Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boćkowe perypetie ogrodkowe

Boćkowe perypetie ogrodkowe

nieszka 23:14, 11 sie 2013

Nie wyrzucaj. Poprostu nie znalazłaś jej jeszcze odpowiedniego miejsca A przecież to się nie musi udać nawet za trzecim razem

U mnie róże też w tym roku chorują. A to robale jakieś a to plamistość. A ja postanowiła nie używać żadnej chemii.
monteverde 23:31, 11 sie 2013

bociek napisał(a)
Mamy to... Myslicie, ze przesadzam? Moze tak byc... Ale dla mnie nierowno

Tu mi sie wydaje, ze zrobil sie za maly brzuszek przy kostrzewie...

A tu przesadzilam goryczke i pelnego dzwonka karpackiego... Szalu nie ma, wiem, dlatego moze dalabym zamiast goryczki zurawke Lime Marmelade, jakies 10 szt... Potem buksiki...

Boćku nie szalej a tam podsadź lawendę to się wyrówna i pszczółki ją lubią i pożytek będzie bo nektaru nazbierają buziam
JoannA 23:42, 11 sie 2013

Bociusiu, u mnie od kilku lat nikt nie dba o okoliczne pola, chwaściorami zarastają więc znam ten ból z ostami, mniszkami i innymi dobrodziejstwami. Moi sąsiedzi też się zbytnio do kwiatków nie garną i wszystko sie u mnie rozsiewa. w tym roku już 2 raz pryskam trawnik bo różności już w nim wyrosły. I do tego koniczyna i babka się wdała. Ale już po bólu ale niestety tylko chemia musiała być użyta
pozdrawiam
Mala_Mi 08:45, 12 sie 2013

Przy ulu sadź coś dla pszczółek... daj obwódkę baksikową lub z żurawek... a w środku daj kfiotuszki... ale sie już powtarzam....
Milka 15:50, 12 sie 2013

A ja patrząc na foty, dałabym więcej trawek, i bylin takich naturalnych, pięknych cały rok.....bo za ogrodzeniem, sama natura jakoś próbowałabym to połączyć w jedno
tylko nie krzycz
bociek 20:48, 12 sie 2013

Magda, jak ma Ci sie chciec jak masz wychuchane i wymuskane

Aga, no ja nie wiem co siem dzieje, w zeszlym roku tyle robala nie bylo. I w dodatku w cisach odkrylam nowe miseczniki Grrrrr

Madzen, mi czasami wypadaja, ale zawsze te lubiane
popcorn 20:55, 12 sie 2013

Jaki fajny ul! Bosko
bociek 20:59, 12 sie 2013

Nieszka, wyrzucic nie wyrzuce, najwyzej oddam w dobre i spragnione roslin lapki Ale jeszcze bede probowac, bo goryczka tak cudnie kwitnie

Aniu, a Ty wiesz, ze ja o lawendzie nie pomyslalam??? Mus rozwazyc pomysla, dzieki

Joasiu, siostro w chwascianym bolu U mnie trawnik tez juz malo trawnikowy, ale ze wzgledu na pszczolki musze przebolec Pomysle o tym jutro a raczej w przyszlym roku U mnie wdala sie chwastnica a na to lekarstwa nie ma i jeszcze jakies trawsko rozlogowe o bardzo silnych korzeniach.

Anek, taki jest plan, przeciez wiesz, doradzalas mi i ja siem tego mam zamiar trzymac. Lawenda biala tez jest . Pszczolki lubia i kwiatki zurawek i kwiatki buksikowe i inne kwiatki, ktore juz tam sa i ktore dojda. Bo beda jeszcze laaaaaaany cebulowych, no moze mini lanki

Irenko, jak to wiecej trawek????????????????????????? Kurcze, przeca u mnie trawiasto bardzo bardzo Cale mnostwo trawek, na froncie, na kolejowej, cala wielka rabata trawiasta... Nieee trawek wiecej to nieeee. To znaczy stipa bedzie w kwiatkach upchana, zeby dodac zwiewnosci. A zeby pociagnac trawiasta dalej to nieeeee i tu bede uparta jak osiol
I dlaczego mialabym krzyczec, no cos Ty, skad Ci to przyszlo do glowy
bociek 21:02, 12 sie 2013

Karolina, ul jak ul, ale jakie mam fajne pszczolki
Jak dam rade to Wam pokaze jak wygladaja i jak mieszkaja Ale to dopiero za miesiac Na razie im staram sie nie przeszkadzac, bo bardzo ciezko pracuja w ulu. Karmia krolowa i czerw (przyszle pszczoly), no i zbieraja co sil w skrzydelkach pylek i nektar
Debra 21:03, 12 sie 2013

bociek napisał(a)
[. Co do spotkania nie moge sie zadeklarowac, ale jesli tylko bede miala mozliwosc dolaczyc do Was to dam znac.

Dziekuję, to brzmi obiecująco Mam nadzieje, że taka możliwość będzie i dołączysz
Wszyscy się ucieszą