Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Edy 10:27, 25 cze 2013

Do góry
cięcia i wywijasy jeszcze muszę dopracować po deszczu taki był tamaryszek różowy a tak teraz
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:25, 25 cze 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Irenkoja również się cieszę, a z tą ślicznością nie przesadzajcie (tutaj amerycki optymizm wymięka)

Nie dość, że śliczna, naturalna, roześmiana, to jeszcze amerycka optymistka Nie za dużo pozytywów, jak na taką jedną małą kobitkę ??? Niesamowicie się cieszę, że Cię poznałam!!! Jestem teraz tak samo zachwycona Tobą, jak Twoim ogrodem

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 10:18, 25 cze 2013

Do góry

Ranczo Edy 10:17, 25 cze 2013

Do góry
jednoroczne
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 10:15, 25 cze 2013

Do góry
Wrzucam Ci na pamiątkę z dużym buziakiem

Ranczo Edy 10:14, 25 cze 2013

Do góry
Od wczoraj u mnie leje a to fotki z przed deszczu...... krzewuszka hosta zbiera pączki
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 10:12, 25 cze 2013

Do góry
Jolu,wróciłam przed chwilą ze spaceru, zaczęło kropić, ale jeszcze nie leje. Górą ponad kaloszki na pewno nie będzie Zastanawiam się, co najpierw robić w domu przy takiej pogodzie: mycie okien odpada, prasowania nie lubię, na obiad chłodnik, więc żadna fatyga. Chyba jednak ogródkową robotą się zajmę, podleję parapetowe i może balkonowe? Bo jakby nie napadało na nie, to uschną.
Pozdrawiam

Ogród z przypadku 10:09, 25 cze 2013

Do góry
Ogród Tosi 10:08, 25 cze 2013

Do góry
atena35 napisał(a)
Róże wsadzone, teraz proszę mnie ratować i doradzać co dalej

Myślałam o lawendzie albo jasnych żurawkach, albo o niebieskich ostróżkach, ewentualnie trawy?

No i co z podporami???

Nie wiem czy mam rację, ale ja bym tym różom tylko dołożyła obwódkę z bukszpanów i dała im spokój. Dla mnie róże są dostojne i bardzo dekoracyjne same w sobie i nie wymagają upiększeń. Zwłaszcza te Twoje Podpory na razie bym zostawiła.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 10:07, 25 cze 2013

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
Ojojjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjoj tak mi przykro <tulę>

Dzięki Gosiu - byle tylko już nie padało to będzie dobrze... Tobie też kfiatuszka ślę

a teraz spaaadaaaaam stąd Zajrzę później Pozdrawiam wszystkich
Grzebyczkowe zakątki..."codziennie po godzince"... 10:06, 25 cze 2013

Do góry

Pozdrawiam Jola.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 10:05, 25 cze 2013

Do góry
Danusiu i Elusiu bardzo Wam dziękuję za troskę Jesteś kochane Kobitki Buziole i wszystkie kfiatuchy dla Was (archiwalne wiem wiem )
Ogród z przypadku 10:03, 25 cze 2013

Do góry
Zgodnie z obietnicą zrobiłam zdjęcia lewej i prawej strony basenu jeszcze raz proszę o pomoc czym go najlepiej przysłonić .lewa strona
prawa strona
oraz przód
Ogród Tosi 10:00, 25 cze 2013

Do góry
atena35 napisał(a)

Tez mam problemy z ustawianiem roślin wydaje mi się, że albo są za blisko albo za daleko
Z projektu wynika, że Rohan powinien być ok 1,20 - 1,5 m od thuji, mierząc c od pnia do pnia.

Platana nie mam w projekcie, mam inne duże drzewo: ambrowca (liquidambar styraciflua)
i śliwę wiśniową Nigra (prunus cerasifera Nigra).

