Ale pomysłowae masz rabaty z hostami,ślicznie wyglądają podkłady przedzielane pasami z kamyczkami Czy podkłady też są na jakiejś podsypce z kamyków? Jak długo leżą już w ziemi?
Pozdarwiam serdecznie
Jestem zauroczona twoimi macierzankami,ale to już Ci pisałam.Teraz widzę cały przedogródek i bardzo ale to bardzo mi się podoba całość.Kamyczki wysypałaś od samego początku ? Jednak macierzanki w grupie robią wrażenie,moje są porozstrzelane tu i tam..A co to za drzewko przy macierzankach zaraz przy ogrodzeniu?
Zauważyłam u Ciebie garaż ze zjazdem w dół,ja też mam taki ale w budynku gospodarczym,zjazd będziemy likwidować,przez to budowaliśmy drugi już z normalnym wjazdem.Jak podczas dużych opadów?
Zmykam spać...
Zimy bywały mroźne bardzo, ale nigdy nie okrywałam piwonii, oprócz krzewiastej młodej jeszcze i w ubiegłym roku przesadzonej. Znajdę dla nich inne miejsce, w sierpniu przebuduję tę rabatę.
Haniu, Jasia to potrafi zestawienia robić, śliczne jak Twoja nie doszła rocznica, Twój M., zapewne cały czas jest przy Tobie i czuwa pozdrawiam Haniu i życzę miłego dnia
Aspirin z lnem ładnie i krwawnik z artemisią , a do trzeciego aż się prosi pszczelnik -dracocephalum ruyschiana teraz kwitnie, ja mam różowy krwawnik ze starcem
Piękne zestawienie berberysa z tą żółcią - co to za krzewy?
Aniu, zdjęcia 'deszczowe' oglądam w kółko, są zachwycające!
No i to strzyżenie! Perfekcyjne! Też lubię strzyc, tylko potem kręgosłup mnie pobolewa, bo moje bukszpany nie są wysokie.
Zastanawiam się, jak sobie radzisz z wysokością? Na dabinę wchodzisz, czy na podest jakiś?
I te nożyce elektryczne mnie interesują, jakiej marki i mocy wybrać?
Jeszcze kilka układów:
Jarzębina z nieistniejącej wsi Czerwony Strumień nad miskantem 'Gracillimusem' (kolory liści świetnie ze sobą tonują):
I jak to u nas, swojsko:
I noc mnie przy robocie zastała:
Uwaga: po latach przygotowań odchwaściłam trawnik i teraz czekam na efekty opisane na opakowaniu środków.
Chciałam Wam polecić pewien zgrany w miarę układ roślin (trzeba tylko dobrze posadzić - u mnie do lekkiej poprawki):
czosnki, pierwiosnki Finki, pierwiosnki inne w towarzystwie turzyc paskowanych (zakryją brzydkie liście powyższych) i z bodziszkami w tle:
Także róże caniny podsadzone dzwonkami (zawsze kwitną w tym samym czasie czy tylko w tym roku?)