Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zielony chaos u Dawida 17:27, 27 cze 2013

Do góry
zawitka napisał(a)
Witaj Dawidzie nasta łczas róż co jedna to piekniejsza ja mam 5 krzaczków bo z 5 mi zmarzło i juz miałam nie kupować a jednak ---kupiłam psia kostka biała polastern Pozdrawiam rózanie : A lilie jeszcze u mnie nie kwitną??

Rozumiem, że na fotce ten zakup jest? No cóż, ja zazwyczaj kupuję u jednego sprzedawcy i nigdy mi sie wczesniej nie trafiło żeby coś było nie tak. Ta jhest jedyna... stąd jej nie reklamowałem - ma swój urok. Po prostu ją przesadzę i spróbuję zdobyć 'Flammentanz' oraz 'Rosarium Uetersen'
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 17:23, 27 cze 2013

Do góry

Zuziu, Ewo! Ja też w ogrodzie mam co nieco z ubrań w zapasie, ale dojechać w czymś trzeba. I nie zmarznąć,
Kwiaty w niezłej kondycji, warzywa też! Tylko ogórkom za zimno.11 C w nocy, stanowczo za mało.
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 17:19, 27 cze 2013

Do góry
O! Bukiety mile widziane, szczególnie od takiej osóbki! Dla niej też bukiecik!

Edytko, a słoneczko dziękuję! Nawet do ogrodu wpadłam zobaczyć jak rośliny przeżyły.Ogólnie nieźle, tylko dziś szaszłykarnia odchodziła na całego, nalęgło się tego okropnie dużo!
Pozdrawiam
Zielony chaos u Dawida 17:19, 27 cze 2013

Do góry
Witaj Dawidzie nasta łczas róż co jedna to piekniejsza ja mam 5 krzaczków bo z 5 mi zmarzło i juz miałam nie kupować a jednak ---kupiłam psia kostka biała polastern Pozdrawiam rózanie : A lilie jeszcze u mnie nie kwitną??
Może niedoskonały ale..... 17:01, 27 cze 2013

Do góry
Anulka napisał(a)
Jesteś specem w tej dziedzinie mając tyle róż ale teraz ta pogoda bardzo im nie sprzyja,jak zapobiegasz wszelakim chorobom grzybowym? wiadomo deszcze im nie sprzyjają a wcześniej były upały,też niedobrze..
Zaraz idę przyciąć te moje...w ilości sztuk dwie,aż się wstydzę a mieszkam przy ulicy Różanej więc to obowiązek mieć róże w ogrodzie no ale moje wcześniejsze marniały,miałam też piękną fioletową,nieziemski zapach i co? Też się obraziła na mnie,chyba nie umiem z różyczkami za pan brat :A może polecisz mi pienne,chciałabym dosadzić dwie z przodu domu na rabacie gdzie rosną funkie,lawendy,szałwie,żurawki,rabata kwitnie na fioletowo-różowo-kremowo więc kolor róż też bym chciała w odcieniach różu i żeby powtarzały kwitnienie no a przede wszystkim by za bardzo nie chorowały,znajdą się takie Michalino?

trudno mnie nazwać specem- popełniam błędy a jak coś nie wiem to posiłkuję się internetem.Dla mnie to takie żywe słowo. Fioletowa to pewnie Maizner Fastnacht- też miałam i już nie mam To, że Ci padła to nie Twoja wina tylko szlachetne tak mają.Trochę mrozu i po nich. Ja mówię, że szlachcianki na suchoty padają.Różowa to tylko Bonica- kwitnie cały sezon, moje nieokrywane przeżyły [ale nie będę więcej eksperymentować]. To bardzo dobra róża dla początkujących ponieważ jej witalność cieszy i zachęca do dalszych zakupów. Z tym, że kup więcej dla lepszego widoku. W tym szpalerze mam 5 albo 6 krzaczków

niestety zakryły wszystkie żurawki ale można np.3 szt posadzić w trójkącie a obok to co napisałaś.
Bardzo lubię tą różę

