Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 22:38, 23 sie 2013

marzena napisał(a)
Kasiu, bardzo ładny ten fragment ogrodu ze wszystkimi pięknie dobranymi roślinami
choine kanadyjską też chcę kupić, pięknie wygląda
ile masz tych roślin ? czy je przycinasz ?

Dzięki Marzenko, fragmentami jest ładnie muszę popracować nad ogólną koncepcją )
mam 5 choin kanadyjskich, ale nie wiem nawet jaka odmiana i jak będzie rosła kupiłam,bo mi się spodobały i nawet w dobrej cenie były, tylko tak stoją sobie w donicach i marnieją, bo nie wiem gdzie je dać.... Ot, zaszalałam )) .......... Kolejny błąd młodego ogrodnika ))
Serdecznie pozdrawiam
KasiaWB 22:39, 23 sie 2013

Bogda napisał(a)
oj, to wyślij w walizce Kierownika budowy do nasDziecioki się ucieszą

aaaaaaa, kierownik też by się ucieszył, że nie wiem co ) może w przyszłym roku się uda
KasiaWB 22:43, 23 sie 2013

dorciabe napisał(a)
Właśnie taką nigrę mi trzeba, albo pissardi, tylko nie mam pojęcia jak samochodem osobowym przytransportować długasa
Pare razy robiłam zakupy pod Kurowem, najczęściej w Lublinie lub Świdniku

Mi przywieźli do Lublina własnym transportem, bo to 5 minut no i cena była niezła, więc pewnie z przyzwoitości dostarczyli )
W Lublinie jednak nie ma takiego wyboru jak tam, ale to też nie ma co jechać tak daleko po jedną roślinkę ) uprałam się w ubiegłym roku na tą Nigrę i tylko wtedy tam znalazłam
Ciekawe gdzie Ty Dorcia masz ten swój ogrodowy raj?
KasiaWB 22:50, 23 sie 2013

Marzena2007 napisał(a)
Powiem Ci że masz juź pięknie!

Dziękuję Marzenko, jest ładnie, ale to jeszcze nie to ostatnio krytycznie patrzę na ten galimatias,bo mnie trochę denerwuje to nieuporządkowanie ) więc nawet jak nie mogę się w terenie rozwinąć dalej, to chociaż uporządkuję to co jest
Będę potrzebowała Waszej pomocy bo za nic nie mogę dopiąć całkowitej koncepcji przyszłego ogródka nie wiem już sama czy iść w linie proste czy falowane.... czy minimalizm czy jednak poczochrany troszkę ) i mnóstwo pytań bez odpowiedzi krąży mi po głowie, a folder z inspiracjami trzaska w szwach )) kolorystykę mam z grubsza opanowaną )) .....
KasiaWB 23:05, 23 sie 2013

Joku napisał(a)
Pamiętam że ktoś na początku forum miał "szkółkę" młodych cisów, posadzonych regularnie w kilku rządkach. Czy to może u ciebie było? Jakoś nie mogę skojarzyć właścicielki.

Jolu, tak to ja tak to było i wyglądało wiosną 2011 roku ):

cisy zostały posadzone przed tujami

i one wszystkie tak tam siedzą na swoich miejscach, tyle, że te rabaty trochę inaczej dzisiaj wyglądają ) są w tym buszu i czekają na jesienne lub wiosenne przesadzenie no i są już większe )

KasiaWB 23:11, 23 sie 2013

w zeszłym roku dokupiliśmy jeszcze trochę cisów, wiosną tego roku kolejną partię, mamy ich razem na pewno ponad 300
tu zdjęcie wczesnowiosenne z tego roku tej rabaty na pierwszym planie ubiegłoroczne ciski, a dalej te sadzone w 2011, widać też jak podrosły tuje
dorciabe 10:03, 24 sie 2013

Ło matko ogrodowy raj U mnie ziemi malutko, to raczej tyci rajuńcio Ja w przeciwieństwie do niektórych nie mam się gdzie rozpędzić Mieszkam w zupełnie drugim końcu niż Florexpol, przy wylotówce na Świdnik,Chełm, Zamość.
agniecha973 10:35, 24 sie 2013

Kasia, super wszystko urosło. Pamiętam jak zastanawiałaś się nad kupnem tych cisów. To była bardzo dobra decyzja, chyba nie żałujesz?
KasiaWB 19:08, 25 sie 2013

dorciabe napisał(a)
Ło matko ogrodowy raj U mnie ziemi malutko, to raczej tyci rajuńcio Ja w przeciwieństwie do niektórych nie mam się gdzie rozpędzić Mieszkam w zupełnie drugim końcu niż Florexpol, przy wylotówce na Świdnik,Chełm, Zamość.

zrobiłam dla Ciebie rozpoznanie i napisałam w Twoim wątku
Grupa nasza rośnie
Pozdrawiam
KasiaWB 19:11, 25 sie 2013

agniecha973 napisał(a)
Kasia, super wszystko urosło. Pamiętam jak zastanawiałaś się nad kupnem tych cisów. To była bardzo dobra decyzja, chyba nie żałujesz?

Aga, ano nie żałuję ale już mi cisów wystarczy ) cisy nie rosną aż tak powoli, u mnie już podwoiły swoją wysokość niektóre będą w tym roku przesadzane, no chyba że jesień będzie deszczowa, to poczekamy do wiosny
Słoneczne pozdrowienia