Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Piknik w Hanusiowie 14 lipca 2013 17:19, 15 lip 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Nic nie umknęło przed wzrokiem Joli. mam nadzieję,że mi moich wstydliwych miejsc pokazywać nie będzie. Oj dużo pracy jeszcze w moim ogrodzie na mnie czeka. Ale nic to! Damy radę, do następnego spotkania bardziej się ogarnę!
Chyba,że będzie już za tydzień, to nie ręczę!

Co mam pokazać jak nie widziałam

Ogród piękny, stół przygotowany, atmosfera przemiła
Trudno jest zrobić zdjęcie całości jak nie ma perspektywy, ale fragmenty można pokazać.
Teraz czas na stół przy którym nas Hania gościła, karmiła strawą i dobrym słowem

I tematów nie brakowało a ja patrzyłam na nią i cieszyłam, że jestem w jej towarzystwie
W ogóle miłe grono nam sie zebrało

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:19, 15 lip 2013

Do góry
Troszke przynudzam, ale jeszcze patriotyczne lilie dorzuce

I piękne Dąbrówka 'Rainbow'

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:15, 15 lip 2013

Do góry
Kira Oak Forest

Root Beer

Berry Fizz

Vienna
Ogród na górze piasku.... 16:54, 15 lip 2013

Do góry
Jakby było mało jednego gradobicia, to tydzień temu było kolejne. Te roślinki, które się pozbierały , znowu połamało. Ale mam trochę zdjęć zrobionych przed katastrofą.

Moje ukochane Anabelki

Trochę słabe zdjęcie - ale niestety jedyne ukazujące hortensję przed gradobiciem.Przez ostatnie trzy lata nie kwitła, a jeżeli już to jeden, dwa kwiatki. Zadbałam o nią, była pięknie owinięta agrowłókniną i zakwitła wreszcie. To drugie gradobicie nie było takie intensywne, ale szkód narobiło. Odebrało mi ochotę na robienie zdjęć.

Nareszcie widać trawy.
Dla odmiany czas na zmiany... 16:43, 15 lip 2013

Do góry
Wstawię Ci moją śliwę Pissardi, ma 4 lata i korona ma niecałe 2 metry szerokości, z lewej strony rośnie miskant i jest on od niej oddalony na 1,4m. Śliwę trzeba przycinać, bo my swojej nie przycinaliśmy i jest mało zagęszczona.

Myślę, że spokojnie możesz dać za śliwą Limkę, u mnie akurat za nią rośnie piwonia.
Pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:43, 15 lip 2013

Do góry
Mira i Agnieszka, czyli już 3 głosy za zabraniem tak zrobię

i fajnie, że Agnieszko podpowiedziałaś, co ewentualnie wsadzić...chyba bliżej mi do cisa, ale trawki też zwiewnie będą górować, no pomyślę

Mira, szczerze, to i aksamitki i jakieś inne też po Anglii siałam, no nie było wyjścia, albo się uda, albo nie, udało się, aksamitki już zaczynają kwitnąć
2 rodzaje cynii miałam, wytworne i czerwone i różowe
kosmos posiałam, ale w donicy jakoś nie bardzo rośnie, tak samo dalie; w gruncie lepiej, jak dam radę..przesadzę
o to coś siałam, ale co..jak pokaże kwiaty może przypomnę sobie

Ogród w skali mikro :) 16:39, 15 lip 2013

Do góry
Oooo ... Dziś będę nadrabiać u siebie ... Katastroffffa ..,tyle dni ogrodowiskowych wagarów ... Skandaliczny skandal ,,powiedziałaby nasza Madzenka

Cieszę się ,że zaglądacie , buziaki Wszystkim przesyłam

Dziś pojechałam do obisia ,żeby kupić coś , co nazywa się korą przekompostowaną..są to drobinki bardzo niewielkich rozmiarów do ściókowania rabat , a efekt jest bardzo fajny.. Są zwolennicy grubej kory i chudej ale mnie się to spodobało nooo i pojechałam

I jak już weszłam ... to już wiedziałam ... Prawie centralnie stała hortensja limelight szczepiona na pniu ... Ona się do mnie uśmiechała ... No oczywiście lecem .. A tam ... Bezcenna ... No to idę to Kobitki z obsługi i pytam : po ile ta hortensja ???... A ona mi na to : niecałe 2 stówki ... A ja jej : a jakiejs dobrej ceny nie ma ???... I potem było jak w filmie.. Baba łap za telefon ,dzwoni , czeka i mówi : za 69 może być ??.... Mało nie padłam

Bach , hortkę do wózka , grzecznie podziękowałam i tyle mnie widzieli , bo się bałam ,że się rozmyslą

I tak oto jestem szczęśliwa posiadaczką limelighta .. A że w pionie jeszcze plac jest , to upchnę

Rododendronowy ogród II. 16:29, 15 lip 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Piękne. Liliowce są super. A taki ciemny się u nas ostatnio objawił. Tylo, że u nas to on niestety jest jeden
Obwódki z bukszpanu 16:28, 15 lip 2013

Do góry
martika napisał(a)
Pochwalę się swoją obwódką, którą sadziłam w zeszłym roku

Świetna obwódka ! Martiko z jaką gęstoscia sadziłas te bukszpany ? co ile cm sztuka? ja planuje zrobic obwódke dookoła placyku zwirowego u siebie w tym roku i nie wiem jak kalkulowac budźet ? ile bukszpanów bede potrzebować....
Spacer po moim ogrodzie 16:21, 15 lip 2013

Do góry
Witaj Agnieszka. Dziekuję za odwiedziny. W Twoim jurajskim pięknie pachnie lawendą (cudna ta ścieżka lawendowa). Jak podasz namiar na siebie, to prześlę Ci nasiona tej dziewanny.
Rododendronowy ogród II. 16:14, 15 lip 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
To dziśiejsze zdjecia. Dochodzę do wniosku że jednak mam niezły galimatias i ze powinnam wiele zmienic , a już mieliśmy wszystko uporządkowane i w tamtym roku myślelismy ze koniec przesadzania.Chyba nigdy tego końca nie bedzie.

