Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Połowa działki - czyli mam powoli dość 17:40, 24 cze 2013

Do góry
W tę sobotę po 4 latach na stałe zjadą Wnuki z dziadkiem do domu i żeby mieli co robić babcia przygotowuje Im robotę .Pokażę Wam ale nie śmiejcie się .Zbiłam budkę dla owadów będzie druga jeszcze z daszkiem skoszonym w drugą stronę ------inaczej na wstępie byłaby wojna.Będą malować kleić patyczki ,szyszki ze 2 dni będą zajęci a dalej pomyślimy .

A prosiłam żeby się nie śmiać ha ha Pozdrawiam zaglądających

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 17:29, 24 cze 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Miskanty ML dzisiaj. W tle za nimi rosną grosse fontaine i silberfeder

A tu rok temu zaraz po posadzeniu w czerwcu

Jedno i drugie zdjęcie z czerwca.... dzieli je tylko 12 miesiecy, kilka litrów florowitu i kilka m3 wody

Dzięki za zdjęcia, już obawiałam się że moje kupiłam naprawdę w jakiejś wersji odchudzonej light, a florovit mam i nie omieszkam go użyć
Pozdrawiam
Połowa działki - czyli mam powoli dość 17:28, 24 cze 2013

Do góry

Jeszcze nie cała okazałość
Ogród w budowie - nieustającej 17:28, 24 cze 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)
I tak w ogóle ten mój mix w załącznikach.

Gabrysiu, nie znam tej rosliny, co to? Urokliwa bardzo
Mój kawałek raju II 17:24, 24 cze 2013

Do góry
No i stało się! Po dwu i pół roku wirtualnej znajomości urzeczywistniło się spotkanie twarzą w twarz!

A tu jesteś z Martą i Kasią

z Hanią

z Hanią, Martą i Kuklikiem, czy Kai1sią?

Ogród z platanem. 17:21, 24 cze 2013

Do góry
Czy to jest normalne przebarwianie się buka czy choroba grzybowa? W zeszłym roku łagodnie się kolor zmieniał, a w tym ma takie plamy. W ogóle zrobił się jakiś rachityczny. Wypuścił wiosną liście i trzyma je cały czas, a w ogóle nie przyrasta. Może idzie w korzenie, ale chyba coś mu nie pasuje...

Moje zmagania ogrodowe 17:17, 24 cze 2013

Do góry
SC, wcześniejsza mi padła, bo była wsadzona w szkółce w taką osłonkę z juty czy czegoś i korzenie się nie rozwijały

Pozdrawiam
Moje zmagania ogrodowe 17:14, 24 cze 2013

Do góry
Jakby ktoś miał wątpliwość, jakie rośliny darzę największą miłością to mała podpowiedź, zakupy od Melona (Megi, Aniu, podliczyłam te znane z nazwy - zbiorek powiększył się do 75 żurawek, 13 żuraweczek i chyba 5 tiarelli)
Boję się tylko jak sobie poradzą, bo deszczu od ponad tygodnia nie było i smaży niemiłosiernie

Moje zmagania ogrodowe 17:06, 24 cze 2013

Do góry
Margarete napisał(a)
Ewelinko - miło mi że miąłysmy okazje poznac sie osobiście, wkleje jedna z fotek zrobionych w Miniaturowym ogródku GabiK

Szukałam Twojego wątku, bo chciałam już wczoraj podziękować za spotkanie, ale byłam w naszych ogrodach, a nie w dziale projektowania, zaraz do Ciebie zajrzę
Pozdrawiam i dzięki za zdjęcie
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 17:06, 24 cze 2013

Do góry
Małgosiu, witaj!
Zaglądam i okazuje się, że ja już Twój ogród wcześniej poznałam, a było to chyba po Twoim artykule o ogrodzie na dachu Biblioteki UW Nie zostawiłam śladu, ale poprawię się

Edit. Wróciłam, aby zdjęcie zostawić
Zapraszam na balkon 17:06, 24 cze 2013

Do góry
jotka napisał(a)
Cieszę się, że zaglądacie na mój balkon Zapraszam częściej
Już po remoncie sufitu, dzisiaj posprzątałam, teraz troche koniecznych zmian aranżacyjnych ...ale to za parę dni

Kwiatki przetrzymały

Witam, tez mam pomidory koktajlowe na balkonie - 4 krzaczki
Jak nazywają się te białe kwiaty z żółtym środkiem?
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:01, 24 cze 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
szalona, tęskniła jak wyjeżdżała!

Mi się wogle nie chciało jechać.... chciałąm tylko być na tym ślubie i spotkać rodzinę

We wsiowym króluje jednak żółty....... stwierdziłam, że się poddaję, różowy z żółtym muszę zaakceptować.. inaczej się nie da

Liliowce Stella coś tam

Nachyłki z karaganą (też kwitnie na żółto, a druga obok połamana przy podstawie i chyba nic z niej)

I uciekam.. wieczorkiem latam po bociusiowemu (chyba powinnam napisać po wiewiórko-bociusiowemu) na kominkach Zacznę od tych co mnie odwiedzili

I albo ja mam do niczego monitory, albo foto na kompie pokazuje to co widać okiem do d..y. To wogle nie widać żadnego efektu.... nie widać niczego..... aż szkoda czasu na wrzucanie fotek.. można pokazać kfiotka z bliska.. i tyle

Moje zmagania ogrodowe 17:01, 24 cze 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Ewelinko, a ja cieszę się na przyszłe spotkanie u mnie. Wasza radość ze wspólnego pobytu udziela się, i promieniuje na cały kraj! Buziaczki.

Haniu, jak tylko będzie taka możliwość i udamy się nad morze na wakacje, to na 100% będę u Ciebie, ale musimy mieć pewność co do urlopu M.
Dziękuję za kwiatka i pozdrawiam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:59, 24 cze 2013

Do góry
Danusiu Wszystkiego Najlepszego

PS to są te róże, które dzięki Tobie żyją i mają się bardzo dobrze! Dzięuję.
Moje zmagania ogrodowe 16:57, 24 cze 2013

Do góry
Megi napisał(a)

Ło matko, czyżby Wieloszka wykupiła jakąś żurawkę w Melonie i chce ją od niej wyszarpać?

Megi, dzięki za zdjęcia, rewelacyjne!
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:55, 24 cze 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Ani śladu po nawałnicy nie widzę
A zestawienie trojeści z fioletem super.

Basiu widziałam cię na święcie róż

A to ślad nawałnicy, muszę szybko wykopać, bo jak pójdzie w dzikie odrosty to potem tego nie wykopię...
I oczywiście ostróżek i naparstnic prawie nie mam... dużo lilii leży , floksy białe pełne trafiło..... jedna karagana chyba do wykopania Ale co to rozpamiętywać, cieszmy się tym co się zostało A trochę tego mam wiec .... otarcie łez mam

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:52, 24 cze 2013

Do góry
Zbiorowisko lawend..... misz masz... ale mi to nie przeszkadza... każdy krzak jest chyba inny

Lawenda nie jest czysto biała, jest lekko różowa.. mam kilka krzaków w innych miejscach, chyba zgrupuję w jedno miejsce..

A moje giganty się położyły ,, rozlazły na boki i widać w środku gołe gałęzie.. i dlatego trzeba jednak ciąć bezlitośnie

I w drugą stronę
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:48, 24 cze 2013

Do góry
Ola - kup sobie rozpław... Pan bylinowy na MIłocińskiej go ma.. jest śliczny i długo kwitnie.... na liliach mszyce rok temu grasowały, ale na nim nie widziałam..

Irenka - ja już tęskniłam w momencie wyjeżdżania...

Wracając do fotek.. po prawej pomarańczowe lilie, a po lewej pomarańczowa trojeść.... może nie jest tak głupio. Tylko teraz czerwone róże....... nie pasi... a pomarańcze takie ogniste i oczotegliwe że hej

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:44, 24 cze 2013

Do góry
Tych lilii nie przypominam sobie bym sadziła..... w dodatku w tym miejscu..... czerwone róże.... i pomarańczowe lilie.... oj tylko u mnie eksperymentalne połączenia kolorów....

Ale lilie ładne.. wielkie kwiaty... kolor też intrygujący...

I tak sobie tu rosną.... ale tylko ja sadzę, wiec to moja robota.... nawet na M nie mogę zwalić winy

W tę stronę widok lepszy

Grembosiowo 16:44, 24 cze 2013

Do góry
Kolejnych 100 na Ogrodowisku!

A starych drzew szkoda
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies