Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

dajana 00:18, 24 sie 2013

Czas pokazać moją trawkę i nie tylko

Prawa strona zasiana no jeszcze środkowy pas się odróżnia bo najpózniej był obsiany I co jest róznica prawda? Juz się u mnie zieleni ,nareszcie nie piach i chwasty i wszystko zrobiłam sama bez niczyjej pomocy a ile radości przy tym miałam

dajana 00:18, 24 sie 2013

Z dalszej perspektywy z utworzonymi rabatami One nie są jeszcze skończone Deski wyrzucę ,uzupełnię ziemią i pięknie wyrównam ,oczywiście kanciki też będą.To dwa prostokąty połączone ze sobą ,niestety komin od oczyszczalni oszpecił mi wygląd ale bedzie przed kominem duża kula z bukszpanu która go zasłoni W tym miejscu była hortensja ale musiałam ją przesadzić Róża też będzie przesadzona .Na tych rabatach główny prym będą wiodły hortensje i teraz mam dylemat czym je jeszcze podsadzić.na razie nie mam czym ale do wiosny muszę kupić tylko nie wiem comacie pomysł dziewczynki?

dajana 00:43, 24 sie 2013

Jabłuszko rajskie które widać nie przetrwa zimy więc będzie do wyrzucenia Nie przetrwa bo juz zaczyna więdnąc i całe się rusza tak jakby coś zjadło mu korzenie Właściwie to ono tu nie pasuje i tak jakby samo wiedziało jak zakończyć swój pobyt Myśle że to sprawka mrowiska bo pełno tam mrówek troszkę mi go żal ale szat nie rozdzieram .
[b] A to moja phantom kwiaty ma ogromne i jest nadzwyczaj zdrowa i pomysleć że wygrzebałam wiosną kikuty stojące gdzieś głęboko ukryte w trawie posadziłam je w tym miejscu a ona zrobiła się cudna własciwie aż 4 szt miały taką przeszłośc i wszystkie pięknie odrosły Tylko jedna nie kwitnie

dajana 00:43, 24 sie 2013

Krzewy róż też mi się rozrosły.

AgnieszkaW 06:54, 24 sie 2013

Piękny i stylowy ogród się robi u ciebie Dajano. Pozdrawiam serdecznie
GorAna 09:18, 24 sie 2013

Pięknie, zapewne masz wielką satysfakcję?....a z upływem czasu będzie jeszce piękniej....ot co mogą zdziałać delikatne kobiece ręce
Pozdrawiam
dajana 10:40, 24 sie 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Piękny i stylowy ogród się robi u ciebie Dajano. Pozdrawiam serdecznie

Agusiu to maleńki zalążek tego co nastąpi i bardzo mnie raduje Wstrzymuje mnie przed dalszym działaniem brama wejściowa Czekam aż przekopią mi prąd pod ziemią bo już dwa lata stoją słupy i prowizorka energetyczna Nie ode mnie to zalezy lecz od energetyki Nie chcę pózniej wykopalisk kiedy już zrobię ładnie i tak nie po kolei coś tam sobie grzebię .Miłego weekendu wam życzę Pozdrów M
dajana 10:47, 24 sie 2013

GorAna napisał(a)
Pięknie, zapewne masz wielką satysfakcję?....a z upływem czasu będzie jeszce piękniej....ot co mogą zdziałać delikatne kobiece ręce
Pozdrawiam[/quote

Dziękuję Aniu jest satysfakcja a jakże głównie z róznicy przed i po no i że poradziłam sobie nawet z różnicą poziomów czego najbardziej się obawiałam Nie mam równej działki i to był problem Za domem natomiast to dopiero będzie wyzwanie i tu już musi koparka wyrównać częśc podłoża co też nie będzie łatwe kamień ,skała itd Dziękuję za miłe słowa Pozdrawiam serdecznie i lecę pokopać troszkę póki słońce świeci
Mathildis 20:12, 24 sie 2013

ewsyg napisał(a)
Dajano, na wiosnę zmieszaj wokół róż ziemię z suchym obornikiem bydlęcym. U mnie bardzo im to pomaga, pięknie kwitna. Urywam im przekwitnięte kwiaty, kwitną cały czas.

Przesyłam jedną na dobranoc.

Wyglądają jak dorodny bukiet w wazonie
Bogdzia 20:41, 24 sie 2013

Dajanko w końcu mogłam do Ciebie zajrzec a u Ciebie wielkie zmiany,trawnik po prostu pokazowy, śliczny.Hortensje też piękne i wogóle wszystko mi sie podoba. Widac efekty Twojej ciężkiej pracy i to bardzo cieszy a najbardziej pewnie Ciebie. Pozdrówek mnóstwo zostawiam.