Liliowce (niektóre)

jak przesadzisz nie będzie takiego wrażenia!
właśnie wczoraj, nie mogąc usnąć, myślałam o twoim ogrodzie, ze tyle masz roślin i że za mało pokazujesz!
co do winogron, pokuszę się i zrobię sadzonki, wiosną zobaczymy czy się przyjmą
a lilie nie pamiętam, to z czasów przed ogrodowiskowych, nie zapisywałam nazw
pozdrawiam poniedziałkowo
Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 16:09, 15 lip 2013

Do góry
Wiunia,bardzo dobra decyzja. 1,8m to zdecydowanie za niski jako parasol nad tarasem.... musisz uwzględnić jeszcze konary i gałązki, które będą się zwieszać.. drzewka trza pomacać To nie bylinka która się rozrośnie nawet z byle korzonka , no i cena nie ta
Moja jest szczepiona coś koło tego.. i to za nisko... niestety wtedy , tak jak Ty o różnych rzeczach nie myślałam tylko kupowałam.

I zamiast drugiego takiego samego nie lepiej inne drzewko??? Zwłaszcza, że ona późno ma liście i dość szybko opadają..

Koło Poznania są w Kórnikach, a jak nie ma, to możesz zamówić i przywiozą
http://www.kulas.pl/sort.php3?dzial=punkty_sprzedazy&kategoria=korniki_-_skrzynki&id=2008-08-22_20:11:48&on=tak
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:54, 15 lip 2013

Do góry
Ewa zapraszam
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 15:48, 15 lip 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)

Wstawiam moje bazgroły związane z rozmieszczeniem zakupionych limek. Nie dałam rady zrobić tego w skali. Wydaje mi się to jeszcze bardziej rozległe' ale kartki mi brakło. Starałam się narysowac w jak najlepszych proporcjach, stałam przy oknie i rysowałam. Nie wiem czy da sie coś z tym zrobić, tzn. Czyjest na tyle czytelne żeby coś doradzić.
H - hortensje
M - molinie
S - irysy syberyjskie
I - irys żółty
F - robinia frisia
Wszystko oprocz horti jest posadzone, ale na tym etapie jeszcze może zmienić miejsce. Mam sporo irysów syb. do dosadzenia. Najważniejsze teraz posadzić dobrze hortensje, żeby już ich nie przesadzac, bo kupiłam 2 worki kwaśnego torfu i chciałabym im trochę domieszac do ziemi.

a te x ołówkiem, przed choinami, to jest coś?
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 15:35, 15 lip 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)

i ten cis bomba, brakuje mu towarzystwa trawek i żurawek pod dołem
....ja tylko tak sobie...rozmnażaj żurawki

Dzięki Ula Spokojnie mów co sądzisz to bardzo przydatne. Zastanawiałam się nad żurawkami właśnie. Podejrzewam że będą - problem tylko w tym że on jest "na boisku" - syn tam w piłkę kopie chociaż go przeganiam bo już za wielki z niego chłop żeby w ogrodzie w piłkę grać... cis przetrzyma - nie wiem jak byłoby z żurawkami, ale już go tak obchodzę, obchodzę i się przyglądam
Blaski i cienie nowego życia 15:32, 15 lip 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Właśnie Reniu, efekt ceszy- już mam prawie gotowe, jeszcze małe poprawki z lewej strony
a prawa taka będzie

No no Zuch Dziewczyna. Fajnie wyszlo. Ula a jakie horti kupujesz? jakoś nie doczytałam - jeśli pisałaś to sorry... tyle tu tego a pamięć coraz gorsza A te cebulowe wiosną to będzie cudne... Pozdrawiam i buziole ślę
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 15:25, 15 lip 2013

Do góry

i ten cis bomba, brakuje mu towarzystwa trawek i żurawek pod dołem
....ja tylko tak sobie...rozmnażaj żurawki
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 15:24, 15 lip 2013

Do góry
anna_g napisał(a)
Lubię ten widok

"Dollary" zakwitną - będzie kasa (Silver Dollar kupiony w tym roku)

Great Star

Aniu, rewelacyjny ten powojnik i pomysł z latarenkami

Dollary zakwitną- u mnie w zeszłym roku pierwszy raz były piękne, a w tym roku się zbierają ,..jak wszystko później
Nasz przydomowy ogródek 15:20, 15 lip 2013

Do góry

wszystko doczytałam, wierszyki o boleściach też, wszystko obejrzałam jałowiec odwrotnie jak u mnie ma kule, twoje w dół, moje w górę

a na tych fotkach, to jak w egzotycznych krajach
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies