Marzenko
Zawsze, jak jestem u Ciebie to zastanawiam się jak taka 1 Marzenka ogarnia to wszystko.
Graby, bukszpany, łany lawendy, macierzanki, trafki, róże powojniki, różaneczniki i wszystkie pozostałe wyglądają jak z żurnala (nie wyłączając trawnika - wiem gratulacje dla M) Różnorodność oszałamia ale nie przytłacza wszsystko jest wyczesane, wygłaskane, harmonijne. Przyznaj się, Ty masz na pewno sztab muskularnych ogrodników, którzy ukrywają się tylko na sesje zdjęciowe, w przeciwnym wypadku jesteś cyborgiem ogrodowym.
Marzenko dziękuję za relację już się czuję na bieżąco, no własnie coś o tych jajkach czytałam u Izy ale bardzo przelotowo, w takim razie musze zgłębić temat.... ale skoro te jajka sie znajdzie i będą to te czyli opuchlakowe to jak walczyć ??? pytam bo się zastnawiam czy lać czymś te moje doniczki teraz???????? grzebac w nich nie będę ale prewencyjnie bym zlała ...... tylko pytanie czym????????????
CO do zasilania energetycznego to też oststnio na ten temat myśleliśmy czy robic odgromowanie czy nie , na razie wychodzi na to że robic nie będziemy bo dużego dęba mamy, kominów na dachu nie będzie .... a ubezpieczenie trzeba będzie jakieś wykupić na wszelki, no i ponieważ my sie w 100% od prądu uzależniamy to konieczny będzie generator prunda i osobne zasilanie niezbędnych sprzętów domowych tymże generatorem.....
tak że czekam na kolejne komunikaty i meldunki .... pozdrawiam
Uff, Marzenko, przebrnęłam przez posty od piątku. My się bawiliśmy w Kubusiowie, a Ty tu pisałaś i pisałaś.
Pomysł z szablonem do bukszpanów super. Mnie się też jakoś krzywo przy sznurku obcięły. Ciągle trzeba uważać, żeby nie ciachnąć sznurka i nożyce latają. Myślisz, że jeszcze w ten weekend mogę poprawić bukszpany?
Jak Twoja woda pod ścianą wodną? Udało się oczyścić?
Ogród masz super... nie bede sie powtarzac...ale za każdym razem zauważam cos nowego, intrygujacego u ciebie. Marzenko tym razem trafiłam na ta fotke i mnie zaispirowała, chce bowiem bukszpanową obwódka otoczyc mój placyk ze żwirkiem, zmniejszę ten placyk który mam i dam bukszpan po zewnętrznej krawedzi ale moze fajnie by było gdyby znad bukszpanu od srodka wyłaziły takie super lawendy jak twoje - podoba mi sie zestawienie tych dwóch odcieni zieleni : szroniebieska od lawendy i soczysto-zielona albo nawet żóltozielona od bukszpanów. Pytania:
- jaka wysoka jest ta obwódka od ziemi ?
- jaki typ lawendy masz w srodku, ze tak fajnie góruje tymi kwiatami nad buksikami ?
- w jakiej odległości od bukszpanów rosnie lawenda, że sie tak fajnie "wykłada" na obwódce ?
Bedę wdzieczna za wyzerpujące informacje ...
I jedno zpytanie zasadnicze...? jak sie wpada na takie świetne pomysły co do kopozycji roslin, żeby miec taki boski ogród...? ? ? ?