Pienne- no cóż. Miałam dwie, okrywałam je zgodnie ze sztuką czyli agrowłókniną okręcałam , nawet miejsce szczepienia owijałam specjalnie żeby nie przemarzło i po pierwsze zimie było jako tako a po drugiej wykopałam bo było po nich. I to mnie skutecznie zniechęciło. Miałam jeszcze w donicach 2 Cindrelle z Lidla. Ładnie wyglądały i nawet zimą je przechowałam w piwnicy ,kwitły ale musiałam wyjechać .U mnie wszędzie słońce moi panowie zajęci zapomnieli o nich i uschła.Tak skończyłam przygodę z piennymi.
Uffff, ale gaduła jestem. Ujmę to tak - ja z piennymi dałabym sobie spokój chyba ,że w donicy i odpowiednie warunki do przechowania.
Ale zgodnie z reklamą "ty tu rządzisz" ?
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:51, 27 cze 2013

Do góry
Marzenko wypoczywaj i laduj akumulatorki
Nasz mały raj na ziemi :) 16:51, 27 cze 2013

Do góry
Na spotkanie mogę jeszcze przywieźć irysa fioletowego

rogownicę to ta na drugim planie...

Dąbrówkę

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 16:47, 27 cze 2013

Do góry
Miłego popołudnia
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 16:43, 27 cze 2013

Do góry
i na koniec dla miłośników borówek
Nasz mały raj na ziemi :) 16:42, 27 cze 2013

Do góry
Na rabacie przy studni dosadziłam jeszcze trzy berberysy Admiration. Jeden już był ale potrzebowałam więcej koloru...

Zielony chaos u Dawida 16:42, 27 cze 2013

Do góry
Oczywiście są już pierwsze lilie

'Pink Pixie'

'Loretto'

'Linda'

'Rosella's Dream'

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 16:41, 27 cze 2013

Do góry
Zielony chaos u Dawida 16:38, 27 cze 2013

Do góry
'Pomponella'

'Rhapsody in Blue'

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 16:36, 27 cze 2013

Do góry
Zielony chaos u Dawida 16:33, 27 cze 2013

Do góry
No i pozostałe różyczki 'Graham Thomas' z daleka...

... i z bliska

'Chopin' w porównaniu z moją ręką

'Heimatmelodie'

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 16:33, 27 cze 2013

Do góry
Nasz mały raj na ziemi :) 16:33, 27 cze 2013

Do góry
Bardzo lubię to ujęcie ogrodu... Może jeszcze nie w idealnym stanie ale mi się podoba
Z jednej strony pergoli posadzona róża pnąca czerwona Ena Marknes, taką polecił mi Pan w szkółce zobaczymy czy mówił prawdę... Po drugiej stronie pergoli clematis Madame Veillard. Szczerze to myslałam że nie przezył bo po zimie nic nie wypuszczał ale wypuścił w końcu od korzenia.... i teraz kolorystycznie nie bardzo mi ta pergola pasuje ale zobaczymy...

Te irysy mam do podzielenia jeśli ktoś by chciał mogę przywieźć na spotkanie w Pisarzowicach W rzeczywistości jest troszkę bardziej różowy niż fioletowy

W tym roku na studni stoją pelargonie...

Przy drzwiach wejściowych oprócz jałowca którego formuje w dwie kuleczki, miniaturowych dalli stoi jeszcze gliniany dzban, który ktoś chciał wyrzucić a w nim Osteospermum

Zielony chaos u Dawida 16:28, 27 cze 2013

Do góry
A u mnie wciąż różano Najpierw coś co kupiłem z etykietką...

i miało być pnące zakwitło tak:

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 16:23, 27 cze 2013

Do góry
Jolu,dobrze nieraz wepchac sie w obiektyw komuś,żeby przypomniec o swoim istnieniu.Dziekuję,ze zajrzałas do mnie.

Bozenko,odebrałam meila,dziekuję.

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 16:14, 27 cze 2013

Do góry
Karolinko,jednak nie dojechałas i nie miałysmy okazji poznac sie osobiście,czego bardzo żałuje.

Ewelinko,dzięki temu gąszczowi wyrywam chwasty,które sa wielki,małych nie widac.Fajnie było znowu cię spotkac,teraz pewnie w sierpniu u Szmita.

Bozenko,trawnika do kasowania jeszcze troche zostało.Cieszę się,ze znowu miałysmy wspaniałą oakzję na spotkanie.

Grazynko,ja w zasadzie lubię wszystkie kolory w ogrodzie,nieraz coś wyjdzie nie zamierzenie.Uważam,ze tego okresu ogrodowego jak tak mało,ze nie mam sumienia eliminować kwiatów,które podobaja mi się tylko ze wzgledu na kolor.

[img

size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/40/402209/original.jpg[/img]

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies