Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród do odświeżenia 15:58, 18 lip 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Widać jeszcze Cię trzyma...nie masz ochoty na pisanie...poczekam

A może na zachętę?

i jeszcze to, co tygryski lubią najbardziej

Buziam mocno i dziękuję za kwiatucha
Ogródek Anity 15:57, 18 lip 2013

Do góry
Lilia

Tu z limką sadzoną jesienią, ale będzie kwitła

Polarstern

Hortensje

Guzikowiec

Działka prawie w Borach Tucholskich 15:54, 18 lip 2013

Do góry
Karolina one już to mają w naturze

Great Star przesadziłem do cienia -chyba już tu zostanie

NN kupiona w Krzywaczce z nikomu nie znaną nazwą

i coś z kolorków oczywiście z hortensjami w tle

Ogródek Anity 15:41, 18 lip 2013

Do góry
Trochę świeżych fotek, w końcu jest piękna pogoda

Miejska ogrodniczka :) 15:40, 18 lip 2013

Do góry

Mój zaciszny kącik

Staruszek odpoczywa w cieniu Widać moją trawkę, która kosztowała mnie tyle pracy... Ale było warto!

Strasznie przyjazny ten Twój ogród. Kojarzy mi się właśnie z lenistwem na hamaku.
PS. Jeżeli kiedykolwiek będziesz chciała pozbyć się kilku starych drzew to ja z chęcią przygarnę

Pozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:28, 18 lip 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
miłego dnia Aniu.

Świetny giff... i modele jeszcze świetniejsze...
Dla Ciebie mój poranny motylek. Odbiło i po 6 poleciałam na obchód z aparatem

Ogrod Malgosi samosi 15:27, 18 lip 2013

Do góry
Witajcie,

jak obiecalam wklejam kilka zdjec ksztaltu rabat.
Teraz tak szybko bo duzo sie dzieje, glebogryzarka dziala i miesza ziemie z piaskiem i dostarczona ziemia 3x 8ton wow .

Tutaj od strony wjazdu, ten widoczny prostokat to bedzie boisko do siatkowki i innych sportow

kolejne widoki

Tutaj bedzie miejsce na ognisko i plac zabaw dla dzieci, ten obecny bedzie musial zmienic miejsce

Okolice tarasu

Brakuj jeszcze zdjec kolo garazu, dzisiaj nadrobie

Milego dnia zycze
Rododendronowy ogród II. 15:26, 18 lip 2013

Do góry
Bogdzia gif...wspaniały.. po prostu rewelacja..
Ja gifa nie mam ,ale mam budleje, które wyciepałaś.. i z motylkiem, bo to w końcu motyli krzew Fotki skoro świt... a już motylki latają
Przesadzałam z synusiem lilie w oczku... w mordę, łatwiej kopać rabaty .... ledwo żyję.... przyszłam do domciu sie ochłodzić

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 15:20, 18 lip 2013

Do góry
anna_g napisał(a)
..i Great Star w całości

Ania chyba fotki przestawiłaś bo to raczej coś innego
Piaskownia na zakręcie 15:10, 18 lip 2013

Do góry
Dostałam siewki tej pięknej rutbeki

Miejska ogrodniczka :) 15:04, 18 lip 2013

Do góry
Topola napisał(a)

no to najważniejsze, że jesteś zadowolona ; moje nornice na pewno też.

Ja jestem happy, nornice też, a ty? To sie pewnie okaże, bo jak ci sie zaczną odwdzieczać, to strach sie bać
Zapomnialam napisać u ciebie, ale czy mógłbyś pokazać całą rabatkę z "obcymi" (czytaj: różowymi mieczykami). Chciałabym zobaczyć, jak one tam wygladają

Margarete napisał(a)
Hej Małgosiu,
jak ja dawno do ciebie nie zagladałam.. tyle mnie ominęło..
Jakie plony masz - ale i satysfakcja duża że to samemu wyhodowane, a cukini e z grila uwielbiamy u mnie w domu szyscy, jak grilujemy miesko czy kiełbaski to zawsze tez i warzywa i wszyscy bija sie o cukinie własnie... ile bym nie zrobiła - to mało.
Lilia twoja imponująca - ja kupiłam mw tym roku w Brico taka właśnie lilie o nazweie NN = Lilia doniczkowa i na obrazku była właśnie taka jak u ciebie, na jednej głównej gałęzi dużo kwiatów a cała roslna jak na lilie to niska. Kuoiłam 2 szt, posadziłam w kwietniu do doniczek w domu bo juz miąły duże kiełki i jak to sie mówi "chciały do ziemi", rosły w domu, w chłodnym miejscu, potem wyniosłam na tars i tam dały czadu - wyrosły na wysokość 140 cm... takie giganty. Moały jedna gałąż jak normalne lilie i na końcu złoto-rude kwiaty. Kwiaty ładne ale lilie w doniczkach przewracały sie wiec postawiłam te donice w zywopłot a łodygi lili przyczepiłam do siatki ... i chociaz w ten sposób zdobiły ogród bo inaczej to musiałyby stac pod sciana za rynną, bo były takie wysokie że "leciały na pysk.
Z powodu psiaka - współczuję, wiem jaki to żal i ból po stracie, my musielismy przed laty pozegnac nasza poprzednią sunie po 14 latach bycia u nas....żal wielki.....
Zazdroszcze wam dzisiejszej kawki u Karoliny, juz byłam umówiona wiec nie moge być z wami, ale na nastepny raz to wy z Karola wpadniecie do mnie i odrobimy..

Co do spotkania w wiekszej grupie, to jestem za
A lilie faktycznie potrafia sprawiac niespodzianki, zwłaszcza takie z cebulek "od pani z rynku" W tym roku dostałam po lapkach, bo chciałam sobie sama wybrać cebule i sie dowiedziałam, że: "ja sama musze pani wybrać"! Pomyslałam, no ok, mus, to mus - nie lubie sie wykłócać Ale też dzieki temu nie wiem, co mi wyrosnie
Mój piesio był juz staruszkiem, w dodatku odziedziczonym razem z domem, więc nie do konca moim, ale przywiązał sie do mnie strasznie, a ja do niego. Chodził za mną krok w krok Niestety, nasze zwierzaki nie zyją tak długo, jak my... Ciężko później zdecydowac sie na drugiego przyjaciela...
Jak dojrzejesz do spotkania, to po prostu daj znać. Może byc u ciebie, może też byc u mnie. Jestem otwarta na propozycje
Piaskownia na zakręcie 15:02, 18 lip 2013

Do góry
Byłam w Bieszczadach i oczywiście odwiedziłam ogrodniczy sklep. A oto małe zakupy. Od dobrych ludzi dostałam parę roślinek. Hmm, był tego cały bagażnik

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:55, 18 lip 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Ewa zapraszam

Irenko, cudny ogród, a w jeżówkach się zakochałam odkąd trafiłam na ogrodowisko. Ta biała to moje marzenie!
Twoje horti dorodne, piękny zadbany łan.
pozdrawiam
Piaskownia na zakręcie 14:50, 18 lip 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Oj jak ja choruje na ten cudny przetacznik Cudenko Nigdzi go w szkolkach nie ma Latwo sie rozmnaza? Dlugo go masz? Piekne masz tez liliowce: Cytrynowe pełne przepiekne Pozdrawiam

Przetacznika kupiłam rok temu - 3 małe siewki. Ładnie się rozrosły. Myślę, że długo będzie kwitł.
Na dzień dzisiejszy wygląda tak

Działka po Babci 14:15, 18 lip 2013

Do góry
no to zaczeły się pierwsze dni ciepłych dni więc trzeba trochę porozbierać starych ogrodzeń i powiększyć działeczkę. Zaczęłem od postawienia nowego ogrodzenia było ciężko ze względu na pogodę. Zaczeły się pierwsze dni ciepła a po kilku dniach spadł znowu śnieg ale nie ma co się poddawać płot stanął. i zaczęły się pierwsze porządki wywożenie śmieci i złomu. Było ciężko. hehhehe
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 14:09, 18 lip 2013

Do góry
Zapomniałam jeszcze wkleić pomarańczową stipę z floksami i lawendy z szałwią.
Ta niebieska - jest zupełnie inna niż te fioletowe .
Kwitnie nieprzerwanie od maja chyba - co to za rodzaj??

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 13:55, 18 lip 2013

Do góry
Ana napisał(a)
Dziś majówka, pustki na forum, a ja mam chwilke na wstawienie zdjęć

Moja skarpa nareszcie nabiera kształtów...i kolorów Pierwsze tulipany rozkwitły...brakuje jeszcze roślin zadarniających - głównie karmnika....ale na niego muszę cierpliwie poczekać...

Widok z daleka - od strony wrzosowiska i bramy wjazdowej

Troszkę bliżej

Pierwsze tulipany - "Ballerina", a w tle królowa skarpy na wiosnę - czyli formowana forsycja

hej dawno mnie tu nie było ale ty widzę też dużo nie rozmawiasz, ale chociaz na zdjęcia popatrzę twoje zdjęcia oddają piękno kolor ogrodu, przecudnie.pozdrawiam.
Działka po Babci 13:54, 18 lip 2013

Do góry
Tak wyglądała działka w tamtym roku lekko przeze mnie uporządkowana, nic nie było prze zemnie nasadzane bo w końcu był to ogród babci. Poprostu pomagałem w jej pielęgnacji, jakby to powiedzieć stawiałem pierwsze kroki w kontakcie z przyrodą.

Kiedyś jakbyłem mały ogród był ogrodem wiejskim wszystko sobie rosło gdzie chiało. Było pięknie i kolorowo ale nie było harmonii.

tu już widać moje pierwsze nasadzenia trzmieline i wierzbe całolistną

i to na tyle zdjęć no więcej nie udało mi się znależć ale jak coś wygrzebie to z miłą chęcią wstawię.
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 13:51, 18 lip 2013

Do góry
Mój szpaler za brzózkami.
Zdecydowałam się na rozplenice, bo je uwielbiam.
Na razie są malutkie, ale już w przyszłym roku będzie to fajnie wyglądać.

Inne traffki:
Kwiatki i rabatki u Elizy 13:49, 18 lip 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)

ależ pięknie! obejrzałąm wszystko! nie wiem co bardziej chwalić, można tylko wszystko! jukka wielka i piękna, rh w pobliżu, marzę o takim, cudownie i do tego jeszcze zbiory pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies