U mnie wczoraj co chwilę padało, dziś było ładnie ale robota nie szła, bo komary nie dały. Są ich niezliczone ilości. Mam pełno swędzących bąbli!
A róza przy pergoli to Flammentanz, czy Symphatie?
Przetacznik kłosowy Erica zaczyna kwitnąć
Rudbekie zaczynają jedna jest wyższa od Green Wizzard, rośnie za nia trochę widać, ale już nie pamiętam jaka odmiana, zobaczymy jak zakwitnie houtunia kwitnie i panoszy się po rabatce oleander hoti Limka
Pełno będzie winogron i jeżyn, ale nie będę miała śliwek ani deserowych jabłek, zimówek jest trochę przez folie zrobiłam zdjęcie pomidorkom owocującym przesadzone krzewy goji jeszcze pokazują kwiatki ale i mają też owocki, zdjęcie trochę słabejutro zrobię owocki, bo za bardzo rozmazane zdjęcie
No i brzoskwinia Inka będzie trochę do pojedzenia
Witam serdecznie
Nazywam się Magda i mieszkam w małej nadmorskiej miejscowości.
Jestem zafascynowana Waszymi ogrodami, ale niestety sama nie potrafię zrobić czegoś ciekawego z moim.
Nasz dom wybudowaliśmy 5 lat temu. Ponieważ środki finansowe ograniczone zawsze był problem z odłożeniem czegoś na ogród. Ale już postanowione. Małymi krokami chciałabym zrobić moje wymarzone "miejsce na ziemi". Przed domem mam zasianą trawę i położoną kostkę. Kilka choinek. Na razie tyle wystarczy. Z tyłu na jesień zamierzamy zorganizować trawnik.
Na obecną chwilę zajęłam się próbą zaprojektowania kawałka ziemi koło schodów i tarasu.
Niestety nie wiem czy dobrze dobrałam rośliny i nie wiem czy one się polubią. Bardzo proszę o ocenę i sugestie co zmienić. Zapomniałam dodać że to miejsce jest od strony północnej bo zapewne ma to jakieś znaczenie http://www.gardenpuzzle.pl/projects/show/175082
Kwitną fasole, w tym roku tylko szparagówka nie wiedziałam gdzie w tym roku posadzić mieczyki to poszły do warzywniaka, bo mogą rosnąć na tym samym miejscu po 3-4 latach a teraz zagadka jakiego owocu jest to kwiat?
Dziękuję Jasiu.Penstemona mam od kilku lat,nie okrywam ,wkoło się wysiewa .Jest na naszym forum o nim wątek ,poczytaj.Za chwilę też wkleję swojego.Nazwy nie znam ,zapomniałam.
Czyściec ma nieco ciemniejsze kwiaty na pierwszym zdjęciu a na drugim pełne słońce go nieco rozjaśniło.Pozdrawiam Jasiu.