Miro, to seria znana u nas jako renesansowa, słynniejsze odmiany z tej serii to Clair, Bonita, Ghita, Sissel, Nadia, Isabel czy Lea.
Są to współczesne róże parkowe, zazwyczaj o silnym zapachu i sporej wielokości (do 150 cm). Konkurują one z angielkami i z różami nostalgicznymi, chociaż myślę, że u mnie zawsze będą właśnie na tej trzeciej pozycji .
Moniiko, deszczowy bałagan nazywasz tak ładnie. W takim razie poprawiłam podpórki, i trochę lepiej?
Następne hortensje zabierają się do kwitnienia, i jest już tylko biało i niebiesko (róże przekwitły i są w pąkach, zaraz koloru ubyło).
Platykodon (rozwar) przegląda się w trawach.
Nasturcja
Róża Violette Perfume kwitnie teraz.
Kasiu, chyba Twój ma pełniejsze kwiaty, chociaż kolor podobny chociaż czekaj, mi dziś zakwitł inny i on jest bardziej podobny do tego od Ciebie zaraz dodam zdjęcie, bo mam na komórce ;P
to trzymam kciuki, żeby niedługo zakwitły liliowce u Ciebie i cieszyły właścicielkę
pozdrawiam serdecznie :*
napisałam , że ja przesadzam ale czy można to ja się nie znam ..... mi za każdym razem się udaje ale wykopuję z dużą bryłą aby korzeni nie pokaleczyć i widzę kącik którego kiedyś malowałam ale widzę również , że się nowe koncepty pojawiły skąd ja to znam ach ......
Moje cleome mają pączki, nawet wybarwione. Miałam zdjęcie, ale nieudane i wywaliłam je. Wczoraj wiało i cleome nie chciały stać spokojnie
Piszesz o samosiejkach cleome? To znaczy, że rozsiały się poprzedniej jesieni i przeleżały w ziemi zimę, czyli uległy stratyfikacji bez Twojego udziału
Żywopłocik przesunięty do samej studni,studnia przygotowuje się pod.......ciurkadełko
Trochę się nadźwigałam zanim usunęłam cementową otoczkę wokół studni ,ale było warto
Nie mam zdjęcia na którym bardziej widać studnie przed ,ale widać o co loto