kamyka który kładzie się na podmurówce.......domek z zewnątrz nabiera koloru

I kamyk na przyporach...........

Joaska 15:05, 29 sie 2013

Aga to się zdzwonimy przed targami
A kamyczek na elewacji bardzo mni się podoba
Co do ogrodników to aż trudno uwierzyć, że trudno Ci kogoś znaleźć...... przecież mamy kryzys!!!!
Tak czy inaczej zyczę w poszukiwaniach sukcesów i cudownego ogrodu!
admete 07:39, 31 sie 2013

Asiu no dziw bierze z tymi ogrodowymi .
Faktem jest to że nie obdzwoniłam pół Kielc i nie sprosiłam wszystkich możliwych namiarów z netu do siebie na działkę (z drugiej strony nie ma ich też nie wiadomo ile ), ale z tymi co się umawiałam zawsze mam jakieś problemy - najczęściej nie odbieranie telefonów/brak kontaktu - i tak jest znowu - ja nie wiem co z tymi ludźmi jest .
Dzwonię do kolejnego pana od czwartku i nic!!!!!!

W poniedziałek tam podjadę, bo dawał naprawdę rozsądne ceny na rośliny.i miał mi załatwić wszystkie.........nie wiem co mam robić zgromadzenie samej takiej ilości w normalnych cenach będzie niemożliwe

Za kamyk dziękuję . Zaimpregnujemy go i powinien być jeszcze ładniejszy

Zdzwonimy sie
admete 08:53, 31 sie 2013

Wczoraj załatwilismy z J kamień rzeczny na rabaty.
Wywrotki przyjechały już wczoraj przywieźli 30 ton.............obliczyliśmy że potrzebujemy jeszcze 50 .
Bez rabat pod lasem które chcemy wysypać korą

Kamień jest umorusany więc trzeba go umyć......

Próby płukania..czasochłonne...więc nie wiem czy będziemy działać w ten sposób...może sam deszcz by wystarczył???
Tylko zastanawiam się czy w piachu nie ma jakiegoś cholerstwa - nie chcę walczyć z nowymi odmianami chwastów

Joaska 12:54, 01 wrz 2013

Aga kamyk bardzo fajny... ale płukania nie zazdroszczę ..... aj bym chyba nie miała na to siły .... liczyłabym jednak na deszcz
Mathildis 21:44, 02 wrz 2013

admete napisał(a)
Wczoraj załatwilismy z J kamień rzeczny na rabaty.
Wywrotki przyjechały już wczoraj przywieźli 30 ton.............obliczyliśmy że potrzebujemy jeszcze 50 .
Bez rabat pod lasem które chcemy wysypać korą

Kamień jest umorusany więc trzeba go umyć......

Próby płukania..czasochłonne...więc nie wiem czy będziemy działać w ten sposób...może sam deszcz by wystarczył???
Tylko zastanawiam się czy w piachu nie ma jakiegoś cholerstwa - nie chcę walczyć z nowymi odmianami chwastów

Moja znajoma co roku wiosną w taki sposób przepłukuje swoje kamienne rabatki

Przejrzałam cały wątek i jestem pod wrażeniem zarysu ogrodu - zaznaczam do podglądania
admete 07:35, 06 wrz 2013

Asiu zrezygnowaliśmy jednak z pomysłu płukania żwiru - nie mam na to czasu .
Nasz wykonawca rozsypał kawałek kółka i polał woda z węża - już jest cudnie.....a deszcz jak piszesz zrobi swoje

Mathildis Witam serdecznie!!!!
Podejrzewam że tak jak piszesz na wiosnę trzeba będzie zrobić małe mycie...ale to tylko część a nie kilkadziesiąt to - co mi przyszło do głowy...........także sitko może się jeszcze przydać

Zapraszam do mnie serdecznie..mam nadzieję że będe miała w tym roku jeszcze co pokazywać.
Na weekend jestem umówiona z kolejnym ogrodowym i tu już wiem że zjawi się na pewno.....a nie jak 3 jego poprzedników.

------------------------------

Starzy ogrodowi odwodnili kwadratowe rabaty.niszcząc mi przy tym koszyki z hiacyntami i depcząc moje mozolnie wyhodowane rudbekie .
Pracownik przeprosił, a pan ogrodowy zachował się jak cham z chamskimi odzywkami do mnie - zakończyliśmy w ten sposób współpracę

Okazało się że nie tylko ja mam problemy z umówienieniem ogrodowych
Teściowa ma do odświeżenia ogród, umówiła się na spotkanie z jakąś panią (firma ma stronę w internecie).oani nie zadzwoniła i nie przyszła na umówione spotkanie.

Kto pracuje w tych Kielcach??????
admete 07:41, 06 wrz 2013

We wtorek przyjechała kora .
Zamówiłam 7m3.....sama wożę na taczkach .......i rozsypuję na rabatach pod lasem.
Z mamą plewimy te rabaty na bieżąco.....już prawie kończymy .
Czuję tą korę w kościach i mięśniach - ale jakie piękne są efekty
Przekwitające byliny od razu wypiękniały

I cień domku na tle lasu

admete 07:45, 06 wrz 2013

Jeszcze trzeba dosypać i wyrównać....ale to na sam koniec.

I tworząca się ścieżka do lasu..

Dzisiaj jedziemy po kolejnego domownika
Odbieramy sczeniaczka sznaucera olbrzyma.
Boję się o ogród - chyba bardziej niż o straty w domu .
Ale póki co mam nadzieję że uda mi się go nauczyć, załatwiania na zewnątrz i nie tratowania roślin na rabatach

Miłego dnia życzę