cudnie ta rabata wygląda! Moje biały floksy nie zawiązały nawet pączków. inne też jakieś mizeroty. Ale to chyba efekt, że nie uszczykiwałam i za dużo cienia miały.może za rok dadzą czadu
Pozdrawiam
Aniu nie daje mi to spokoju, Zaspokój moją ciekawość i powiedz na czym polega Twoja praca???
Kurcze na czym Ty siedzisz ? no bo ,że na pupsku to widzę ,ale ta wież co to jest??
zapomniałam uszczyknąć floksy. dobrze ,ze przypomniałaś Pozdrówka
Trudno powidzieć nie zastanawiałam się nad tym szczególnie
Dam zdjęcie z 06/07/2013
Tu z 11/07/2013
Dzisiaj 17/07/2013 krzaczek środkowy wygląda identycznie (chyba) Sprawdzę jak wrócę z pracy
Karola,troche ziemi było nawozonej,ale chyba tuje lubia duzo wody w początkowym okresie rozwoju,ja duzo z węża lałam cały sezon i własciwie jak dłuższy czas nie pada tez daję im wody ze studni.
Znalazłam zdjęcia gdzieś z maja 2009 r ,a były kupowane we wrzesniu 2008 r .
Ania...no padłam,jestem pod mega wrażeniem
...ale jakoś mogłam sie właśnie po Tobie czegoś takiego spodziewać,bo mam wrażenie,że energia się roznosi
Zakupy cisowe superaśne,czekam jak będą się prezentowały na właściwym miejscu
Buziam
To z pewnością Great Expectations, tylko młodziutka.
Hosta zaliczana do wolnorosnacych, ale warto uzbroić się w cierpliwość, bo jest piękna.
To może być hosta Independence, jeśli białe brzegi liści są nakrapiane na zielono.
Niestety zdjęcie nie jest zbyt dokładne, musisz ocenić sama.
Jeśli ma czystobiałe brzegi to może być Patriot.
To pewnie jest hosta Guacamole.
Od niej pochodzą też nowsze odmiany Holy Mole i Avocado. bold text
Reniu,aksamitki w tym roku wyjatkowo pózno,bo z tych wysokich jeszcze nie mam zupełnie albo nasiona były niedobre.Rok temu wszystkie aksamitki kwitły mi z początkiem lipca.To samo z hortensjami,chyba przez ta długa zimę maja u mnie opózniony start.
Dora.lilie uwielbiam i mam ich około setki pewnie.Dobrze,ze wszystkie naraz nie kwitna,można dłuzej je podziwiać.
Kondziu,dziękuję.
Ewelinko,Sebku,akurat te lilie kwitna wyjatkowo długo.Nie pamiętam nazwy,jak wyjdę do ogrody zobacze czy mam okok nich oznacznick,a jak nie to poszukam w opakowaniach po kwiatach,bo sporo przetrzymuję.Gorzej jak były kupowane na agrze czy na rynku to będą nn.