Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miejska ogrodniczka :)

Miejska ogrodniczka :)

Margolka 15:11, 19 sie 2013

Dobrze, w takim razie jak już będziesz się zblizać, daj znać, to szybciutko podjadę
Jeszcze raz dzieki :*
Margarete 15:19, 19 sie 2013

Oj czytam, czytam - ja też czytam Margolko
Ja dopiro wróciłam z urlopu ale znów bym pojechała... nie chciało mi sie wracac tak było pieknie...
Gratuluje zbiorów, magnolia kwitnąca piękna... jak przyjdzie wiosna to na pewo wybiore sie na spacerz psem w twoje okolice, żeby podziwiac.
Mój ogród zmienia sie, rosnie w oczach, dlategotez robie duzo fotek.. to potem świetnie sie porównuje.
Pozdrawiam i zycze udanej wyprawy nad Hanczę. czy bedzie tam nurkowanie ?
Margolka 15:54, 19 sie 2013

Małgosiu, ja początkowo nie widziałam sensu robienia fotek, ciagle tych samych miejsc. Ale wystarczyło, ze zobaczyłam tę samą rabatkę wiosna i teraz, po kilku miesiącach i od razu wiem, ze warto
Ja mam ten ogród tak naprawdę dopiero pierwszy sezon. Zajmuję się tym ogrodem "na pełny etat" dopiero od 2 lat i niby w ub. roku tez coś robiłam, ale jeszcze nie wiedziałam, jak to będzie z domem i ogrodem, więc nic nie mogłam zmieniać. Teraz juz mogę zrobić wszystko, co mi się podoba, dlatego planuję naprawdę duże zmiany, zwłaszcza z tyłu domu. Chcę prawie całkowicie zmienić i kształt i wygląd tej rabaty.
Jakie mam plany?
Na pewno mocno (tak ze 2/3 przytnę perukowiec i wywalę tego wielkiego jałowca, bo nikt go nie lubi
Poza tym chcę juz jesienią przyciąć orzech i chyba będę musiała wezwać fachowców z odpowiednim sprzętem, bo to ogromne drzewo...
Całą rabatę chcę przeciągnąć aż do "leśnego zakątka". Będę miała duzo czasu zimą, żeby to zaplanować.
Poza tym rabata pod świerkami tez do przerobienia i zastanawiamy się nad wycięciem 2 świerków, bo są posadzone stanowczo zbyt gęsto i strasznie sobie przeszkadzają.
No i cały "leśny zakątek" bedzie jeszcze bardziej "leśny", będą tam zioła, poziomki i żurawina. Mam nadzieje, że dam radę to wszystko zrealizowac, bo to kupa roboty

Co do wyjazdu, to zgadłaś, w planach jest nurkowanie, jednak tym razem ja nie nurkuję, ze wzgledów zdrowotnych. Jednak juz zaplanowałam kilka wycieczek, a moi chłopcy zgodzili się poszwędać ze mną.
W ub. roku cudownie spedzilismy tam czas. Mam nadzieję, że pogoda dopisze
popcorn 11:39, 20 sie 2013

Małgoś ja będę na poczcie na zamkowej, w jamniku, pewnie z pół godziny w kolejce ok. 16.15-16.45. Przybywaj

Zalałam sobie wczoraj komórkę i znowu mam nową, znowu nie mam żadnych numerów buu!!

Planu imponujące koniecznie wezwij gości z uprawnieniami alpinistycznymi, uwiną się raz dwa, wezmą ze 200 zł (Bogdzia ma doświadczenie) i będziesz miała z głowy

miłych wakacji!
Margolka 15:56, 20 sie 2013

Ok, Karola, będę w okolicy P&P i odezwę się ok. 16.30
Do zobaczenia

Dzieki za namiary na ludzi do ciecia drzewa, właśnie czegos takiego szukałam
popcorn 12:27, 22 sie 2013

hej, co słychać? na urlopie już?

pozdrawiam!
Margarete 10:18, 26 sie 2013

Planujemy wspólny wyjazd - ja , Karolina, Anita i ... może ktos jeszcze na Świeto Rózy do Kutna na 7.09 .
http://www.swietorozy.pl/
Zabierzesz sie z nami ?
Margolka 11:41, 27 sie 2013

hej, hej
Wrócilam, ogarnęłam trochę mieszkanie i od razu wpadłam w wir pracy. Po pierwsze musiałam trochę ogród ogarnąć (sporo ogorków, pomidorków, cukinii, kabaczków i kalarepki na mnie czekało, nie mówiąc juz o sałacie ). Wczoraj między praniem, prasowaniem i sprzataniem próbowałam doprowadzić wszystko do jako-takiego ładu.

Przy okazji wypróbowałam nasz nowy odkurzacz/dmuchawę do liści. SUPER SPRAWA! Mieli wszystko na drobną sieczkę i dzięki temu moge to wszystko wrzucic do kompostownika. Na razie się z nim oswajam. Jak dotąd jedyna wada, to to, że jest bardzo głośny (następnym razem zakładam słuchawki wygłuszające ) i raczej trzeba mu liscie zgarnąć na kupkę, zeby sobie zassał

Dzisiaj pracuję nad zaprojektowaniem logo dla pewnej organizacji, więc za wiele nie zrobię, ale popatrzcie, co znalazłam szukając inspiracji

Baaaardzo mi się podoba! Gdybym miała miejsce w swoim ogrodzie na coś takiego, zbudowałabym natychmiast!

Małgosiu, pierwsze dwa weekendy września mam zarezerwowane, bo nie wiem, kiedy będę musiała wyjechać (praca). Jeszcze nie znam terminu, ale jak tylko cos będzie wiadomo, dam znać. Na razie muszę czekać w zawieszeniu...
Margarete 17:05, 27 sie 2013

Margolka napisał(a)
hej, hej
Wrócilam, ogarnęłam trochę mieszkanie i od razu wpadłam w wir pracy. Po pierwsze musiałam trochę ogród ogarnąć (sporo ogorków, pomidorków, cukinii, kabaczków i kalarepki na mnie czekało, nie mówiąc juz o sałacie ). Wczoraj między praniem, prasowaniem i sprzataniem próbowałam doprowadzić wszystko do jako-takiego ładu.

Przy okazji wypróbowałam nasz nowy odkurzacz/dmuchawę do liści. SUPER SPRAWA! Mieli wszystko na drobną sieczkę i dzięki temu moge to wszystko wrzucic do kompostownika. Na razie się z nim oswajam. Jak dotąd jedyna wada, to to, że jest bardzo głośny (następnym razem zakładam słuchawki wygłuszające ) i raczej trzeba mu liscie zgarnąć na kupkę, zeby sobie zassał

Dzisiaj pracuję nad zaprojektowaniem logo dla pewnej organizacji, więc za wiele nie zrobię, ale popatrzcie, co znalazłam szukając inspiracji

Baaaardzo mi się podoba! Gdybym miała miejsce w swoim ogrodzie na coś takiego, zbudowałabym natychmiast!

Małgosiu, pierwsze dwa weekendy września mam zarezerwowane, bo nie wiem, kiedy będę musiała wyjechać (praca). Jeszcze nie znam terminu, ale jak tylko cos będzie wiadomo, dam znać. Na razie muszę czekać w zawieszeniu...

Ok, czekam na ew. sygnał od ciebie !
Drzewko kamienne super - ale miał ktos pomysł.....
zawitka 17:02, 21 wrz 2013

Witaj Margolko fajne zakupy ,a to drzewko bardzo pomysłowe Pozdrawiam