Dzięki Ula Spokojnie mów co sądzisz to bardzo przydatne. Zastanawiałam się nad żurawkami właśnie. Podejrzewam że będą - problem tylko w tym że on jest "na boisku" - syn tam w piłkę kopie chociaż go przeganiam bo już za wielki z niego chłop żeby w ogrodzie w piłkę grać... cis przetrzyma - nie wiem jak byłoby z żurawkami, ale już go tak obchodzę, obchodzę i się przyglądam
No no Zuch Dziewczyna. Fajnie wyszlo. Ula a jakie horti kupujesz? jakoś nie doczytałam - jeśli pisałaś to sorry... tyle tu tego a pamięć coraz gorsza A te cebulowe wiosną to będzie cudne... Pozdrawiam i buziole ślę
Ja też, ale niestety będę przycinać kwiaty, bo po deszczu opadające płatki przyklejają się do liści i strasznie je zeszpecają, jak w porę ich nie ściągniesz
Mira, ostatnim rzutem na matę...wprost do gruntu i do tego po powrocie z Anglii!!!
już ich sporo, wysokie i niebawem pokażę kępy szybko poszły w górę po deszczach; a rozrzut chyba miałam, bo są w przeróżnych miejscach posiałam i inne rzeczy, już nie pamiętam co, na razie werbeny rozpoznaję i też późno, ale deszcze pomogły
będę zbierać nasiona, jakby co wyślę
no to ja juz mogę sobie wyobrazić!!!!
nawet próbowałam wczoraj wleź na sosnę, ale i tak był za wysoko, na około 6m, więc inne sposoby wymyślaliśmy......psa uwiązaliśmy, cała się zapieniła!
stąd zabieram trawę, zdominowała ją żurawka.......czy zostawić tak, jak jest? w środku sa 2 piwonie
w końcu i u mnie kwitną floksy
jeśli zostawisz żywopłot z thuji na plecach to mus powiększyć odległość śliwy od thuji .... średnica korony śliwy jak nic trzy metry należy przyjąć bo u Ciebie dosyć niska (ale nie jestem specjalist więc mogę się mylić) W tym miejscu można zrezygnować z thujek i pozostawić samą śliwę (niedoczytałam Pissardi czy Nigra) a chortensje zaznaczyłam białymi kołami
tutaj poniżej bez żywopłotu .... tujki możesz wykorzystać w innym miejscu
Sylwia, ten rok zwariowany, nie da się wyrobić z niczym, przy takiej zawirowanej pogodzie!
u mnie tak do końca lipca i może połowy sierpnia wytrzyma, potem tnę!
Wstawiam moje bazgroły związane z rozmieszczeniem zakupionych limek. Nie dałam rady zrobić tego w skali. Wydaje mi się to jeszcze bardziej rozległe' ale kartki mi brakło. Starałam się narysowac w jak najlepszych proporcjach, stałam przy oknie i rysowałam. Nie wiem czy da sie coś z tym zrobić, tzn. Czyjest na tyle czytelne żeby coś doradzić.
H - hortensje
M - molinie
S - irysy syberyjskie
I - irys żółty
F - robinia frisia
Wszystko oprocz horti jest posadzone, ale na tym etapie jeszcze może zmienić miejsce. Mam sporo irysów syb. do dosadzenia. Najważniejsze teraz posadzić dobrze hortensje, żeby już ich nie przesadzac, bo kupiłam 2 worki kwaśnego torfu i chciałabym im trochę domieszac do ziemi.
Joasiu, tu jeszcze liatria jest i chyba do eksmisji, bo lawenda ją zarasta
i nie wiem, co z mikołajkiem, chyba też nowe miejsce, ale 2 tak przenosiłam, aż padły