Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Kindzia 09:37, 27 sie 2013

I ja z pozdrowieniami przyleciałam

Ale te ptaszki sprytne...
Margarete 15:45, 27 sie 2013

Bogdzia napisał(a)

Małgosiu moje oczy są w porzadku przynajmniej na tyle ze moge już spotykac się z ludzmi, natomiast z oczami M jest ciągle źle i dlatego sie zastanawiam czy z Wami jechac bo musiałby mnie zawieźc do Pabianic i potem po mnie przyjechac a z chorymi oczami to jednak jest problem. Chyba przez to nie da mi się jechac, choc mam wielką ochotę.Gdzie się spotykacie , w Pabianicach?

Bogdziu, jeszcze nie dogadywałysmy szczegółów wyjazdu, ale mysle że w sobote około 8-9 spotkamy sie może w tym Mc Donaldzie przy drodze z Tuszyna do Łodzi, w Rzgowie- ale i tak jedziemy przez Łódż, na Zgierz wiec mogłybysmy cie odebrać z każdego innego miejsca w Łodzi. Pomysl, jeszcze jest czas...
Wpadłam tylko na moment do twojego watku, bo jestem jeszcze w pracy, wieczorem poczytam co i jak na bieząco...
Bogdzia 18:24, 27 sie 2013

Margarete napisał(a)

Bogdziu, jeszcze nie dogadywałysmy szczegółów wyjazdu, ale mysle że w sobote około 8-9 spotkamy sie z Anita, może w tym Mc Donaldzie przy drodze z Tuszyna do Łodzi, w Rzgowie- ale i tak jedziemy przez Łódż, na Zgierz wiec mogłybysmy cie odebrać z każdego innego miejsca w Łodzi. Pomysl, jeszcze jest czas...
Wpadłam tylko na moment do twojego watku, bo jestem jeszcze w pracy, wieczorem poczytam co i jak na bieząco...

Małgoś kochana dzięki za ta odpowiedz. Jeśli moglbyśmy się spotkac w Mc Donaldzie to ja na 100% będę o każdej godzinie.Ale sie cieszę , jadę z Wami , tym razem się uda.Kwiatek dla Ciebie.

Bogdzia 18:25, 27 sie 2013

Kindzia napisał(a)
I ja z pozdrowieniami przyleciałam

Ale te ptaszki sprytne...

Kasiu miło Cię widziec.Muszę zajrzec do Ciebie. Pozdrówka najserdeczniejsze.
Bogdzia 18:26, 27 sie 2013

Kondzio napisał(a)
Buziam i tuliskam was obydwoje bardzo mocno jestem zawsze przy was i wyhihajcie wszystkie problemy może pomoże hi hi hi

Konrad twoja rada by wyhihac problemy genialna ale nie takie to proste choc pomału jest coraz lepiej. Dzięki, jestes kochany.
Bogdzia 18:31, 27 sie 2013

kasik napisał(a)
Witaj Bogdziu, cieszę się, że zdrówko już lepiej .... ja taka anonimowa na ogrodowisku... brak ogrodu, nie ma co pokazać ale bardzo cieszę się, że wracasz do formy, uwielbiam Twój ogród, Twoje ptaki, Twoje bajki... Pokazujesz to co lubię oglądać, dziękuję za to i DUŻO ZDRÓWKA ŻYCZĘ. Pozdrowienia serdeczne przesyłam

Kasiu jak miło słuchac Twoich słów. Jeśli ktoś anonimowy tak pisze to jest to cudowne. Dziekuję za te miłe słowa jednak z bajkami to już koniec tak samo jak z gifami. Będzie pewnie smutniej ale to nie ode mnie zależy. Bardzo Ci dziękuję za to ze się do mnie odezwałas. W podziękowaniu zostawiam Ci motylka.

Bogdzia 18:36, 27 sie 2013

alinak napisał(a)
Bożenko czytam że chora byłaś ?.......tyle się działo jak ja lenistwo od forum uprawiałam . mam nadzieje że nic poważnego a ty szybko wydobrzejesz . kwiatki letnie wprawdzie przekwitły , ale jesień cudna się szykuje z trawami i z astrami

Alinko byłam bardzo chora, no po prostu nie przypuszczałam że można tak bardzo chrowac na oczy. Jest lepiej ale wzrok już nie ten co przrd chorobą, co zrobic , nic na to nie poradzę.Po tak hucznym zjeżdzie odpoczynek Ci się należał. Bardzo mi żal że nie mogłam byc, bardzo chciałam byc u Ciebie i Gosi ale ten rok same przykre niespodzianki mi naszykował. Pozdrawiam Cię serdecznie, pewnie będzie jeszcze okazja by się znów spotkac.Buziaczki.
Bogdzia 18:52, 27 sie 2013

asc napisał(a)
Bogdzia.. siedzę w kamieniołomach już kolejny dzień.. porządkuję rabatę.. niech już mnie nie drażni.... układam kostkę na nowej rabacie.. pora posiać trawę.. w miedzy czasie pracuje... wczoraj zaliczyłam nockę.... Dziś urwałąm sie z pracy i dalej do kamieniołomów... stwierdziłam, że jak już demoluję, to zdemoluję rabatę która mnie wnerwia. Nasadzenia zrobię kiedyś tam, ale kształt poprawię... za jedną demolką... ziemia sucha..deszczu nie ma.. więc robota faktycznie jak w kamieniołomach..Ukradłam kawałek trawnika eMusiowi... jeszcze nie widział, bo po ciemku darłam darń..
Jutro wstawię foto co zrobiłam... dziś już było za ciemno na zdjęcia i walczyłam z czasem...
Teraz idę trochę ręce doszorować i poprzycinać połamane paznokcie ...
Nie pojechałyśmy do Kubusiowa wiec chociaż zrobię coś co mnie denerwuje od wiosny Mniejszy żal

Ania Ty zawsze ciężkie roboty sobie wynajdujesz, zawsze ponad siły , skądś to znam ale mnie juz sił zabrakło , te kilka dziesiątek lat robi jednak różnicę.Kończ te prace i znajdz chwilkę czasu na odpoczynek bo zaraz siły dla wnusia (si) będą potrzebne.
Bogdzia 18:59, 27 sie 2013

Dziweczyny na róznych wątkach uczą się jak robic sadzonki z hortensji a u mnie hortensje same sie rozsiewaja i rosna w róznych przypadkowych miejscach , pokazę siewki horti i świerka serbskiego.

Gabriela 19:13, 27 sie 2013

O siewkach hortensji jeszcze nie słyszałam, to Ci dopiero.
Chociaż u mnie wysiewają się masami funkie w tym roku, Dobrze że mamy takie siewki, lepsze takie niż chwasty.
A powiedz mi, czy któraś z tych siewek już kwitła i czy są ładne? Bo jeżeli masz kilka odmian, to możesz stworzyć całkiem nową odmianę.
Pozdrawiam.