Małgosiu, ja początkowo nie widziałam sensu robienia fotek, ciagle tych samych miejsc. Ale wystarczyło, ze zobaczyłam tę samą rabatkę wiosna i teraz, po kilku miesiącach i od razu wiem, ze warto

Ja mam ten ogród tak naprawdę dopiero pierwszy sezon. Zajmuję się tym ogrodem "na pełny etat" dopiero od 2 lat i niby w ub. roku tez coś robiłam, ale jeszcze nie wiedziałam, jak to będzie z domem i ogrodem, więc nic nie mogłam zmieniać. Teraz juz mogę zrobić wszystko, co mi się podoba, dlatego planuję naprawdę duże zmiany, zwłaszcza z tyłu domu. Chcę prawie całkowicie zmienić i kształt i wygląd tej rabaty.
Jakie mam plany?
Na pewno mocno (tak ze 2/3 przytnę perukowiec i wywalę tego wielkiego jałowca, bo nikt go nie lubi

Poza tym chcę juz jesienią przyciąć orzech i chyba będę musiała wezwać fachowców z odpowiednim sprzętem, bo to ogromne drzewo...
Całą rabatę chcę przeciągnąć aż do "leśnego zakątka". Będę miała duzo czasu zimą, żeby to zaplanować.
Poza tym rabata pod świerkami tez do przerobienia i zastanawiamy się nad wycięciem 2 świerków, bo są posadzone stanowczo zbyt gęsto i strasznie sobie przeszkadzają.
No i cały "leśny zakątek" bedzie jeszcze bardziej "leśny", będą tam zioła, poziomki i żurawina. Mam nadzieje, że dam radę to wszystko zrealizowac, bo to kupa roboty
Co do wyjazdu, to zgadłaś, w planach jest nurkowanie, jednak tym razem ja nie nurkuję, ze wzgledów zdrowotnych. Jednak juz zaplanowałam kilka wycieczek, a moi chłopcy zgodzili się poszwędać ze mną.
W ub. roku cudownie spedzilismy tam czas. Mam nadzieję, że pogoda dopisze
www.alicjawkrainiegarow.blogspot.com