A miało być tyle opcji bukietowych... a tu tylko część urosła . Strat nie chcę liczyć i cieszę się tym co mam. Chyba tej zimy odpuszczę sobie zakupy.
W bukiecie w górnym centrum, z odrobiną żółtego to Jowey Nicky - cudna. Otoczona w bukiecie przez Jowey Winnie. Kwiaty małe bo z działki - bez wody od miesięcy.
Już kwitną miskanty? Jaka to odmiana? Słodkie!
Ja nawet lubię ciąć żywopłoty, o ile nie mają 2 metrów i nie wymagają drabin/rusztowań. Ale nawet i to kocham, jeśli mam do wyboru pielenie w kostce.
wszystko piekne ale to zdjecie szczegolnie mnie urzeklo
tak szybciutko przebiegajac przez watek, u mnie po deszczu w moim prywatnym lasku zebralam juz koszyczek grzybow, troche maslakow, podgrzybkow i 2 borowiki - juz ususzone a maslaki w occie w sloiczku.
Co z tą Gałgasia? Jakie nowe wlosci, podzielcie sie ploteczkami i nowinkami, bo ja nic nie wiem. Ciagle zajeta budowa zaniedbalam sie towarzysko. Buziaki, pozdrawiam
Jeszcze takie tam cukiereczki
Ciekawe czy Ambrowiec mnie w tym roku zaskoczy kolorami
Moim zdaniem fajnie się zgrał zebrinus z hortensją i jeżówkami
a werbena z vanilką i perovskią
Małe porównanie różanki.
Maj 2022
Sierpień 2022
Trochę się jej przytyło Muszę dokupić jedną różę bo Wiliam nie przeżył i jeden bukszpan też zrobił kaput i mam dziurę do uzupełnienia. Tylko i aż trzy miesiące różnicy.
Pięknie bardzo
Ostatnio sadziłam nowe sadzonki astra Breslau z sadzonki od Ciebie. Bardzo go lubię i większość gości zwraca uwagę na niego.
Ewo, w lipcu dopadłam dalię, którą chciałam mieć- Walzing Mathilda. Teraz ma ze 30 cm, karpy mikre ale 4 szt za to. Myslisz że zakwitnie jeszcze, ma szansę zdążyć? Moge ją chować z doniczką na zimne noce do domu