Ja kupiłam ostatnio śliwę wiśniową "Pissardi", "Nigry" w ogóle nie ma w naszych szkółkach. Ambrowca poszukuję właśnie. W jednej szkółce mają podobno piękne ale kopane i trzeba czekać do jesieni
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:59, 25 cze 2013

Do góry
To miało być spokojne, leniwe popołudnie... Niedługo startujemy z remontem więc uznałam, że poniedziałek to dobry dzień na to by... odpocząć Leniwie posiedzieć sobie z rodzinką, zajrzeć na Ogrodowisko, wypić herbatkę, takie tam drobne, codzienne przyjemności...
Ale o godzinie 17 święty Pieter uznał że nad naszym miasteczkiem wyłączy "prąd" Zrobiło się czarno, ciemno i mroczno... Niebo sobie "zamruczało" i lunęło deszczem....
Ok godz 18 było już tak:

no a potem to już zapomniałam o robieniu zdjęć, bo... woda nam sie wlała do piwnicy... Piwnica niby nie mieszkanie, ale jak się w niej ma piec do centralnego, dwie pralki, zamrażarkę, bojler gazowy i takie tam inne pomniejsze to jednak nie bardzo się chce coby zalało...
Studzienki przestały odbierać wodę ok 19... ponownie zaczęły ok 3 nad ranem... Pompa, wiadra, miotły, mopy, pojemniczki mniejsze i większe, oczywiście gumowce i peleryny... czyli "niezbędnik podtapianego" A no i przyda się jeszcze dobry humor (wcale nie żartuję) i zapał do pracy - siłownia jak ta lala Ja dzisiaj się ledwie ruszam Gdyby nie to że wszystko to mieliśmy to myślę, że piwnica byłaby pod wodą Ale daliśmy radę... Miejmy tylko nadzieję, że dzisiaj nie będzie powtórki z rozrywki bo siły może ciut braknąć...
A teraz robię sobie kawusię coby tu nie zasnąć i biorę się do roboty A od popołudnia zaczynamy remoncik - no oczywiście o ile nie będziemy musieli wylewać wody

Bo to po prostu miał być zwyczajny, szary, nudny dzień

Gdzieś na końcu świata... 09:57, 25 cze 2013

Do góry
Mój eMuś wie że uwielbiam kolor fioletowy lecz do mojej urody nic nie pasuje w tym kolorze, więc fioletowe mam dodatki w domu oraz kwiatki w ogrodzie. Dzisiaj jest nasza 7 rocznica poznania się i mój eMuś postawił mi rano przy łóżku coś co pięknie pachniało Z racji tej że mam teraz bardzo wyostrzony węch, otworzyłam swoje ślepka i zobaczyłam to cudeńko. Pamietał aby nie kupować francuskiej lawendy, ponieważ ta przemarzła mi w ubiegłym roku

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 09:52, 25 cze 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)

Bardzo ładnie wyglądają skarpy z barwinka, róży okrywowej, bodziszka lub runianki japońskiej. Tylko trzeba sadzić rośliny w dużej masie, takimi barwnymi plamami.
Jednak z uwagi, że jest to przedogródek, posadziłabym coś zimozielonego i tutaj stawiałabym na runiankę .
Może pokażę przykład Z Legolandu w Danii akurat

Dziękuję Anitko za odwiedziny i propozycje do mojego ogródka. Runianka wyglada fajowo,oj duzo jej trzeba posadzić, żeby sie tak rozrosła ładnie.
Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia.
Kwiatuszka zostawiam
Grzebyczkowe zakątki..."codziennie po godzince"... 09:48, 25 cze 2013

Do góry
A to fotki z mojego ogrodu ze słonecznych dni:

Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 09:36, 25 cze 2013

Do góry
Pod jednym z domów wypatrzyłam taką rabatkę bukszpanowo-różaną. Mam jeszcze do zrobienia przedogródek, który obecnie straszy. Zastanawiam się, czy nie skopiować takiego rozwiązania z obwódkami bukszpanowymi, różami i rh. Jak myślicie?

w połączeniu z Rh i bluszczem

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 09:33, 25 cze 2013

Do góry
Gabisia napisał(a)
Mieszkaliśmy w prawdziwym raju - cisza totalna!
Śniadania na zacienionym tarasie...
Zapachy rozmarynu i lawendy były wszechobecne
Nie mogę się doczekać kolejnej podróży właśnie tam!

Gabisiu, jeżeli to nie tajemnica ( ) czy mogłabyś mi na prv podać namiary na to cudne miejsce?
szukam czegoś na wakacje we Włoszech i przeglądając ostatnio Twój wątek od początku, po prostu się zachwyciłam!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies